Punten inwisselen voor beloningen

Je klanten zullen uiteindelijk genoeg punten verzamelen om ze in te wisselen voor beloningen. Zodra je enkele Beloningen hebt aangemaakt in de Loyalty Manager, kun je de punten van je klanten snel inwisselen bij de kassa:

• Punten inwisselen

Om punten in te wisselen voor een beloning:
    1. Begin een nieuwe verkoop.
    2. Voeg je klant toe aan de verkoop.
    3. Voeg alle items die ze kopen toe aan de verkoop (inclusief items waarop korting wordt verrekend met behulp van loyaliteitspunten).
    4. Klik op de blauwe knop Loyalty.
    5. Klik op Beloning inwisselen.
    6. Selecteer de beloning die je klant wil inwisselen in de lijst. Houd er rekening mee dat alleen geschikte beloningen kunnen worden geselecteerd.
    7. Een pop-up vraagt je om de geselecteerde beloning te bevestigen. Klik op Punten gebruiken.
    8. De geselecteerde korting wordt toegepast op het item of de factuur.
    9. Klik op Betaling en voltooi de verkoop zoals gebruikelijk.

Kortingen die worden toegepast op een specifiek item (Punten voor producten als beloning) worden door Lightspeed Loyalty aangemaakt via InstellingenKortingen in Lightspeed Retail (als ze nog niet bestaan). Kortingen die worden toegepast op de totale transactie (Punten voor korting op facturen als beloning) worden weergegeven door items die niet op voorraad zijn met een negatieve prijs. Deze items worden in je voorraad aangemaakt door Lightspeed Loyalty en worden gemarkeerd met de tag loyaliteitskorting.

Voordat je kunt beginnen met het toekennen van kortingen aan je klanten, moet je instellen hoe je punten wilt toekennen in het gedeelte Campagnes en welke beloningen beschikbaar zijn bij het inwisselen in het gedeelte Beloningen.

•
  • Punten inwisselen

Je kunt op elk moment op de knop Beloningen op het verkoopscherm tikken om de lijst met loyaliteitsbeloningen te openen.

Om punten in te wisselen voor een beloning:

1. Open een Nieuwe verkoop.
    2. Tik op Klant toevoegen en voeg de klant toe aan de verkoop.
      Opmerking: om loyaliteitsbeloningen beschikbaar te stellen voor de klant, moet deze eerst zijn ingeschreven voor je loyaliteitsprogramma.
    3. Voeg de items die de klant wenst te kopen toe aan de verkoop.
    4. Tik op Beloningen.
    5. De lijst met beschikbare beloningen wordt weergegeven. Selecteer de gewenste beloning(en).
      Opmerking: geschikte beloningen zijn beloningen waarvoor de klant genoeg punten heeft om ze te activeren en die zijn toegewezen aan geschikte items in de verkoop. Deze beloningen worden bovenaan de lijst weergegeven. Ongeschikte beloningen kunnen niet worden geselecteerd.
    6. Tik op Toepassen. De verkoop wordt bijgewerkt op basis van de geselecteerde beloningen.
    7. Voltooi de verkoop zoals gebruikelijk.

Het aantal punten dat tijdens de verkoop is ingewisseld en verdiend, wordt weergegeven.

Kortingen die worden toegepast op een specifiek item (Punten voor producten als beloning) worden aangemaakt door Lightspeed Loyalty onder Manager>InstellingenKortingen in Lightspeed Retail (als ze nog niet bestaan). Kortingen die worden toegepast op de totale transactie (Punten voor korting op facturen als beloning) worden weergegeven door items die niet op voorraad zijn met een negatieve prijs. Deze items worden in je voorraad aangemaakt door Lightspeed Loyalty en zijn gemarkeerd met de tag loyaliteitskorting.

Beloningen verwijderen

Als je een beloning uit een verkoop moet verwijderen, kun je:

1. Naar links vegen over het regelitem van de beloning in de verkoop.
    2. Op Verwijderen tikken.

of

1. Tik op Beloningen.
    2. Naar de onderkant van de lijst met beloningen scrollen en op Beloning verwijderen tikken.

In beide gevallen wordt de beloning verwijderd en worden er geen punten afgetrokken van het puntensaldo van de klant.

Voordat je kunt beginnen met het toekennen van kortingen aan je klanten, moet je instellen hoe je punten wilt toekennen in het gedeelte Campagnes en welke beloningen beschikbaar zijn bij het inwisselen in het gedeelte Beloningen.