De Socket Mobile 7 Series, S700 Series en D700 Series-barcodescanner instellen

De Socket Mobile's SocketScan 7 Series, 700 Series- en DuraScan Series-barcodescanner kan via bluetooth aan je desktop of iPad gekoppeld worden om draadloos items te scannen. De volgende modellen worden op dit moment ondersteund door de Retail POS.

Socket Mobile 7 Series:

• 7Ci (alleen 1D-barcodes)
  • 7Di (alleen 1D-barcodes)
  • 7Pi
  • 7Qi
  • 7Xi

SocketScan 700 Series:

• S700 (alleen 1D-barcodes)
  • S730 (alleen 1D-barcodes)
  • S740

DuraScan Series:

• D700 (alleen 1D-barcodes)
  • D730 (alleen 1D-barcodes)
  • D740

Selecteer als eerste je apparaat uit de volgende tabs:

• Voordat je begint (Mac)

Laad de barcodescanner zes uur lang helemaal op voordat je deze voor het eerst gebruikt. Zo laad je je barcodescanner op:

1. Verbind de voedingspin van de oplaadverbinding aan de voedingsverbinding aan de rechterkant van de barcodescanner.

2. Verbind het USB-uiteinde van de oplaadverbinding met een adapter. Het wordt afgeraden om deze met de USB-poort van een computer te verbinden.

3. Verbind de adapter met een stopcontact.

Om aan te geven dat de barcodescanner aan het opladen is, zal het batterijlampje van de scanner oranje kleuren. Zodra de scanner is opgeladen zal het lampje groen worden.

Raadpleeg voor meer informatie over de SocketScan 700 Series- en de DuraScan Series-barcodescanners de Socket Mobile-gebruikershandleiding:

Je barcodescanner aan je Mac koppelen

1. Druk de aan-/uitknop in tot het bluetoothledlampje blauw wordt en de scanner twee keer piept. Je barcodescanner staat nu aan.

2. Controleer voor gebruik met een Mac of de scanner is ingesteld op toetsenbordmodus. Om toetsenbordmodus in te schakelen, kun je deze barcode scannen

3. Klik op je Mac op het bluetoothpictogram rechtsboven op je scherm en selecteer Bluetooth-voorkeuren.
    4. Het bluetoothvenster zal geopend worden en naar je scanner zoeken. Zodra de scanner is gedetecteerd, klik je op Verbind.
    5. Wacht een paar seconden tot de Socket een enkele pieptoon laat horen om aan te geven dat de koppeling met de Mac geslaagd is.

Je scanner is nu verbonden.

Je barcodescanner testen.

Nu je barcodescanner met je Mac gekoppeld is, kun je hem testen door een item in de Retail POS-app te scannen:

1. Open je Retail POS-winkel
    2. Ga naar Verkoop en klik op Nieuwe verkoop
    3. Scan met de barcodescannerSocket-Mobile-RetailPOS-New-Sale.png een item dat je op voorraad hebt

Als de barcodescanner correct is verbonden, zal het gescande item aan de verkoop worden toegevoegd.

Hulp nodig?

Als je je scanner niet kunt verbinden na het volgen van deze instructie, raadpleeg dan ons artikel: Probleemoplossing voor de Socket Mobile S700/D700 Series barcodescanner.

• Voordat je begint (Windows)

Laad de barcodescanner zes uur lang helemaal op voordat je deze voor het eerst gebruikt. Zo laad je je barcodescanner op:

1. Verbind de voedingspin van de oplaadverbinding aan de voedingsverbinding aan de rechterkant van de barcodescanner.

2. Verbind het USB-uiteinde van de oplaadverbinding met een adapter. Het wordt afgeraden om deze met de USB-poort van een computer te verbinden.

3. Verbind de adapter met een stopcontact.

Om aan te geven dat de barcodescanner aan het opladen is, zal het batterijlampje van de scanner oranje kleuren. Zodra de scanner is opgeladen zal het lampje groen worden.

Raadpleeg voor meer informatie over de SocketScan 700 Series- en de DuraScan Series-barcodescanners de Socket Mobile-gebruikershandleiding:

Verbind je barcodescanner met je Windows PC

Opmerking: Je Windows PC moet compatibel zijn met bluetooth om met de Socket Mobile scanner te verbinden.

1. Druk de aan-/uitknop in tot het bluetoothledlampje blauw wordt en de scanner twee keer piept. Je barcodescanner staat nu aan.

2. Controleer voor gebruik met de PC dat de scanner is ingesteld op toetsenbordmodus. Om toetsenbordmodus in te schakelen, kun je deze barcode scannen:

3. Open op je Windows PC de Instellingenpagina door op het Windows-pictogram te klikken en dan op het instellingentandwiel. Je kunt ook naar instellingen zoeken in de zoekbalk linksonder.

4. In Instellingen, klik je op Apparaten in de lijst met opties.

5. Klik op Bluetooth- of ander apparaat toevoegen bovenaan de pagina.

6. Selecteer daarna Bluetooth in het scherm Een apparaat toevoegen.

7. Je PC zal op zoek gaan naar bluetoothapparaten in de buurt. Zodra je PC de Socketscanner vindt, klik je erop om te koppelen.

8. Wacht tot de scanner een enkele pieptoon laat horen om aan te geven dat de koppeling met je PC geslaagd is. Klik op Gereed in het pop-upscherm om af te sluiten.

Je scanner is nu verbonden.

Je barcodescanner testen.

Nu je barcodescanner met je Windows PC is verbonden, test je deze door een item te scannen in de Retail POS:

1. Open je Retail POS-winkel
    2. Ga naar Verkoop en klik op Nieuwe verkoop
    3. Scan met de barcodescanner een item dat je op voorraad hebt

Als de barcodescanner correct is verbonden, zal het gescande item aan de verkoop worden toegevoegd.

Hulp nodig?

Als je je scanner niet kunt verbinden na het volgen van deze instructie, raadpleeg dan ons artikel: Probleemoplossing voor de Socket Mobile S700/D700 Series barcodescanner.

• Voordat je begint (iPad)

Laad de barcodescanner zes uur lang helemaal op voordat je deze voor het eerst gebruikt. Zo laad je je barcodescanner op:

1. Verbind de voedingspin van de oplaadverbinding aan de voedingsverbinding aan de rechterkant van de barcodescanner.

2. Verbind het USB-uiteinde van de oplaadverbinding met een adapter. Het wordt afgeraden om deze met de USB-poort van een computer te verbinden.

3. Verbind de adapter met een stopcontact.

Om aan te geven dat de barcodescanner aan het opladen is, zal het batterijlampje van de scanner oranje kleuren. Zodra de scanner is opgeladen zal het lampje groen worden.

Raadpleeg voor meer informatie over de SocketScan 700 Series- en de DuraScan Series-barcodescanners de Socket Mobile-gebruikershandleiding:

Je barcodescanner koppelen aan je iPad.

1. Schakel de barcodescanner in door de aan-/uitknop in te drukken en vast te houden. Het batterijlampje van de scanner zal aan gaan, het bluetoothlampje zal snel flikkeren en de scanner zal twee keer piepen.

2. De barcodescanner zal standaard zijn ingesteld op BasismodusOm de barcodescanner en toetsenbord tegelijk te gebruiken in de Retail POS-app, zul je de scanner op Applicatiemodus in moeten stellen. Om dit te doen, kun je de volgende barcode scannen. De scanner zal drie keer piepen om aan te geven dat de modus is aangepast.

Opmerking: als het scannen van de barcode vanaf je scherm niet werkt, kun je de barcode ook printen en zo scannen. Als je de barcode print, zorg ervoor dat de afmetingen niet worden aangepast tijdens het printen, want hierdoor kan deze niet meer gescand worden. De barcode staat ook in de Socket Mobile-gebruikershandleiding.
    3. Klik op je iPad op Instellingen Bluetooth.
    4. Schakel in het Bluetooth-deelscherm de Bluetooth-schakelaar in.

5. Onder Overige apparaten, klik op je barcodescanner. Zodra het koppelingsproces is afgerond, zal je barcodescanner als Verbonden worden getoond onder Mijn apparaten. Het bluetoothlampje zal stoppen met knipperen.

Opmerking: als je de verkeerde barcodescanner hebt gekoppeld, druk je de Scanknop in en houd deze vast, gevolgd door de aan-/uitknop. De scanner zal zichzelf uitschakelen. Schakel de scanner weer in en het bluetoothlampje zal snel knipperen als de scanner gevonden kan worden.

Als je problemen ondervindt met het koppelen van je barcodescanner aan je iPad, probeer je de bluetoothschakelaar van je iPad uit- en in te schakelen. Als de problemen zich voor blijven doen, herstel dan de fabrieksinstellingen.

Je barcodescanner testen.

Nu je barcodescanner is gekoppeld met je iPad, kun je hem testen door een item in de Retail POS-app te scannen.

1. Open de Retail POS-app. Je barcodescanner wordt bovenaan het scherm weergegeven als Verbonden. Hij wordt ook weergegeven op het Profielscherm onder Apparaten.
    2. Vanuit het profielscherm ga je naar Nieuwe verkoop.
    3. Scan een item dat je in je voorraad hebt.

Opmerking: Als je geen item in je voorraad hebt, maak er dan direct een aan. Tik hiervoor op Nieuw item maken. Voer vervolgens een standaardprijs in, scan de barcode van het item in een van de ID-velden en tik op Aanmaken. Om er absoluut zeker van te zijn dat je barcodescanner werkt, scan je het item opnieuw nadat je het hebt aangemaakt.

Je zou nu items moeten kunnen scannen met je barcodescanner.

Hulp nodig?

Als je je scanner niet kunt verbinden na het volgen van deze instructie, raadpleeg dan ons artikel: Probleemoplossing voor de Socket Mobile S700/D700 Series barcodescanner.