Het verkoopscherm in Retail POS (R-Series) gebruiken

Het verkoopscherm is de centrale verwerkingsinterface voor verkopen in Retail POS. Hier kun je producten zoeken en toevoegen aan een verkoop, klantgegevens vastleggen en toevoegen, kortingen en/of promoties toepassen, samengestelde verkopen zoals offertes en diensten aanmaken, betalingen voor verkopen ontvangen met verschillende betaalmethoden en nog veel meer.

Je kunt het verkoopscherm zowel op een computer als een iPad gebruiken.

Toegang tot het verkoopscherm

• Toegang tot het verkoopscherm op een desktopcomputer

1. Log in bij Retail POS.
    2. Ga naar Verkoop.

De pagina "Verkoop".

3. Open de kassa (als deze nog niet geopend is).

Op deze pagina kun je een nieuwe verkoop starten, van kassa wisselen, een kassa afsluiten, geld toevoegen en verwijderen en je verkoopgeschiedenis bekijken.

• Toegang tot het verkoopscherm op een iPad

1. Open de Retail POS (R)-app.
    2. Log in bij Retail POS.
    3. Tik op Kassa openen (als deze nog niet geopend is).

Het profielscherm op een iPad, met de knop "Kassa openen".

4. Tik op Nieuwe verkoop.

Het profielscherm op een iPad, met geopende kassa en de knop "Nieuwe verkoop".

Het verkoopscherm wordt geopend. Hier kun je een nieuwe verkoop starten.

Het verkoopscherm gebruiken

Zodra je kassa geopend is, kun je op het verkoopscherm transacties voltooien.

• Het verkoopscherm gebruiken op een desktopcomputer

1. Navigeer naar Verkoop > Nieuwe verkoop.

De pagina "Verkoop", met de knop "Nieuwe verkoop" uitgelicht.

2. (Optioneel) Typ de naam van de klant in het veld Klanten zoeken om een bestaande klant toe te voegen.

Of selecteer + Nieuw om een nieuwe klant toe te voegen.

Lege verkoop, met het gedeelte "Klanten" uitgelicht.

3. Voeg items toe aan de verkoop met het zoekveld Item of door de barcode(s) te scannen.

Of selecteer + Nieuw om een nieuw item toe te voegen.

Lege verkoop, met het gedeelte "Item" uitgelicht.

4. (Optioneel) Selecteer Korting toepassen om een korting op de volledige verkoop toe te passen.

Lege verkoop, met de knop "Korting toepassen" uitgelicht.

Om korting te geven op een specifiek item, klik je op het item, selecteer je de korting in het vervolgkeuzemenu Korting en klik je vervolgens op Opslaan.

Verkoop met een geselecteerd item en extra opties weergegeven, waaronder het toevoegen van een korting voor het specifieke item.

5. Als je klaar bent om de verkoop te voltooien, selecteer je Betaling.

Een verkoop, met het deelvenster "Betaling" weergegeven.

6. Voer het bedrag dat je klant heeft betaald in de juiste betaalmethodevelden in.
    7. Selecteer Verkoop voltooien.
    8. (Optioneel) Print de kassabon of e-mail deze naar je klant.

Pagina met voltooide verkoop, met opties om de kassabon te printen of te e-mailen.

Je kunt Nieuwe verkoop selecteren om nog een verkoop te starten.

• Het verkoopscherm gebruiken op een iPad

1. Tik op Nieuwe verkoop.
    2. Voeg items toe aan de verkoop door op het vergrootglaspictogram te tikken en trefwoorden in het veld Items aan het zoeken... te typen of door de barcode(s) te scannen.

Het verkoopscherm waarop een lijst met items wordt weergegeven.

Of tik op het '+'-pictogram en tik vervolgens op Nieuw item aanmaken om een nieuw item toe te voegen.

Het verkoopscherm waarop het vervolgkeuzemenu met de optie "Nieuw item aanmaken" wordt weergegeven.

3. (Optioneel) Tik op Klant toevoegen, selecteer de klant en tik vervolgens op Toevoegen aan verkoop.

Het verkoopscherm, met de optie "Klant toevoegen" uitgelicht.

Lijst met klanten, met de optie "Toevoegen aan verkoop" weergegeven.

Of tik op Klant toevoegen en vervolgens op het '+'-pictogram om een nieuwe klant toe te voegen.

Deelvenster met de optie "Nieuwe klant aanmaken".

4. Als je klaar bent om de verkoop te voltooien, tik je op Contant voor een contante verkoop of Meer betalingen voor andere betaalmethoden.

Het verkoopscherm met de opties "Contant" en "Meer betalingen" uitgelicht.

Voer voor een verkoop met contanten het ontvangen bedrag in en tik op Klaar.

Selecteer anders de betaalmethode en tik op Klaar > Verkoop voltooien.

Een verkoop met opties voor betaalmethoden weergegeven.

5. (Optioneel) Print de kassabon of e-mail deze naar je klant.

Voltooide verkoop, met opties om de kassabon te printen of te e-mailen.

Je kunt vervolgens op Nieuwe verkoop tikken om een nieuwe verkoop te starten.

Je locatie/kassa wijzigen

Je kunt wijzigen welke locatie/kassa Retail POS gebruikt. Als je van kassa wisselt, moet je zorgen dat je de kassalade gebruikt die bij de kassa hoort, zodat tellingen bij het afsluiten en rapporten kloppend blijven.

• Je locatie/kassa wijzigen op een desktopcomputer

1. Selecteer de huidige locatie in de zijbalk van Retail POS.

Retail POS, met de huidige locatie in de zijbalk uitgelicht.

2. Kies je locatie en kassa.

De pagina "Kassa kiezen", met opties om een locatie en/of kassa te kiezen.

• Je locatie/kassa wijzigen op een iPad

1. Tik onder Apparaten op Kassa toegewezen.

Het profielscherm met "Kassa toegewezen" uitgelicht.

2. Tik op de kassa waar je de iPad opnieuw aan wilt toewijzen.

Deelvenster dat de kassa's voor verschillende locaties weergeeft.

3. Tik op Opslaan.
    4. Tik op Toewijzen om te bevestigen dat alleen de kassalade die bij de kassa hoort wordt gebruikt, zodat de tellingen bij het afsluiten en rapporten kloppend blijven.

Pop-up die de gebruiker eraan herinnert alleen de kassalade te gebruiken die bij de kassa hoort.

Inzicht in de schermen op een iPad

Je iPad-app heeft meerdere schermen waarop je verschillende gegevens binnen Retail POS kunt bekijken.

Het profielscherm

Dit is het scherm dat je ziet als je voor het eerst op de iPad-app inlogt.

Het profielscherm op een iPad.

Het profielscherm is ontworpen om je te helpen je dagelijkse taken met een verkooppunt snel en eenvoudig uit te voeren. Op dit scherm wordt het volgende weergegeven:

• Aan welke winkel en kassa je iPad is toegewezen
  • Met welk wifi-netwerk je iPad verbonden is
  • Met welke apparaten je iPad verbonden is

De componenten op het profielscherm passen zich aan de machtigingen in je werknemersrol en de instellingen in je account aan. Je naam is zichtbaar op het onderste tabblad om duidelijk aan te geven wie er op dat moment is ingelogd.

Afhankelijk van je gebruikersrol kun je het volgende:

Het verkoopscherm

Het verkoopscherm verzamelt al je verkopen op één plek.

Het verkoopscherm op een iPad.

Op het verkoopscherm kun je het volgende:

Wat nu?

Het openen en afsluiten van een kassa

Open en sluit je kassa om verkopen uit te voeren.

Meer informatie

Items en voorraad toevoegen

Meer informatie over hoe je items aan je voorraad toevoegt.