Negatieve voorraad inschakelen

De instelling Negatieve voorraad onder Instellingen > Optionele modules zorgt ervoor dat je voorraad negatief kan worden wanneer er meer artikelen worden verkocht, geretourneerd of verstuurd bij transfers dan er beschikbaar zijn. Indien ingeschakeld, zie je ook het rapport Negatieve voorraad in je account. Het doel van dit rapport is om alle items weer te geven in je Retail account die momenteel een negatieve voorraad hebben, alsook de aanpassingen die tot de negatieve voorraad geleid hebben. Je kunt het rapport periodiek (bijv. dagelijks, maandelijks, enz.) uitvoeren en de nuttige gegevens analyseren:

• Bekijk de redenen waarom je artikelen een negatieve voorraad hebben
  • Corrigeer de negatieve voorraad van je artikelen
  • Het behoud van een zo nauwkeurig mogelijke voorraad

Het inschakelen van de Negatieve voorraad is aanbevolen, maar volledig optioneel als je Retail account is aangemaakt vóór 26 juni 2019. Omdat dit van invloed kan zijn op het proces voor voorraadbeheer, willen we dat je de mogelijkheid hebt om je vertrouwd te maken met het begrip negatieve voorraad. Ook kun je je medewerkers opleiden voordat je de functie implementeert om een vlotte overgang te verzekeren van de automatische voorraadafhandeling die momenteel wordt aangeboden.

Als je Retail account is aangemaakt na 26 juni 2019, is de instelling Negatieve voorraad en de rapporten automatisch voor je ingeschakeld, zodat je direct vanaf het begin kunt profiteren van het gemak van een eenvoudig voorraadbeheer.

Om de Negatieve voorraad in te stellen:

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Optionele modules.
  2. Schakel Negatieve voorraad in.
  3. Om deze instelling te activeren moeten jij en alle medewerkers die zich momenteel hebben aangemeld zich afmelden en opnieuw aanmelden.

Wat volgt hierna?

Als je Negatieve voorraad hebt ingeschakeld, raden wij je aan om onze hulpartikelen te lezen en onze hulpvideo over het onderwerp te bekijken. Hiermee kan je vertrouwd raken met de gevolgen voor je voorraadbeheer en de artikelen kunnen de antwoorden op je vragen bevatten.

Hulpvideo

Hulpartikelen