Cadeaubonnen annuleren en saldo overdragen

Als je een cadeaubon wilt deactiveren zodat deze niet meer gebruikt kan worden voor transacties in je account, kun je de cadeaubon eenvoudig annuleren.

Cadeaubonnen annuleren

1. Ga in het hoofdmenu naar Klanten Cadeaubonnen.
    Opmerking: als je Lightspeed eCom hebt, kun je ook vanuit je backoffice naar Klanten > Cadeaubonnen gaan.
  2. Zoek het cadeaubonnummer van je klant op of selecteer het uit de lijst. Het is op dit moment nog niet mogelijk om op klantnaam naar cadeaubonnen te zoeken.
  3. Selecteer het nummer van de cadeaubon om de details weer te geven.
  4. Selecteer rechtsboven op de pagina Cadeaubon annuleren.

5. Selecteer nogmaals Cadeaubon annuleren in het bevestigingsvenster.

De cadeaubon van je klant heeft nu als het goed is de status Geannuleerd en is definitief gedeactiveerd.

Het saldo van een cadeaubon overdragen

Nadat je de bon van een klant hebt geannuleerd, kun je het resterende saldo op een nieuwe bon met een nieuwe code zetten.

1. Klik op de detailpagina van de geannuleerde bon op Saldo verplaatsen
  2. Voer in het pop-upvenster een nieuwe cadeauboncode in (of laat het veld leeg om automatisch een nieuwe code te genereren) en voer het e-mailadres van de klant in.
    Let op: in het veld Bedrag staat het resterende saldo van de geannuleerde bon. Dit bedrag kan niet worden aangepast. Als je het saldo wilt ophogen, volg dan de instructies in ons artikel Cadeaubonnen verkopen en opnieuw opladen.
  3. Klik op Saldo verplaatsen.

De geannuleerde cadeaubon heeft nu de status Overgedragen op de overzichtspagina van cadeaubonnen.