Klantenaccounts toevoegen

Klantenaccounts maken en koppelen aan de verkoop levert de volgende voordelen op:

• volgen en vastleggen van klantenactiviteiten
  • nuttige rapporten voor de analyse van je bedrijf
  • direct overzicht van onder andere de lopende orders, de aankoopgeschiedenis en de speciale orders van de klant
  • snel speciale orders en reserveringen maken
  • gemakkelijk kassabonnen naar je klanten e-mailen

Als je overstapt van een ander POS-systeem, kun je je klanten importeren. Ga naar Gegevens van klanten importeren voor meer informatie.

Een klantaccount toevoegen

1. Je kunt op verschillende manieren een klantaccount maken, afhankelijk van waar je je in de software bevindt:
    • Als je niet bezig bent met een verkoop, klik je in het hoofdmenu op Klanten > Klanten > + Nieuwe klant.
    • Als je met een verkoop bezig bent zonder gekoppeld klantaccount, klik je in het venster Verkopen in dezelfde regel als GEEN KLANT GESELECTEERD op + Nieuw.
    • Als de verkoop plaatsvindt via je eCom-winkel, wordt er automatisch een nieuw klantaccount gemaakt wanneer de verkoop als betaald is gemarkeerd. Zie Klantenaccounts beheren in eCom voor meer informatie over hoe je in eCom klantenaccounts maakt.
  2. Voer de contactgegevens voor de klant in, met inbegrip van:
    • type: wijs een type toe om een vooraf gedefinieerde korting aan de klant te kunnen koppelen
    • korting
    • BTW
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

OPMERKING: Als je tijdens de verkoop een klant wilt toevoegen, klik je op Aan verkoop toewijzen om een klantaccount voor de klant te maken en daarna weer verder te gaan met de verkoop.