BTW van een verkooptransactie verwijderen

Voordat je BTW van een verkooptransactie kunt verwijderen, moet er in de instellingen van je winkel een BTW of een BTW-tariefgroep met een vrijstelling van 0% zijn ingesteld.

Je gebruikt een BTW-klasse als je lokale BTW-artikelen bevat die zijn vrijgesteld, zoals kruidenierswaren, kinderartikelen of andere BTW-vrije artikelen.

Je gebruikt een BTW als je geen BTW voor een of meer artikelen in rekening hoeft te brengen, bijvoorbeeld bij een klant die in een BTW-vrij gebied woont.

BTW voor een artikel verwijderen Ga naar de pagina Details van het artikel en wijzig de BTW-tariefgroep in Vrijgesteld.
Dit artikel wordt nog steeds weergegeven onder de BTW, maar het tarief is 0%.
BTW voor een klant verwijderen

Ga naar de pagina Details van de klant en wijzig de BTW in Vrijgesteld.
Bij deze klant wordt geen BTW in rekening gebracht, en diens artikelen worden in rapporten bij een afzonderlijk totaal naast de normale BTW vermeld.

BTW voor een artikel verwijderen tijdens een transactie

Klik naast het artikel waarvan je de BTW wilt verwijderen, op het potlood Bewerken wijzig de BTW-tariefgroep in Vrijgesteld en klik op Opslaan.

BTW voor een gehele transactie verwijderen

Klik na het toevoegen van alle artikelen aan een verkooptransactie op de knop Belasting rechts, wijzig Belasting in Vrijgesteld en klik op BTW opslaan.