Labels aanpassen

Pas labels aan met aanvullende informatie zoals merken, leveranciers of adviesprijs (Manufacturer Suggested Retail Price, MSRP) en print aangepaste labels sneller en gemakkelijker met Lightspeed Hub en Label-editor in Retail POS.

Labels aanpassen met Label-editor

Als je Label-editor gebruikt voor het aanpassen van labels kun je makkelijk informatie roteren, de lay-out van je label veranderen en 25 aangepaste labelsjablonen maken. Er zijn ook voorgestelde sjablonen beschikbaar om te gebruiken als uitgangspunt.

Je labels aanpassen met Label-editor:

1. Ga vanuit het hoofdmenu naar Instellingen > Labels.
  2. Klik op Label aanmaken.Retail-create-labels.png
  3. Kies je labelgrootte en klik op Label aanmaken.
  4. Op deze pagina kun je je labelsjabloon een naam geven en naar je behoeften bewerken. Er zijn verschillende opties beschikbaar om je labels aan te passen.
    • Begin met een voorgesteld sjabloon
    • Wijzig het formaat, sleep en plaats informatie, draai en lijn tekst uit
    • Met behulp van de selectievakjes kun je aanvullende informatie toevoegen aan of verwijderen van je labels

De labels met de grootten Klein, Alternatief en Sieraden (vlinder) zijn compatibel met de sjablonen Compact, Essentieel en Gecentreerd.

5. Als je tevreden bent met je labelsjabloon, klik je op Wijzigingen opslaan.
  6. Eenmaal opgeslagen, zie je een lijst met sjablonen en kun je een nieuwe aanmaken.Retail-labels.png
  7. Als je je labels wilt printen met je nieuwe sjabloon, ga je naar het hoofdmenu en klik je op Voorraad > Labels printen en klik je vervolgens op het printericoon naast het item waar je de labels voor wilt printen.
  8. Selecteer je labelsjabloon in het vervolgkeuzemenu en klik op Printen.Retail-print-label-editor.png

Geavanceerde instellingen voor aangepaste labels configureren

Je kunt je labels aanpassen in Hub door de geavanceerde instellingen te configureren in het printvenster. Door je labels aan te passen, wordt het makkelijker om items te identificeren dan met alleen het Retail POS-Systeem-ID-nummer van het item dat standaard op de labels staat.

Je geavanceerde instellingen configureren en je labels aanpassen:

1. Print een label of een labelwachtrij.
  2. Selecteer in de printmodal Geavanceerde instellingen.

3. Selecteer een barcodetype:
    • Systeem-ID (standaard)
    • UPC
    • EAN
    • Custom SKU (Aangepaste SKU)
    • Manufacturer SKU (SKU merk)

Als een item in een labelwachtrij geen informatie bevat voor het type barcode dat je selecteert, print Hub het (standaard) Systeem-ID-nummer in de plaats van de barcode.

Hub print een aangepaste SKU en SKU van het merk als een waarde (niet als barcode) voor labels met de grootten Klein en Sieraden. Om een barcode toe te voegen, selecteer je Systeem-ID. Om de barcode te scannen voor labels met de grootten Klein en Sieraden, ga je naar Instellingen > Algemene opties > Printen > het selectievakje Kleine labels scannen.

4. Selecteer een barcodeweergaveoptie:
    • Barcode en cijfers
    • Cijfers, letters en speciale tekens
    • Alleen barcode
  5. Om de prijs van items op je labels weer te geven, selecteer je het selectievakje Prijs. Als je het vakje deselecteert, wordt de prijs van items van je labels verwijderd.
  6. Selecteer de aanvullende informatie die je op je labels wilt printen in het vervolgkeuzemenu:
    • Geen (standaard)
    • Artikelnummer leverancier
    • Merk
    • Adviesprijs
    • Opmerking
    • Categorie
    • Custom SKU (Aangepaste SKU)
    • Manufacturer SKU (SKU merk)
    • Datum van vandaag
    • Matrixattributen

Als je een labelwachtrij print en ten minste één van de velden voor aanvullende informatie ingevuld is voor een item dat deel uitmaakt van de wachtrij, verschijnt de optie in het vervolgkeuzemenu. Voor de items waarbij het veld niet is ingevuld, zal geen informatie worden geprint.

Als je de adviesprijs van een item als standaard voor je labels wilt instellen, ga je naar Instellingen > Locaties > Aanpassen en selecteer je Adviesprijs weergeven. Deze instelling is alleen van toepassing op de locatie die je hebt geselecteerd. Herhaal deze stappen voor andere locaties, indien nodig. De adviesprijs zal alleen op je label worden geprint als de standaardprijs van je item hoger is dan de adviesprijs.

7. Selecteer Printen.

Je printer print nu je aangepaste labels.

Aanvullende labels aanpassen

Naast de Geavanceerde instellingen in Hub, kunnen jij of je ontwikkelaar de printsjablonen van je labels ook aanpassen onder Instellingen > Printsjablonen. Om dit printsjabloon te gebruiken, moet je je labelprinter instellen om de printinstelling van je browser te gebruiken in de plaats van Hub.

Omdat updates van je browser deze printinstellingen kunnen beïnvloeden, raden we aan om je labels aan te passen met Hub. Hub wordt niet beïnvloed door updates van je browser en biedt betere stabiliteit.

Labelaanpassingen ongedaan maken

Om je geavanceerde instellingen terug te draaien naar standaard, klik je op Resetten in het printvenster. Dit draait de volgende dingen terug:

• Barcodetype naar systeemidentificatienummer
  • Barcodeweergaveoptie naar Barcode en nummers
  • Selectievakje Prijs aangevinkt

De knop Resetten is alleen zichtbaar als je minstens één van de geavanceerde instellingen hebt geconfigureerd.

Wat nu?

Lightspeed Hub installeren

Stel gemakkelijk apparaten en printers in met Hub.

Meer informatie

Labels printen

Print vanuit item zoeken, inkooporders en overdrachten.