Beloningen

Het doel van je loyaliteitsprogramma is het opbouwen van een hechtere relatie met je klanten, maar ze zullen gestimuleerd moeten worden om deel te nemen aan het programma. Dit gebeurt aan de hand van beloningen. Hier zul je bepalen wat er wordt aangeboden, of het nu kortingen zijn voor specifieke items in voorraad via het verdienen van punten, of eenmalige cadeaus voor de verjaardag van klanten. Je hebt de flexibiliteit om het systeem van beloningen te ontwikkelen dat past bij je zaak.

Punten voor beloningen beheren

Via de beloningen die hier worden gecreëerd, kunnen je klanten kortingen verdienen op bepaalde items als ze hun loyaliteitspunten inruilen. Je zult het aantal punten dat nodig is voor iedere beloning kunnen instellen, specificeren welke items er in aanmerking komen voor die beloning, en het type en de grootte van de korting bepalen.

Om een nieuwe beloning te creëren:

1. ga, in de Lightspeed Loyalty Manager, naar Beloningen > Punten voor beloningen beheren.
  2. klik op Beloning toevoegen.
  3. selecteer het Type beloning uit het vervolgkeuzemenu:
    • punten voor product: ruil punten in voor vaste of procentuele kortingen op bepaalde items.
    • punten voor korting op factuur: ruil punten in voor vaste kortingen op een verkoop.
  4. Als je Punten voor product geselecteerd hebt in stap 2, geef dan de Naam van de beloning in.
  5. Als je Punten voor product geselecteerd hebt in stap 2, geef dan een Omschrijving van het item in (optioneel).
  6. Geef het aantal In te ruilen punten in om deze beloning te ontvangen.
  7. Als je Punten voor korting op factuur geselecteerd hebt in stap 2, selecteer dan de Korting in de vervolgkeuzemenu. Dit zal automatisch de Naam en Omschrijving van de beloning instellen, overeenkomstig je selectie.
  8. Geef de Groepen in die in aanmerking komen om deze beloning te ontvangen. Als er geen groepen worden gespecificeerd, zullen alle klanten in aanmerking komen voor de beloning.
  9. klik op Beloning toevoegen.

Nu zul je de nieuw opgemaakte beloning zien in de lijst met reeds bestaande beloningen.

Merk op dat, in het geval van beloningen voor Punten voor product, je nieuwe beloning nog niet is gekoppeld aan items in je inventaris en er dus geen van je items in aanmerking komen voor deze beloning. Om een beloning te koppelen aan items in je inventaris:

1. klik op de groene knop Systeem-ID‘s naast de beloning.
  2. geef de items in die in aanmerking komen om deze beloning te ontvangen. Items kunnen worden toegevoegd door te klikken op:
    • Categorie toevoegen: selecteer een categorie uit het vervolgkeuzemenu. Alle items in deze categorie zullen in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Systeem-ID toevoegen: geef de Systeem-ID in van het item dat je in aanmerking wilt laten komen voor deze beloning.
    • Tag toevoegen: selecteer een tag uit het vervolgkeuzemenu. Alle items met deze tag zullen in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Alle items toevoegen: ieder item in je inventaris zal in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Er kunnen meerdere van deze knoppen tegelijkertijd worden gebruikt om meerdere items, op verschillende manieren, toe te voegen aan de beloning. Screen_Shot_2018-12-11_at_5.42.49_PM.png
  3. Selecteer Percentage of Euro‘s als Type beloning, afhankelijk van het feit of je de korting op basis van een percentage of een vast bedrag in euro‘s wil geven.
  4. Geef het Bedrag in. Dit zal ofwel het percentage of het aantal euro‘s korting zijn.
  5. klik op Opslaan.

Het is belangrijk om te weten dat beloningen voor Punten voor product alleen geselecteerd kunnen worden bij het inruilen van punten als de transactie een item bevat dat in aanmerking komt.

Als je de naam, omschrijving of het aantal in te ruilen punten om de beloning te ontvangen, van de beloning wilt wijzigen, kun je dubbelklikken op het gepaste veld op het scherm Punten voor beloningen beheren, de waarde wijzigen en op Enter drukken op je toetsenbord.

De meeste beloningen worden verdiend door het inruilen van loyaliteitspunten. Je kunt echter ook eenmalige beloningen instellen voor extra aanmoedigingen.

Eenmalige beloningen beheren

Via eenmalige beloningen kun je je klanten een onmiddellijk voordeel geven als ze zich inschrijven voor je programma, op hun verjaardag, of kun je ze aanmoedigen om terug te keren naar je zaak als ze 30 dagen lang niet zijn geweest. Dit kunnen gratis items of kortingen op bepaalde zaken in je inventaris zijn.

Om eenmalige beloningen te creëren:

1. ga naar Beloningen > Eenmalige beloningen beheren.
    2. klik op Eenmalige beloning toevoegen.
    3. selecteer het Type beloning uit het vervolgkeuzemenu:
      • Punten voor product: een eenmalige vaste of procentuele korting op bepaalde items.
      • Punten voor korting op factuur: een eenmalige vaste korting op een verkoop.
    4. Als je Punten voor product geselecteerd hebt in stap 2, geef dan de Naam van de beloning in.
    5. Als je Punten voor product geselecteerd hebt in stap 2, geef dan een Omschrijving van het item in (optioneel).
    6. Als je Punten voor korting op factuur geselecteerd hebt in stap 2, selecteer dan de Korting in de vervolgkeuzemenu. Dit zal automatisch de Naam en Omschrijving van de beloning instellen, overeenkomstig je selectie.
    7. Selecteer de Periode waarin de klant deze beloning moet ontvangen voordat het aanbod verstrijkt uit het vervolgkeuzemenu.
    8. klik op Eenmalige beloning toevoegen.

Merk op dat, in het geval van beloningen voor Punten voor product, je nieuwe beloning nog niet is gekoppeld aan items in je inventaris en er dus geen van je items in aanmerking komen voor deze beloning. Om een beloning te koppelen aan items in je inventaris:

1. klik op de groene knop Systeem-ID‘s naast de beloning.
  2. geef de items in die in aanmerking komen om deze beloning te ontvangen. Items kunnen worden toegevoegd door te klikken op:
    • Categorie toevoegen: selecteer een categorie uit het vervolgkeuzemenu. Alle items in deze categorie zullen in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Systeem-ID toevoegen: geef de Systeem-ID in van het item dat je in aanmerking wilt laten komen voor deze beloning.
    • Tag toevoegen: selecteer een tag uit het vervolgkeuzemenu. Alle items met deze tag zullen in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Alle items toevoegen: ieder item in je inventaris zal in aanmerking komen voor deze beloning.
    • Er kunnen meerdere van deze knoppen tegelijkertijd worden gebruikt om meerdere items, op verschillende manieren, toe te voegen aan de beloning. Screen_Shot_2018-12-11_at_5.42.49_PM.png
  3. Selecteer Percentage of Euro‘s als Type beloning, afhankelijk van het feit of je de korting op basis van een percentage of een vast bedrag in euro‘s wil geven.
  4. Geef het Bedrag in. Dit zal ofwel het percentage of het aantal euro‘s korting zijn.
  5. klik op Opslaan.

Het is belangrijk om te weten dat beloningen voor Punten voor product alleen geselecteerd kunnen worden bij het krijgen van beloningen als de transactie een item bevat dat in aanmerking komt.

Als je de naam, omschrijving of het aantal in te ruilen punten om de beloning te ontvangen, van de beloning wilt wijzigen, kun je dubbelklikken op het gepaste veld op het scherm Eenmalige beloningen beheren, de waarde wijzigen en op Enter drukken op je toetsenbord.

Eenmalige beloningen kunnen je helpen bij het aantonen van de waarde van deelname in je loyaliteitsprogramma, zonder dat klanten moeten wachten totdat ze voldoende punten hebben vergaard voor hun eerste beloning. Het is een geweldige manier om je klanten aan te moedigen om zich in te schrijven! Jij zult configureren wanneer en hoe deze beloningen verkregen kunnen worden in de sectie Campagnes

Opmerking over Punten voor korting op factuur in Lightspeed Retail

Als er een beloning Punten voor korting op een factuur is geactiveerd, zal Lightspeed Retail een item dat niet op voorraad is, toevoegen met een negatieve prijs en de tag loyaliteitskorting aan de verkoop om het subtotaal aan te passen. Dit zal anders dan kortingen per item worden gerapporteerd, omdat deze beloningen voor het systeem lijken op verkoop van items, in plaats van kortingen.

Om de waarde van toegekende kortingen op factuur te isoleren:

1. ga naar de sectie Rapporten in Lightspeed Retail.
  2. open het rapport Lijnen of het rapport Gegroepeerde verkooptotalen per item.
  3. open de opties onder Geavanceerd zoeken.
  4. Geef loyaliteitskorting in het veld Tags in.

Omgekeerd kun je ook loyaliteitskorting ingeven in het veld Tags uitsluiten om de waarde van de verkoop te rapporteren voordat de kortingen op de factuur toegepast waren.