Installatie van de Star TSP143IV LAN

De Star TSP143IV-bonprinter maakt verbinding met je netwerk via een LAN-kabel. Je computer of iPad maakt vervolgens verbinding met de printer via je netwerk.

Wat heb je nodig

Om je printer in te stellen, heb je de volgende hardwareonderdelen nodig:

Star TSP143IV LAN-bonprinter tsp100iv-front2-scaled.webp
Stroomkabel Product_2019_1600_06__1_.jpg

LAN-kabel

Papierrol

Opmerking: je ontvangt een e-mail in je Postvak IN zodra je hardware is verzonden.  Als je nog vragen hebt over je zending, neem dan contact op met de transporteur of neem contact op met Facturering.

• Voor het instellen van je printer moet je eerst Lightspeed Hub op je computer installeren. Lightspeed Hub is een bureaubladapplicatie die je helpt om je hardware in minder stappen te installeren en die je tijdens dit proces begeleidt. Deze applicatie maakt ook rechtstreeks verbinding met Lightspeed Retail POS, zodat je de hele werkdag een betrouwbare verbinding met je hardware hebt.

Zodra je Lightspeed Hub hebt geïnstalleerd, kun je de printer met een LAN-kabel op je computer aansluiten aan de hand van de volgende stappen:

1. Je printer verbinden
    2. Een papierrol plaatsen
    3. Je printer verbinden met Hub
    4. Testkassabon printen

1. Je printer verbinden

Om je printer te verbinden, heb je de stroomkabel en LAN-kabel nodig.

1. Sluit de stroomkabel aan op de printer en een stopcontact.
    2. Sluit de LAN-kabel aan op je printer en een LAN-poort op je router of muur.
    3. Zet je printer aan.

Het ledlampje voor het inschakelen zal gaan branden zodra de printer klaar is.

2. Plaats een papierrol

1. Om de klep van de printer te openen, druk de hendel aan de zijkant van de klep van je af en til de klep op.
    2. Plaats de papierrol in de volgende richting. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak en opgerold blijft.
    3. Trek het papier voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    4. Druk de klep naar de beneden om de hendel vast te klikken.

Het IP-adres van de printer wordt geprint ter bevestiging dat de printer met het netwerk is verbonden.

3. Verbind de printer met Hub

Controleer of je computer met hetzelfde netwerk is verbonden als de printer voordat je de printer met Hub verbindt. Voor hulp bij het verbinden met je netwerk op een computer, kun je de helpcentra van Apple en Windows raadplegen.

1. Open Lightspeed Hub op je computer.
    2. Selecteer Verbinden onder Bonprinter.
      Opmerking: Je kunt slechts een printer tegelijk met Hub verbinden. Om een nieuwe printer te verbinden, selecteer je Dit apparaat vergeten om de printer los te koppelen die momenteel is verbonden.
    3. Selecteer Ethernet of Wifi.
    4. Selecteer Printers zoeken. Na enkele seconden zal je printer in de lijst worden weergegeven als Gereed. Als dit niet het geval is, controleer dan of de printer met een voedingsbron verbonden is en dat je printer met hetzelfde netwerk als de computer is verbonden.
    5. Selecteer Verbinden naast je printer.
      Opmerking: Niet zeker welke printer van jou is? Selecteer Testkassabon printen naast je printer. Ook kun je het serienummer van je printer op de sticker aan de onderkant zien.

Je printer zal nu worden weergegeven als Klaar in Hub en Retail POS.

4. Testkassabon printen

De snelste manier om een testkassabon te printen staat onder Instellingen Locaties. Je kan ook de kassabon van een afgeronde verkoop printen vanuit het Totaal rapport. Als je geen toegang hebt tot de instellingen of rapporten, kun je een testkassabon printen door een verkoop te doen en deze daarna tenietdoen (of vraag een manager).

1. Ga in Retail POS naar Instellingen > Locaties.
    2. Klik op Aanpassen naast je locatie.
    3. In het submenu selecteer je Configuratie van kassabon.
    4. Selecteer Voorbeeldweergave printen.

Je printer drukt nu een testbon af. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

Opmerking: Als je niet wilt dat er automatisch kassabonnen worden geprint nadat je een verkoop of terugbetaling hebt voltooid, ga je naar Instellingen > Algemene opties > Algemeen. Vervolgens vink je onder Printen het selectievakje Geen automatische prompt kassabon printen aan.
  •
  • Je printer met een LAN-kabel aan je iPad koppelen gaat als volgt:

1. Je printer verbinden
    2. Een papierrol plaatsen
    3. De printer toevoegen aan Retail POS
    4. Testkassabon printen

1. Je printer verbinden

Om je printer te verbinden, heb je de stroomkabel en LAN-kabel nodig.

1. Sluit de stroomkabel aan op de printer en een stopcontact.
    2. Sluit de LAN-kabel aan op je printer en een LAN-poort op je router of muur.
    3. Zet je printer aan.

Het ledlampje voor het inschakelen zal gaan branden zodra de printer klaar is.

2. Plaats een papierrol

1. Om de klep van de printer te openen, druk de hendel aan de zijkant van de klep van je af en til de klep op.
    2. Plaats de papierrol in de volgende richting. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak en opgerold blijft.
    3. Trek het papier voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    4. Druk de klep naar de beneden om de hendel vast te klikken.

Het IP-adres van de printer wordt geprint ter bevestiging dat de printer met het netwerk is verbonden.

3. Voeg je printer toe aan Retail POS

Controleer of je iPad met hetzelfde netwerk is verbonden als de printer voordat je de printer aan Retail POS toevoegt.

Wanneer zowel je iPad as je printer aan hetzelfde netwerk verbonden zijn, zal Retail POS alle printers tonen die op je netwerk worden gevonden. Op deze manier kun je makkelijk je printer vanuit het Profiel-scherm toevoegen. Als je printer niet op de lijst wordt weergegeven kun je deze handmatig toevoegen door het IP-adres in te vullen.

Je printer uit de lijst met printers op jouw netwerk toevoegen

1. Open Retail POS op je iPad.
    2. Tik in het Profielscherm onder Apparaten op Bonprinter.

3. Tik op Printer toevoegen.

4. Tik onder Printers op je netwerk op je Star TSP143IV LAN-printer. Het kan enkele seconden duren voordat je printer verschijnt.

5. Schakel optioneel Automatisch kassabon printen in als je wilt dat kassabonnen automatisch worden geprint wanneer je een verkoop of een terugbetaling voltooit.
    6. Tik op Gereed. Je printer wordt als Verbonden weergegeven op het scherm Profiel.

Printer handmatig toevoegen

1. Open Retail POS op je iPad.
    2. Tik in het Profielscherm onder Apparaten op Bonprinter.

3. Tik op Printer toevoegen.

4. Tik op Star TSP100 serie

5. Voer de naam en het IP-adres in van je printer en tik op Toevoegen.

6. Schakel optioneel Automatisch kassabon printen in als je wilt dat kassabonnen automatisch worden geprint wanneer je een verkoop of een terugbetaling voltooit.
    7. Tik op Gereed. Je printer wordt als Verbonden weergegeven op het scherm Profiel.

4. Testkassabon printen

1. Tik op het scherm Verkoop op een voltooide verkoop.
    2. Tik in het Details-scherm op Kassabon printen >Kassabon printen.

Je printer drukt nu een testbon af. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

•

Wat nu?

Heb je een kassalade? Lees hier hoe je deze verbindt met je bonprinter.