Rapporten genereren

Je hebt toegang tot Lightspeed Retail-rapporten als de medewerkersmachtiging Rapporten is ingeschakeld in je medewerkersmachtigingen.

1. Klik in het hoofdmenu op Rapporten en selecteer het rapport dat je wilt genereren.
  2. Alle rapporten kunnen worden afgedrukt of geëxporteerd door onder de knop Zoeken te klikken op het pictogram voor afdrukken of exporteren.

Alleen eCom-verkooprapporten weergeven binnen Lightspeed Retail: raadpleeg Alleen eCom-verkooprapporten weergeven binnen Lightspeed Retail.

Roll-uprapporten

Rapport Einde-van-de-dag

Uitbetalen vereist nauwkeurigheid. In het rapport Einde-van-de-dag van Lightspeed Retail wordt de totale verkoop, btw, terugbetalingen, retouren, verkochte producten, uitsplitsing van dollars in type betaling, id van eerste en laatste factuur en de omzet voor die dag weergegeven per categorie.

1. Selecteer de datum in het zoekveld Einde-van-de-dag en klik op Zoeken.
  2. De Einde-van-de-dag-gegevens worden weergegeven voor alle winkels. Als je de gedetailleerde omzet per categorie van een winkel wilt weergeven en tevens de id's van de eerste en laatste factuur van die dag, klik je op de pijl naast de naam van de winkel.

Productrapporten

Verkoopgeschiedenis

Geef de doorverkoop, marge in percentage, maandelijkse levering, wekelijkse analyse, 4-wekelijkse analyse van een product weer.

1. Selecteer in het dialoogvenster Verkoopgeschiedenis de productcriteria voor beschrijving, klasse en groep.
  2. Afhankelijk van de variabele voor beschrijving, klasse of groep waarop je wilt zoeken selecteer je of de zoekresultaten gelijk moeten zijn aan de variabele, of de variabele moeten bevatten.
  3. Voer de zoekvariabele in, of laat het zoekveld leeg om alle producten te vinden
  4. Je kunt het rapport filteren met een andere variabele door op + te klikken en de zoekcriteria te selecteren.
  5. Klik op Zoeken.
Gegevens van het rapport Veroopgeschiedenis
1WK Totaal verkochte hoeveelheid in de afgelopen 7 dagen.
4WK Totaal verkochte hoeveelheid in de afgelopen 28 dagen.
Totaal verkocht Totaal verkochte hoeveelheid sinds het product is gemaakt in Lightspeed Retail.
QOH Huidige hoeveelheid op voorraad.

OO

Huidige hoeveelheid in bestelling.
Kosten Totale kostprijs van de huidige hoeveelheid op voorraad.
Kostprijs per eenheid Gemiddelde kostprijs van de huidige hoeveelheid op voorraad.

Verkoop

Totale verkoopbedrag van de verkochte hoeveelheid, rekening houdend met eventuele toegepaste kortingen op het tijdstip van verkoop.
Verkoop per eenheid Gemiddelde verkoopbedrag per eenheid van de verkochte hoeveelheid, rekening houdend met eventuele toegepaste kortingen op het product op het tijdstip van verkoop.
Marge Het verschil tussen de totale verkoopopbrengst en de totale kostprijs van de verkochte hoeveelheid, uitgedrukt in een percentage.
S-T Het doorverkooppercentage (ST %) staat voor het verkochte percentage van de totale hoeveelheid die in alle winkels is ontvangen

Maand

voorraad

Het aantal maanden waarvoor de huidige hoeveelheid voldoende is, op basis van de verkoop in de afgelopen 28 dagen.

Verkoop per categorie

Verkochte hoeveelheid per productcategorie, totale productkosten, detailhandelsprijs, en de winst van alle verkooptransacties.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop categorie het datumbereik voor het rapport in door een datum Tot en Van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport uitvoeren. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. Een uitgesplitst rapport biedt een algemeen verkooprapport en een uitsplitsing per winkel.
  3. Geef de categorie op waarvoor je het rapport wilt uitvoeren, of laat het veld leeg om in alle categorieën te zoeken.
  4. Klik op Zoeken.

Verkoop per leverancier

Verkochte hoeveelheid per productleverancier, totale productkosten, detailhandelsprijs, en de winst van alle verkooptransacties.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop leverancier het datumbereik voor het rapport in door een datum Tot en Van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport uitvoeren. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. Een uitgesplitst rapport biedt een algemeen verkooprapport en een uitsplitsing per winkel.
  3. Geef de leverancier op voor wie je het rapport wilt uitvoeren, of laat het veld leeg om in alle productleveranciers te zoeken.
  4. Klik op Zoeken.

Verkoop per fabrikant

Verkochte hoeveelheid per productfabrikant, totale productkosten, detailhandelsprijs, en de winst van alle verkooptransacties.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop fabrikant het datumbereik voor het rapport in door een datum Tot en Van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport uitvoeren. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. Een uitgesplitst rapport biedt een algemeen verkooprapport en een uitsplitsing per winkel.
  3. Geef de fabrikant op voor wie je het rapport wilt uitvoeren, of laat het veld leeg om in alle productfabrikanten te zoeken.
  4. Klik op Zoeken.

Verkoop per product

Verkochte hoeveelheid per productcode, totale productkosten, detailhandelsprijs, en de winst van alle verkooptransacties.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop product het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport uitvoeren. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. Een uitgesplitst rapport biedt een algemeen verkooprapport en een uitsplitsing per winkel.
  3. Geef in het veld Producten de productbeschrijving op waarvoor je het rapport wilt uitvoeren, of laat het veld leeg om in alle producten te zoeken.
  4. Klik op Zoeken.

UPC-verkoop

Verkochte hoeveelheid per product-UPC, totale productkosten, detailhandelsprijs, en de winst van alle verkooptransacties.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop UPC  het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport uitvoeren. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. Een uitgesplitst rapport biedt een algemeen verkooprapport en een uitsplitsing per winkel.
  3. Geef de UPC op waarvoor je het rapport wilt uitvoeren, of laat het veld leeg om in alle UPC's te zoeken.
  4. Klik op Zoeken.

Klantrapporten

Verkoop per klant

Geef weer wat klanten uitgeven binnen een opgegeven datumbereik.

1. Stel in het dialoogvenster Verkoop per klant het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van in te stellen.
  2. Geef het minimale verkoopbedrag op in dollars.
  3. Klik op Zoeken.

Klantengeschiedenis

Geef de aankopen van de klant weer op productcode, klasse of groep.

1. Stel in het dialoogvenster Klantengeschiedenis het datumbereik voor het rapport in.
  2. Selecteer of je het rapport wilt filteren op beschrijving, klasse of groep van het product.
  3. Geef de beschrijving/klasse/groep op.
  4. Klik op Zoeken.

Rapport Medewerkersprestatie

In het rapport Employee Performance worden de verkoopprestaties van een medewerker voor een bepaald datumbereik bijgehouden. Bekijk het aantal gewerkte uren, verkochte artikelen, verkochte artikelen per uur, verkoopbedrag, verkoopbedrag per uur, winst en winst per uur. Je kunt een gedetailleerd rapport downloaden met een uitgesplitste weergave van de verkoop door een medewerker.

1. Stel in het dialoogvenster Medewerkersprestatie het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of je kunt Alle selecteren om de verkoop in alle winkels weer te geven.
  3. Geef de naam van een medewerker op of laat het veld leeg om een rapport voor alle medewerkers uit te voeren.
  4. Klik op Zoeken.
  5. Klik op Samenvatting om het rapport te downloaden, of klik op Gedetailleerd om een gedetailleerd rapport te downloaden met een uitsplitsing van de verkoop van de medewerker.

Rapport Aankooporders

Geeft de inkooporders voor een datumbereik weer. Het rapport bevat details over de prijs van het artikel, de bestelde hoeveelheid, de ontvangen hoeveelheid en het totaal bestelde bedrag van de inkooporder in dollars.

1. Stel in het dialoogvenster Aankooporders het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van te selecteren.
  2. Klik op Zoeken.
  3. Als je een uitsplitsing van de artikelen op de inkooporder met de prijzen wilt weergeven, klik je op het id-nummer van de aankooporder.

Rapport Betaalmethodes

Bekijk de verkoop op betaalwijze voor elke winkel.

Stel in het dialoogvenster Betaalmethodes het datumbereik voor het rapport in door een datum tot en van te selecteren en klik op Zoeken.

Rapport Lopende offertes

Genereert een lijst met offertes voor een datumbereik, inclusief gegevens van de klant en het bedrag voor elke offerte.

1. Stel in het dialoogvenster Lopende offertes het datumbereik voor het rapport in door een datum Tot en Van te selecteren.
  2. Selecteer de winkels waarvoor het rapport moet worden uitgevoerd. Je kunt een winkel kiezen, of een overzichts- of uitgesplitst rapport. Een overzicht biedt een algemeen verkooprapport zonder uitsplitsing per winkel. De optie Breakout biedt een overzichtsrapport en tevens een uitsplitsing per winkel.
  3. Klik op Zoeken.