BTW instellen

Om te begrijpen hoe omzetbelasting werkt in Retail POS, is het handig om je account te zien als een dossierkast met een lade voor jouw locatie.

Wanneer je voor het eerst in je account (dossierkast) inlogt, bepaalt de omzetbelasting die je instelt op de pagina Aan de slag de omzetbelasting van jouw locatie (lade). Deze belasting bepaalt vervolgens weer het standaard btw-tarief dat moet worden toegepast wanneer je belastbare items verkoopt op je locatie.

Bv. Als je Retail-account (dossierkast) "Dingenwinkel" heet, je locatie (lade) zich in New York bevindt en de omzetbelasting van je locatie is ingesteld op 8,875%, worden al je belastbare items belast tegen 8,875%.

Als je meerdere omzetbelastingen nodig hebt voor een locatie, kun je ze toevoegen en ze van tevoren instellen onder Instellingen Locaties > AanpassenInstellingen of ze ter plekke toepassen tijdens een verkoop. Het toepassen van omzetbelasting tijdens een verkoop wordt besproken in de sectie Verkooppunt van de startgids.

Bijv. als je een eigenaar bent in de Verenigde Staten en je hebt klanten die telefonisch items aankopen vanuit een andere staat, moet je een Out-of-State-omzetbelasting aanmaken. Op deze manier kun je de juiste btw heffen voor deze klanten door het Out-of-State-tarief toe te passen op hun aankopen.

Omzetbelasting toevoegen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > BTW op verkopen.
  2. Klik op + Nieuwe BTW.
  3. Voer een BTW-naam in.
  4. Voer een BTW-tarief in.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een omzetbelasting instellen in je locatie-instellingen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > Locaties.
  2. Klik op Aanpassen naast een locatie in de lijst.
  3. Klik in het submenu op Instellingen.
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu BTW een omzetbelasting.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.