Tags maken

Tags helpen bij voorraad- en klantbeheer, omdat je tags als trefwoorden en zoektermen aan je voorraad en klanten kunt toevoegen. Zoeken op tags helpt je om je gegevens te organiseren en snel de artikelen of mensen te vinden waarnaar je zoekt. Een artikel of een klant kan maar één categorie hebben, maar meerdere tags. Tags zijn vooral handig in rapporten, omdat je de resultaten kunt filteren die al of niet zijn getagd met je zoekcriteria.

Tags voor voorraad maken

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Item zoeken en klik op het artikel waarvoor je een tag wilt maken.
  2. Geef in het veld Tags trefwoorden op. De trefwoorden moeten door een komma gescheiden zijn.
  3. Klik op de knop Opslaan.

Tags voor klanten maken

1. Klik in het hoofdmenu op Klanten > Klanten en selecteer de klant voor wie je een tag wilt maken.
  2. Geef in het veld Tags trefwoorden op. De trefwoorden moeten door een komma gescheiden zijn.

Tags beheren

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Tags.

De lijst met tags wordt weergegeven en je ziet ook waar ze worden gebruikt. Klik op een tag om te zien waar deze wordt gebruikt.