3. Een import starten

Bèta-disclaimer: de Item Import tool wordt momenteel getest in een beperkte bèta. Als je wilt deelnemen aan ons bètaprogramma, neem dan contact op met Lightspeed Support.

Raadpleeg dit artkel om voorraaditems via ons Retail importteam te importeren.

Dit artikel beschrijft het starten van de Item Import tool en het importeren of bijwerken van voorraaditems.

Zorg er voordat je begint voor:

Voorraaditems importeren

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Items importeren.

De pagina ITEMS IMPORTEREN wordt weergegeven, waarop alle importoperaties voor dit account worden opgesomd, inclusief voltooide importen of importen die bezig zijn of op validering wachten. Je kunt een bestaande import openen of een gedetailleerde verslag hiervan bekijken door op de overeenkomstige post op de pagina te klikken.

2. Klik op de knop Nieuwe import rechtsboven om de importoperatie te starten. De knop Nieuwe import is uitgeschakeld als er momenteel een importoperatie Bezig is of als een eerder gestarte import Wacht op validering.

Als je de Item Import tool voor de eerste keer start (of als je nog niet hebt aangegeven dat je dit scherm niet wilt zien), dan wordt het scherm Welkom bij items importeren! weergegeven. Dit scherm verschaft enkele algemene richtlijnen over het importproces. Je kunt vanaf dit scherm ook het voorbeeld csv-bestand downloaden, als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

3. Klik in het hulpscherm Items importeren op Doorgaan.
  4. De pagina ITEMS IMPORTEREN: NIEUW wordt weergegeven. Selecteer van de vervolgkeuzelijst Gedrag een van de onderstaande opties:

• Nieuwe items aanmaken en itemgegevens bijwerken
    • Alleen bestaande items bijwerken
    • Alleen nieuwe items aanmaken

Als je bestaande items bijwerkt, dan gebruikt de Item Import tool de vervolgkeuzelijst Vergelijk op veld als de unique identificatie, om te verzekeren dat de iteminformatie in het importbestand het juiste item in de voorraad bijwerkt. Selecteer een van de onderstaande opties:

• Systeem-ID (aanbevolen)
    • UPC
    • EAN
    • Aangepaste SKU
    • SKU fabrikant

5. Sleep het voorbereide importbestand naar het gebied voor neerzetten op de pagina of klik op Bladeren... om het bestand te openen.

6. Klik op de groene knop Doorgaan zodra het bestand is geüpload. De Item Import tool parseert het bestand op fouten in de formattering, missende of onjuist gegevens en andere inconsistenties. Het valideringsproces wordt in slechts enkele seconden voltooid.

OPMERKING: Als het importbestand fouten bevat, dan wordt het totale aantal fouten weergegeven in de sectie OP TE LOSSEN FOUTEN. Ga voordat je doorgaat naar 3 a) Fouten in csv-bestanden herstellen om deze fouten te behandelen en op te lossen.

7. De Item Import tool geeft na het voltooien van het valideren en als het bestand geen fouten bevat een samenvatting van de volgende gegevens in het importbestand:

• NIEUWE ITEMS: aantal aan te maken items.
    • BIJGEWERKTE ITEMS: aantal bij te werken items.
    • NIEUWE VERKOPERS: totaal aantal nieuw aan te maken verkopers.
    • NIEUWE MERKEN: total aantal nieuw aan te maken merken.
    • NIEUWE CATEGORIEËN: totaal aantal nieuw aan te maken categorieën.
    • ITEMS MET VOORRAAD: aantal nieuw aan te maken items met toe te voegen voorraad.
    • TOTALE HOEVEELHEID: totale hoeveelheid toe te voegen voorraad voor deze nieuwe items.
    • TOTALE KOSTEN: totale kosten van de toe te voegen voorraad voor deze nieuwe items.

De Item Import tool toont bovendien een voorbeeld van alle te te importeren velden van het eerste item in het importbestand.

8. Kijk de samenvatting en de voorbeeldinformatie voor de import na. Als je tevreden bent met het voorbeeld, klik dan op de knop Items importeren rechtsboven om de nieuwe items te importeren.

Het voltooien van het importproces kan enkele minuten duren, afhankelijk van het aantal te importeren items, het aantal importoperaties dat momenteel bezig is en/of het aantal importoperaties dat momenteel in de wachtrij voor verwerking staat. Zodra de operatie is voltooid, geeft de Item Import tool een samenvatting van de operatie weer, inclusief een lijst met alle geïmporteerde items. Je kunt vanaf de vervolgkeuzelijst Geavanceerd zoeken het handige filter Aangemaakt/Bijgewerkt gebruiken om de items te sorteren.

Het importeren van producten in jouw shop is geslaagd!

Wat is de volgende stap?

Als er bestandsnamen stonden in de kolommen Afbeelding van het importbestand, ga dan naar: