Online verkopen vanuit eCom (E-Series) bekijken

Voltooide verkopen via eCom (E-Series) worden met je Retail POS-account gesynchroniseerd. Alle orders die online zijn betaald of moeten worden opgehaald, worden in Retail POS weergegeven. Verkopen die Wachten op betaling worden niet in Retail POS geladen tot de betaling is voldaan. Dit is een zogenoemde eenzijdige synchronisatie, dat houdt in dat verkopen in de winkel niet op je eCom-dashboard worden weergegeven.

Online verkopen in Retail POS bekijken

1. Klik op Rapporten in het hoofdmenu.
  2. Ga naar Verkopen & terugbetalingen en klik op Totalen.Retail-R-reports-totals.png
  3. Helemaal rechts in het scherm vind je de kolom Bron. In deze kolom geeft het eCom-label aan welke verkopen uit je online winkel afkomstig zijn. Deze informatie wordt ook in geëxporteerde rapporten opgenomen.Retail-R-source-column.png

Je kunt je online verkopen ook terugvinden in de rapporten Lijnen, Verkopen per categorie en Alle transacties in Retail POS. Je kunt deze rapporten filteren om alleen eCom-verkopen weer te geven.

1. Klik op het vervolgkeuzemenu Geavanceerd.
  2. Klik op het vakje naast Alleen verkopen van externe kanalen tonen.
  3. Klik op Zoeken.Retail-R-show-ecom-only.png

Online verkopen in eCom (E-Series) bekijken

Alle online verkopen, ongeacht de status, worden in eCom weergegeven.

1. Navigeer naar eCom (E-Series) met het vervolgkeuzemenu in Retail POS.
  2. Klik op VerkopenBestellingen.
  3. Klik op een order om details zoals ordernummer, gekochte items en hoeveelheden, kortingen, leveringsadres, klantnaam en aankooptotaal te bekijken.Retail-R-order-details-ecom.png

Op de pagina met orderdetails kun je verzendlabels kopen en track-en-trace-codes aan een order toevoegen.

Orderstatus in eCom (E-Series) wijzigen

In eCom kun je de betalings- en leveringsstatus van orders wijzigen. Zodra je een order in eCom de status Betaald hebt gegeven, wordt de verkooprecord met Retail POS gesynchroniseerd.

1. Navigeer naar eCom (E-Series) met het vervolgkeuzemenu in Retail POS.
  2. Klik op Verkopen > Bestellingen.
  3. Zoek de order op die je wilt bijwerken en klik op de betalings- of orderstatus om deze te wijzigen.Retail-R-ecom-payment-status.png

Orderverwerkingen worden in eCom (E-Series) beheerd door op het vervolgkeuzemenu van de orderstatus te klikken. Retail-R-ecom-fulfillment-status.png

Wat nu?

Verzendmethoden in eCom (E-Series) toevoegen

Meer informatie over hoe je verzendmethoden in eCom (E-Series) toevoegt

Meer informatie

Online orders in de winkel ophalen

Lees hoe je online orders beheert die in de winkel worden opgehaald.