Over Lightspeed eCom (E-Series)

Lightspeed eCom (E-Series), voorheen Ecwid, wordt geïntegreerd met Retail POS (R-Series) zodat je je eigen aanwezigheid op het online web kunt vormgeven. Je kunt het volgende met eCom (E-Series):

• In enkele minuten een professionele website maken en een aangepast domein koppelen
  • Je productcatalogus, klanten en instellingen van Retail POS (R-Series) synchroniseren
  • Verschillende betaal- en verzend- of ophaalopties instellen
  • Je bedrijf uitbreiden zodat je je producten of diensten op sociale media en marktplaatsen kunt verkopen
  • Abonnementen, diensten en online cadeaubonnen verkopen

Inzicht in de functies van Retail POS en eCom (E-Series)

Functies kunnen na verloop van tijd veranderen en de beschikbaarheid kan per regio verschillen. Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie over het huidige aanbod.

Belangrijke functies

• 70.000 producten, 10.000 categorieën, meertalige catalogus
  • Gratis Instant Site-winkel, inclusief SSL-certificaat
  • Mogelijkheid om een aangepast domein te kopen en te koppelen
  • Pas het ontwerp van je online winkel aan
  • Beheer je winkel op een computer, Android of iOS
  • Personeelsaccount in eCom-beheerder met aanpasbare toestemmingen
  • Synchroniseer al je locaties (voor accounts met meerdere winkels)

Functies voor het beheer van online winkels

• Onbeperkte opslag, bandbreedte en klanten
  • Synchroniseer klantgegevens
  • Automatische sitemap voor Instant Site-winkel
  • Geavanceerde SEO-tools
  • Voeg je winkel toe aan Wordpress, Wix, Joomla, Weebly, etc.
  • Gebruik Javascript API of Ecwid REST API
  • Toegang tot de Appmarkt
  • Bestandsopslag voor digitale producten (25 GB per bestand)
  • Exporteer winkelgegevens

Functies voor het beheer van producten

• Importeer en synchroniseer producten en categorieën
  • Bied varianten aan als productopties
  • Label producten met productlinten en ondertitels
  • Schakel filteren in op je productpagina's
  • Voeg video's toe aan de galerij op productpagina's
  • Geef geschatte levertijden weer op productpagina's

Functies voor het beheren van orders

Functies voor betalingen

• Bied verschillende betaalmethoden aan
  • Voeg betaaltoeslagen en afhandelingskosten toe
  • Pas facturen aan
  • Stel fooien in
  • Handmatige en geautomatiseerde belastingen
  • Bied online cadeaubonnen aan*

*Momenteel kunnen cadeaubonnen alleen online worden ingewisseld. Cadeaubonnen worden niet gesynchroniseerd tussen Retail POS (R-Series) en eCom (E-Series). Orders die zijn betaald met cadeaubonnen in eCom (E-Series) worden als onbetaald gesynchroniseerd met Retail POS (R-Series).

Functies voor verkopen en marketing

• Geautomatiseerde marketingemails, e-mails voor verlaten winkelwagens, nieuwsbrieven en sjablonen voor e-mailmeldingen
  • Zet uitverkoop, acties, kortingen en coupons op
  • Functies voor affiliate marketing
  • Automatische Google Shopping-advertenties
  • Verkoop en adverteer op Facebook en Instagram, adverteer op TikTok
  • Koppel met andere marktplaatsen (Amazon, eBay, Walmart)
  • Maak van je winkel een app met ShopApp® (apart verkrijgbaar)

Functies voor rapportage

Facturering en beschikbaarheid van eCom (E-Series)

Basis-, Essentieel-, en Plus-abonnement

Voor ondernemers met Basis*, Essentieel en Plus is eCom (E-Series) inbegrepen in je Retail POS-abonnement en is geen extra betaling vereist.

*Ondernemers met een Basis-abonnement hebben alleen toegang tot een beperkte versie van eCom (E-Series).

Andere Retail POS-abonnementen

Voor ondernemers met een Standard- of Advanced-abonnement is het eCom (E-Series) Business-abonnement inbegrepen bij het Retail POS-abonnement en is geen extra betaling vereist.

Voor ondernemers met oudere Pro- en Enterprise-abonnementen wordt het eCom-abonnement (E-Series) samen met het Retail POS-abonnement gefactureerd in Retail POS. Hierdoor kun je voor beide abonnementen met één creditcard betalen.

Ondersteuning krijgen voor de eCom-integratie (E-Series)

Zelfstandig leren

Blader door het gedeelte eCom (E-Series) van het Helpcentrum voor Retail POS (R-Series) voor snelle antwoorden:

Aan de slag met eCom (E-Series)

Volg de stappen om je account, voorraad en instellingen voor eCom (E-Series) in te stellen en begin sneller met online verkopen.

Producten beheren in eCom (E-Series)

Na de configuratie kun je producten toevoegen, bewerken en verwijderen die gekoppeld zijn aan eCom (E-Series) om te beheren wat je verkoopt en waar.

Orders beheren in eCom (E-Series)

Meer informatie over hoe eCom-orders werken met Retail POS, inclusief hoe je met voorraad van meerdere locaties werkt en hoe ophalen in de winkel werkt.

Verzending en levering in eCom (E-Series) beheren

Beheer je verzendopties, waaronder lokale levering, ophalen in de winkel en verzendregels.

Je kunt ook de Handleidingen voor e-commerce en Academy-cursussen van Ecwid by Lightspeed bekijken voor extra zelfstudie. De functionaliteit kan verschillen tussen het standalone-product in het lesmateriaal en de eCom-integratie met Retail POS.

Contact opnemen met support

Wat nu?

eCom (E-Series) koppelen met Retail POS (R-Series)

Koppel je Retail POS-winkel met eCom en maak je klaar om online te verkopen.

Meer informatie

Het eCom (E-Series)-beheerderspaneel gebruiken

Ontdek geavanceerde functionaliteit in het eCom-beheerderspaneel.