Orders afhandelen in eCom (E-Series)

Wanneer er een order in je eCom-winkel wordt geplaatst, wordt deze met Retail POS gesynchroniseerd en worden de gekochte producten van je voorraad afgetrokken.

Bij orderverwerking moet een lijst met producten worden verpakt om een order te voltooien. Wanneer de producten zijn verpakt en door de klant zijn ontvangen, kun je de order als voltooid aangeven.

Alle eCom-verkopen worden zichtbaar in Retail POS zodra ze zijn betaald. Verkopen met betaling bij ophaling die Wachten op betaling worden niet in Retail POS geladen tot de betaling is voldaan.

Orders afhandelen in eCom

1. Selecteer in Retail POS eCom (E-Series) in het vervolgkeuzemenu.
  2. Navigeer naar Verkopen > Bestellingen.
  3. Zoek de order op en klik erop om alle details weer te geven. Gebruik de filters om je zoekopdracht te verfijnen.
  4. Wijzig de status naar Wordt verwerkt.

5. De order moet op de vereiste wijze gepickt en verpakt worden.
  6. Wanneer de order is verpakt en klaar is voor ophaling of verzending, wijzig je de status afhankelijk van het type order:
    • Klaar om af te halen voor orders die online zijn gekocht en in de winkel worden opgehaald. Als je naar deze status wijzigt, krijgt je klant per e-mail te horen dat de order klaar is om opgehaald te worden.
    • Wordt geleverd voor orders met lokale levering. Als je naar deze status wijzigt, krijgt je klant per e-mail te horen dat de order onderweg is voor de levering.
    • Verzonden voor orders die via een vervoerder worden verzonden. Als je naar deze status wijzigt, krijgt je klant per e-mail te horen dat de order verzonden is.

Track-en-trace-codes toevoegen

Als je orders door een vervoerder laat verzenden, heb je geprinte verzendlabels nodig. Je kunt ook een track-en-trace-code aan de order toevoegen en deze op de factuur van de klant vermelden.

Zo kun je track-en-trace-code aan een order toevoegen:

1. Klik naast de order op de pagina Bestellingen op Bijwerken > Track-en-trace-code toewijzen.

2. Selecteer Met track-en-trace-code verzonden.
  3. Voer de code in het veld Track-en-trace-code in.
  4. Klik op Aangegeven als verzonden.

Als je meerdere locaties in eCom hebt gesynchroniseerd, kan het nodig zijn items tussen locaties over te dragen of de order van een locatie te verzenden waar de order wel kan worden voltooid. Raadpleeg Verzendregels voor eCom (E-Series) aanpassen voor meer informatie over verzend- en ophaalregels.

Wat nu?

Verzendmethodes in eCom toevoegen

Lees hoe je verzendmethodes voor online orders toevoegt en aanpast.

Meer informatie

Orders beheren die online worden betaald en worden afgehaald in de winkel

Lees hoe je je vestiging als ophaalpunt voor online shoppers aanbiedt.