Items importeren

Als je jouw item-importbestand hebt ingedeeld, importeer dan je items naar je Lightspeed Retail POS-voorraad. Om dit te doen:

1. Klik in het hoofdmenu op Voorraad > Items importeren.Screen_Shot_2019-10-02_at_10.52.png
  2. Als het pop-upvenster Welkom bij Item Imports wordt weergegeven, lees dan de informatie over importeren en klik op Doorgaan.
  3. Klik op + Nieuwe import.
  4. Sleep onder BESTAND SELECTEREN, je importbestand. Als alternatief kun je klikken op Bladeren en je importbestand selecteren. Screen_Shot_2019-11-14_at_12.10_1.png
  5. Selecteer een importmethode (bv. Alleen nieuwe items aanmaken).
  6. Als je bestaande items bijwerkt, selecteer dan op basis van welk veld (bv. Systeem-ID) in je importbestand je Retail POS-account selecteert, om je bestaande items op de juiste wijze bij te werken.
  7. Voer optioneel je e-mailadres in om een notificatie te krijgen als je importbestand is gecontroleerd en je import klaar is.
  8. Onder KOLOMMEN INDELEN deelt je Retail POS-account automatisch de kolommen in je importbestand in, waarvan het account het herkent als compatibel met Lightspeed Retail. Als je ongeldige kolommen het in je importbestand, selecteer dan compatibele kolommen in de vervolgkeuzemenu‘s.Screen_Shot_2019-11-14_at_12.10_1__1_.png
  9. Selecteer het selectievakje Overslaan in de kolommen die niet moeten worden geïmporteerd.
  10. Klik op Import controleren. Je account begint nu met het controleren van je importbestand voor indelingsfouten.

Opmerking: Als er fouten zitten in je importbestand, raadpleeg dan Fouten oplossen in item-importbestanden.
  11. Controleer de voorraadgegevens onder IMPORT CONTROLEREN en VOORBEELDWEERGAVE ITEM:

NIEUWE ITEMS Aantal items dat wordt aangemaakt.
    BIJGEWERKTE ITEMS Aantal items dat wordt bijgewerkt.
    NIEUWE LEVERANCIERS Aantal leveranciers dat wordt aangemaakt.
    NIEUWE MERKEN Aantal nieuwe merken dat wordt aangemaakt.
    NIEUWE CATEGORIEËN Aantal nieuwe categorieën dat wordt aangemaakt.
    ITEMS MET VOORRAAD Aantal nieuwe items dat wordt aangemaakt en een voorraad heeft om toegevoegd te worden.
    TOTAAL AANTAL Totaal aantal voorraad die wordt toegevoegd aan deze nieuwe items.
    TOTALE KOSTEN Totale kosten voor de voorraad die worden toegevoegd aan deze nieuwe items.

12. Als de voorraadgegevens juist lijken, klik je op Items importeren. Je items beginnen nu met importeren en het Importrapport wordt weergegeven als de import klaar is. Screen_Shot_2019-11-14_at_2.23_1.png

Je items moeten nu zijn aangemaakt of bijgewerkt in je voorraad. Om er zeker van te zijn dat je voorraad op de juiste manier is geïmporteerd, raden we je aan om je items te controleren en ze te scannen onder Voorraad Item zoeken.

Wat nu?

Onder Meer acties voor de geïmporteerde items kun je de volgende acties uitvoeren:

• Labels aan de wachtrij toevoegen
  • Itemafbeeldingen uploaden
  • Het item-importbestand downloaden

Labels aan de wachtrij toevoegen

Als je een HOV voor je nieuwe items hebt geïmporteerd, kun je op de knop Labels van items met voorraad toevoegen aan printwachtrij om een labelwachtrij aan te maken. Op deze manier kun je eenvoudigweg je labelwachtrij printen vanuit Voorraad Labels printen, de labels op je nieuwe items plakken en beginnen met het verkopen van de items. Raadpleeg Labels printen voor meer informatie.mceclip0.png

Itemafbeeldingen uploaden

Als je de bestandsnamen van je itemafbeeldingen hebt geïmporteerd, moet je de afbeeldingsbestanden naar je Retail POS-account uploaden om ze officieel aan je items toe te voegen. Raadpleeg Afbeeldingen importeren voor meer informatie.

Het item-importbestand downloaden

Het bestand dat is gebruikt voor het importeren, is voor je administratie opgeslagen in je Retail POS-account. Op deze manier kun je het op elk moment downloaden als je ernaar terug moet verwijzen voor zakelijke doeleinden.