Lokale leveringsopties voor eCom (E-Series) instellen

Door lokale leveringsmethoden in je eCom-winkel in te stellen bied je klanten in jouw omgeving efficiënte en stipte leveringsmogelijkheden voor hun online aankopen. Nadat je een lokale leveringsoptie aan je online winkel hebt toegevoegd, wordt deze bij de kassa samen met eventuele andere verzendopties weergegeven.

Je kunt verzendregels instellen en lokale leveringsgebieden op de kaart aanpassen, specifieke bezorgtijden instellen, levering aanbieden bij een ordertotaal over een bepaald bedrag, verwerkingskosten op basis van afstand veranderen en geaccepteerde betaalmethodes kiezen. Hiernaast kun je een lokale levering aan een relevante vestiging koppelen om orders van klanten te verwerken. Dit houdt in dat een item op de lokale vestiging op voorraad moet zijn om voor lokale levering in aanmerking te komen.

Lightspeed voert geen leveringen uit. Voer zelf lokale leveringen uit of werk samen met een bezorgingdienst in jouw omgeving.

Lokale leveringsopties voor eCom instellen

Zo kun je lokale leveringsopties voor eCom aanmaken:

1. Selecteer in Retail POS eCom (E-Series) in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik onderaan de zijbalk van eCom op Verzending en ophalen.
  3. Klik onder Voeg een nieuwe verzendoptie toe > Lokale levering op + Voeg levering toe.

4. Selecteer een tarief voor lokale levering. Je hebt de keuze uit Gratis levering, Voorwaardelijke gratis levering (orders boven een bepaald bedrag), Vast tarief of Aangepaste tarieven (verschillende verwerkingskosten op basis van het gewicht of subtotaal van de order).

5. Voer een Naam bij het afreken in. Klanten krijgen deze naam te zien wanneer ze afrekenen.
  6. Als je meerdere locaties in eCom hebt gesynchroniseerd, selecteer je een Aan deze lokale leveringsmethode gekoppelde winkellocatie.
  7. Voer indien nodig de Leveringstarieven in. Aangepaste tarieven kunnen worden gebaseerd op Bereik alleen of Bereik, subtotaal, gewicht.

8. Stel een leveringszone in om bijvoorbeeld aan te geven dat er Geen beperkingen zijn (wereldwijd). De andere opties zijn Begrenzen per zone op de kaart, Beperken op postcode en Beperken op land of regio.

9. Beperk de beschikbaarheid op basis van subtotaal van bestelling‍ door een minimum subtotaal aan orders in te stellen om deze lokale leveringsmethode te kunnen gebruiken.
  10. Klik op Kantooruren instellen en schakel Openingstijden voor levering beperken in om je openingstijden voor leveringen in te stellen. Deze tijden worden gebruikt om de eerstvolgende leveringsdatum en -tijd te berekenen bij het afrekenen.

11. Je kunt ook Geblokkeerde datums opgeven voor datums waarop de lokale levering niet beschikbaar is.

12. Laat klanten hun datum en tijd voor de lokale levering kiezen door Bij afrekenen om een leverdatum en -tijd vragen in te schakelen. Bij de datum en tijd kun je ook de Lengte van tijdsperiode voor bezorging wijzigen, zodat deze gedurende de werkdag met je leveringscapaciteit overeenkomt.

13. Schakel Bezorging op dezelfde dag in en stel een Drempel voor bezorging op dezelfde dag in, voor zover van toepassing.
  14. Geef de Bestelverwerkingstijd aan in werkdagen, uren of minuten.
  15. Kies bij Sta leveringsdatum toe binnen een periode waarbinnen klanten hun lokale levering kunnen plannen.

16. Voeg een beschrijving voor klanten toe om details van de leveringsmethode te vermelden. Deze informatie is zichtbaar voor klanten bij het afrekenen.
  17. Klik op Opslaan & voltooien.

Lokale leveringen beperken tot vestigingen met voorraad

Als je meerdere locaties in eCom hebt gesynchroniseerd, kun je een lokale leveringsoptie beperken op basis van de voorraad op locatie:

1. Ga op de pagina Verzending en ophalen naar Instellingen en klik op Beschikbaarheid van winkellocaties voor ophalen, bezorgen en verzenden.
  2. Selecteer Alleen beschikbaar als de producten op voorraad zijn.

3. Klik op Opslaan.

Lokale leveringsopties bijwerken

Zo kun je de details van een bestaande lokale leveringsoptie wijzigen:

1. Navigeer naar de pagina Verzending en ophalen.
  2. Klik in het gedeelte Geactiveerde verzendopties op het vervolgkeuzemenu Acties naast de methode die je wilt bijwerken en klik op Bewerken.
  3. Hier kun je de volgende details bijwerken:
    • Naam bij het afrekenen
    • ‍Aan deze lokale leveringsmethode gekoppelde winkellocatie
    • Leveringstarieven, Leveringszones en Openingstijden
    • Opties voor Datum en tijd en Bezorging op dezelfde dag
    • Bestelverwerkingstijd en beschikbaarheid van toekomstige leveringsdatums
    • Beschrijving voor klanten
    • Minimumsubtotaal bestelling
  4. Klik op Opslaan.

Betaalmethodes voor lokale leveringen instellen

Je kunt ervoor kiezen bepaalde betaalmethodes alleen voor lokale leveringen in te schakelen.

Zo geef je betaalmethoden voor een lokale levering op:

1. Selecteer in Retail POS eCom (E-Series) in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik onderaan de zijbalk van eCom op Betaling.
  3. Klik bij het gedeelte Huidige betaalmethodes op het vervolgkeuzemenu Acties en vervolgens op Bewerken. Je kunt ook naar beneden scrollen om een nieuwe betaalmethode toe te voegen. Volg de instructies op het scherm en voeg hem toe aan je betaalmethodes.

4. Scrol op de bewerkingspagina van een betaalmethode naar beneden naar Betaalmethode beschikbaar op basis van verzendkeuze en klik op Beperk beschikbaarheid via verzendmethode‍.

5. Klik op Methoden selecteren, vink het selectievakje aan om de lokale leveringsoptie te selecteren en klik vervolgens op Selecteer.

De opties die je hebt geselecteerd verschijnen onder Geselecteerde verzendmethoden.

6. Klik bovenaan de pagina op Opslaan.

Je klanten kunnen deze betalingsoptie vanaf nu gebruiken wanneer ze bij de kassa voor lokale levering kiezen.

Wat nu?

Verzendmethodes in eCom toevoegen

Lees hoe je verzendmethodes voor online orders toevoegt en aanpast.

Meer informatie

Orders beheren die online worden betaald en worden afgehaald in de winkel

Lees hoe je je vestiging als ophaalpunt voor online shoppers aanbiedt.