eCom (E-Series) koppelen met Retail POS (R-Series)

Je kunt je Retail POS-producten online verkopen met Lightspeed eCom (E-Series), een e-commerceplatform met veel functies dat is afgestemd op jouw productcatalogus, klanten en instellingen. Door je catalogus te koppelen, kun je je online aanwezigheid uitbreiden met behulp van een gratis websitebouwer met een ingebouwde online winkel.

Neem contact op met je accountmanager als je je wilt aanmelden voor eCom (E-Series). Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor eigenaren in Noord-Amerika.

eCom (E-Series) koppelen met Retail POS (R-Series)

Zodra je accountmanager eCom (E-Series) aan je account heeft toegevoegd, moet je de registratie in Retail POS voltooien. Dit zorgt ervoor dat Lightspeed je eCom-account (E-Series) koppelt aan de juiste Retail POS-locatie en de juiste bedrijfsinformatie.

Een nieuwe eCom (E-serie) winkel opzetten en koppelen met Retail POS:

1. Log in op Retail POS. Klik op het vervolgkeuzemenu Retail (R-Series) en selecteer eCom (E-Series).

2. Selecteer een locatie, kassa en werknemer om toe te wijzen aan je online orders en klik op Volgende.

De kassa en de werknemer kunnen later worden gewijzigd. Je locatie kan niet worden gewijzigd.

3. Voer je winkelnaam in. Je kunt deze later wijzigen.

Ecwid-Setup-Step-2 store name.png

4. Selecteer je land en je valuta en klik op Volgende.

Ecwid-Setup-Step-2 country.png

5. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Hebt u een website? Ja of Nee.
    • Als je Ja selecteert, word je gevraagd jouw websiteplatform te selecteren in het vervolgkeuzemenu Welk website-platform gebruikt u?.

• Als je geen website hebt, voer dan een domeinnaam in. Je kunt deze later wijzigen.

6. Klik op de knop Voltooien en doorgaan naar het dashboard.

Zodra je je registratie voor eCom (E-Series) hebt voltooid, word je doorgestuurd naar je eCom-dashboard, waar je de tips kunt volgen om te beginnen met het ontwerpen en aanpassen van je online winkel.

Eseries dashboard.png

Al je producten worden automatisch gesynchroniseerd van Retail POS naar eCom (E-Series), maar worden uitgeschakeld. Om te beginnen met online verkopen, moet je de producten inschakelen op de pagina Catalogus. Je kunt producten afzonderlijk of in bulk inschakelen.

products enabled disabled.png

Wat nu?

Producten synchroniseren tussen Retail POS (R-Series) en eCom (E-Series)

Meer informatie over hoe producten worden gesynchroniseerd en waar je ze kunt vinden op je eCom-dashboard.

Meer informatie

Toegang van werknemers beheren voor Retail POS (R-Series) en eCom (E-Series)

Beheer de toegang van werknemers tot je Retail POS- en eCom-account.