Locaties in eCom (E-Series) synchroniseren

Bij het koppelen van locaties aan eCom (E-Series) wordt de voorraad van een gekoppelde locatie met je eCom-winkel gesynchroniseerd, zodat items online kunnen worden verkocht. Hoewel Retail POS de belangrijkste bron voor je voorraadniveau is, wordt je voorraad altijd in zowel eCom als Retail POS bijgewerkt als je iets in Retail POS wijzigt of een online verkoop doet.

Je kunt aanvullende locaties met eCom koppelen om meer variatie en flexibele leverings- en ophaalopties aan je klanten te bieden. Je kunt ook je online aanbod wijzigen door locaties weer van eCom te verwijderen. Nadat je locaties hebt gesynchroniseerd, wordt de totale hoeveelheid producten in eCom opnieuw berekend.

Aanvullende locaties met eCom koppelen

Door aanvullende locaties met eCom te koppelen kun je meer variatie en flexibele leverings- en ophaalopties aan je klanten bieden.

1. Selecteer in Retail POS eCom (E-Series) in het vervolgkeuzemenu.

2. Klik in de zijbalk van eCom op Andere kanalen > POS van Lightspeed Retail.

3. Scrol naar beneden naar Location settings (Locatie-instellingen) en klik op het vervolgkeuzemenu onder Selecteer locaties voor synchronisatie. Vink de locaties aan die je met eCom wilt synchroniseren en klik vervolgens naast het vervolgkeuzemenu om dit te verbergen.

4. Kies in het vervolgkeuzemenu onder Selecteer primaire locatie voor synchronisatie welke locatie je wilt gebruiken voor verzendmethodes die niet aan een specifieke locatie zijn gekoppeld.
  5. Klik op Opslaan.

Je online voorraadniveaus omvatten items van alle locaties die je met eCom hebt gekoppeld.

Je koppelingen aanpassen

Als je meerdere locaties in eCom hebt gesynchroniseerd, kun je het verzenden op basis van de voorraad beperken en locaties aan verzendmethodes koppelen. Dit betekent dat klanten geen verzendopties kunnen kiezen voor items die bij de verzendlocatie voor hun gebied niet op voorraad zijn.

Je kunt ook verzendregels aanpassen om leverings- en ophaalmethodes te beperken die aan locaties met onvoldoende voorraad zijn gekoppeld. Je kunt ook besluiten dat klanten bij een locatie altijd items kunnen kopen.

Locaties uit eCom verwijderen

Zo verwijder je een locatie uit je eCom-winkel:

1. Selecteer in Retail POS eCom (E-Series) in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik in de zijbalk van eCom op Andere kanalen > POS van Lightspeed Retail.
  3. Scrol naar beneden naar Location settings (Locatie-instellingen) en klik op het vervolgkeuzemenu onder Selecteer locaties voor synchronisatie. Deselecteer de locaties die je uit eCom wilt verwijderen en klik vervolgens naast het vervolgkeuzemenu om dit te verbergen.
  4. Klik op Opslaan.

Wanneer je een locatie hebt verwijderd, wordt de voorraad op deze locatie niet meer met eCom gesynchroniseerd en deze wordt van je online voorraadniveau afgetrokken. Als er geen items meer op voorraad zijn, wordt hierbij het label Niet op voorraad weergegeven.

Aan locaties gekoppelde verzendmethodes worden ook verwijderd. Je kunt ze handmatig weer activeren, als je de locatie later opnieuw zou willen koppelen.

Wat nu?

Verzendmethodes in eCom toevoegen

Lees hoe je verzendmethodes voor online orders toevoegt en aanpast.

Meer informatie

Lokale leveringsopties voor eCom instellen

Bied klanten in jouw omgeving een handige leveringsoptie.