Over Lightspeed Loyalty

Met Lightspeed Loyalty kun je het loyaliteitsprogramma dat het best bij je zaak past, aanpassen en configureren. Het is ook een hulpmiddel om je merk en een loyaal klantbestand op te bouwen door de aankoop van producten te stimuleren. Nadat je je programma hebt geconfigureerd, beslis je hoeveel punten je geeft voor elke euro die in je winkel wordt uitgegeven, hoeveel punten er nodig zijn om een beloning te krijgen en welke speciale bonussen er beschikbaar zijn.

Het toekennen en inruilen van loyaliteitspunten gebeurt meestal via een gestroomlijnde interface in het verkoopscherm van Lightspeed Retail, tijdens het verwerken van transacties. Je zult echter ook toegang hebben tot Lightspeed Loyalty Manager, die je gebruikt voor allerhande administratieve functies. Hiermee kun je snel trends bekijken, je klantbestand onderverdelen per regio en marketinge-mails en tekstberichten verzenden naar bepaalde gebruikersgroepen.

De Loyalty Manager

We raden je aan de Loyalty Manager als volgt te verkennen:

1. Meld je aan bij de Loyalty Manager op https://loyalty.lightspeedapp.com.
  2. Bevestig of je accountgegevens juist zijn en koppel je Lightspeed Retail-account aan Lightspeed Loyalty in de sectie Instellingen.
  3. Bepaal hoeveel punten je aan je klanten toekent in de sectie Campagnes.
  4. Stel hun puntwaarde in en welke beloningen er beschikbaar zijn in de sectie Beloningen.
  5. Als je meer dan één winkel in je Lightspeed Retail-account hebt, stel je winkels dan in de sectie Locaties in.

Nadat je deze voorlopige instellingen en configuratie hebt voltooid, kunnen je klanten zich inschrijven voor je loyaliteitsprogramma en kun je ze punten gaan toekennen! Als je hiermee begonnen bent, kun je enkele tools gebruiken om je activiteit te controleren:

• Houd recente trends in de gaten in de sectie Dashboards.
  • Bekijk een gedetailleerd logbestand met activiteiten in de sectie Rapporten.
  • Bekijk een lijst van al je ingeschreven klanten, hun puntensaldo, en voeg handmatig punten toe of verwijder punten uit hun betreffende accounts in de sectie Klanten.
  • Stel specifieke demografische typen of klanttypen op in de sectie Groepen.
  • Bereik je klanten rechtstreeks via de sectie E-mailmarketing of de sectie Sms-marketing.

Winkeliers in de regio Noord-Amerika hebben mogelijkerwijs geen toegang tot sms-marketing. Daarom raden we aan dat winkeliers in deze regio e-mailmarketing gebruiken om met hun klanten te communiceren.

Je kunt punten toevoegen aan of verwijderen uit het account van een klant via de Loyalty Manager, maar de meeste wijzigingen van punten worden doorgevoerd via de interface Verkoopregister.

Verkoopregister

De interface Verkoopregister voor Lightspeed Loyalty is ontworpen om naadloos in de workflow van je verkoop te integreren. Je kunt er punten mee toekennen en inruilen zonder Lightspeed Retail te verlaten.

Aarzel bij vragen over Lightspeed Loyalty niet om contact op te nemen met ons Support-team.