Een speciale order maken

Raadpleeg Inkooporders maken voor informatie over hoe je een speciale order in een inkooporder opneemt.

Artikelen in een speciale order opnemen

1. Klik in het hoofdmenu op Speciale order en koppel er een klant aan.
  2. Voeg de artikelen toe aan de verkoop en klik op Betaling.
  3. Optioneel: Klik op Aanbetaling toevoegen als de klant een aanbetaling wil doen en geef het bedrag op. Geef de betaalmethode op en klik op OK.
  4. Klik op Verkoop voltooien.

Artikelen tijdens de verkoop in een speciale order opnemen

1. Als je artikelen aan een verkoop hebt toegevoegd en je wilt ze opnemen in een speciale order, klik je in het verkoopscherm onder alle artikelen op Alle speciale orders. Als je alleen bepaalde artikelen wilt opnemen, klik je op elk artikel dat je in de speciale order wilt opnemen en selecteer je voor elk artikel in Verplaats naar de optie Speciale order.
  2. Als je alle artikelen aan de speciale order hebt toegevoegd, klik je op Betaling.
  3. Klik op Verkoop voltooien.

Geld storten voor een speciale order of deze betalen

1. Gebruik de barcode of de klantnaam om te zoeken naar de speciale orders van een klant.
    • Als de klant een bon of een bon van een aanbetaling op de klantrekening heeft, scan je de barcode op de bon in het veld Item.
    • Koppel een nieuwe verkoop aan de klant. Bovenaan de pagina zie je hoeveel artikelen de klant op een speciale order heeft staan.
  2. Klik op de knop Speciale orders om deze artikelen te bekijken.
  3. Klik op Betaling.
  4. In het venster Betaling zie je hoeveel de klant al op de klantrekening heeft staan.
  5. Klik op Aanbetaling toevoegen of Betalen en geef het bedrag op.
  6. Geef de betaalmethode op en klik op OK.
  7. Klik op Verkoop voltooien.