Een werkorder maken

1. Klik in het hoofdmenu op Service-module > Nieuw werkorder.
    2. Voer de gegevens van de klant in, afhankelijk of het een nieuwe of bestaande klant is, en doe het volgende:
        • Nieuwe klant: klik op de knop Nieuwe klant maken.
        • Bestaande klant: klik in de sectie MOGELIJKE OVEREENKOMSTEN op de naam van de klant.
    3. Stel in het uitklapmenu Status de te openen werkorder in op openen, offerte, wachtend of voltooid.

OPMERKING: Je kunt aangepaste werkorderstatussen maken om de workflow van je serviceafdeling het best te representeren.

4. Gebruik de velden Beschrijving, Kleur, Maat en Serienr. om informatie over het te repareren item op te nemen. Ga naar onderstaande sectie Toevoegen afbeeldingen aan een werkorder om afbeeldingen van het item op te nemen.
    5. Selecteer de datums en tijden in de velden Datum in en Vervaldatum.
    6. Voer in het veld Opmerkingen enige aanvullende commentaren in.
    7. Voeg overeenkomstig het voorraaditem, de arbeidskosten of overige kosten toe aan de werkorder:
        • Voorraaditem: voer in het veld Item de itembeschrijving in, klik op de knop Zoeken en klik dan op de knlp Selecteren links van het item.
        • Overige kosten: klik op de knop Overig, vul de velden in de sectie Toevoegen overige kosten in en klik op Opslaan.
        • Arbeidskosten: klik op de knop Arbeid, vul de velden in de sectie Toevoegen arbeidskosten in en klik op Opslaan.

OPMERKING: Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Configuratie van de winkel Naam van de winkel om in het veld Servicetarief (€/uur) het standaard tarief voor arbeidskosten van de winkel te wijzigen.

8. Volg het onderstaande, afhankelijk van de behoeften van de klant:
      • Om een label af te drukken: klik op Label afdrukken om een voorkeur voor papierreferentie aan het item van de werkorder te koppelen.
      • Om via de status 'offerte' de offerte af te drukken: selecteer in het uitklapmenu Status offerte en klik op Afdrukken label.
      • Om de offerte af te drukken: klik op Afdrukken offerte.
      • Om de offerte te e-mailen: klik op Verzend als e-mail, voer het e-mailadres van de klant in, en indien nodig een aangepast bericht, en klik op Verzenden e-mail werkorder
      • Om de werkorder af te rekenen: klik op de groene knop Afrekenen en voltooi de werkorder.

Afbeeldingen toevoegen aan een werkorder

Je kunt afbeeldingen uploaden naar een werkorder voor doeleinden die belangrijk zijn voor jouw bedrijfstak. Een voorbeeld hiervan kan zijn het uploaden van afbeeldingen voor en na, voor aansprakelijkheidsdoeleinden die belangrijk zijn voor de sieradenbranche en ander vergelijkbare hoogwaardige reparatiebedrijven.

Eisen en optimale keuzes voor afbeeldingsbestanden voor werkorders:

• Aantal afbeeldingen: maximaal 12 afbeeldingen.
    • Beeldformaat: 650 x 650 pixels, omdat andere resoluties passend worden geschaald.
    • Bestandstype: .jpeg of .jpg, omdat deze het snelst uploaden en laden.
    • Bestandsomvang: 8 mb, omdat grotere afbeeldingen mislukken.
    • Bestandsnaam: gebruik uitsluitend letters en cijfers, geen speciale tekens.
    • Browser: gebruik Firefox of Chrome.

Het uploaden, bekijken en beheren van de afbeeldingen:

1.  Klik op de knop +Afbeeldingen toevoegen.

2. Om de afbeeldingen te uploaden kan je:
      • De bestanden slepen en neerzetten.

• Op de blauwe knop Bladeren klikken om de bestanden op je computer te vinden.

3. Zodra de afbeeldingen zijn geüpload, wordt de uitgelichte afbeelding als miniatuur getoond, samen met het totaal aantal afbeeldingen.

4. Klik op het miniatuur van de uitgelichte afbeelding om alle afbeeldingen te bekijken.
    5. Je kunt afhankelijk van de benodigde weergave links bovenaan op Raster of Presentatie klikken:

• Rasterweergave: zoals hierboven wordt getoond, kan je de miniaturen van alle items zien, door meer afbeeldingsbestanden bladeren of er meer slepen en neerzetten, of op een specifieke afbeelding klikken om naar de weergave Diashow te gaan. Je kunt ook op de afbeeldingen klikken en ze slepen om de volgorde hiervan te wijzigen.
      • Presentatie: je kunt met de pijlen links en rechts tussen de afbeeldingen navigeren. Je kunt ook op de knop Afbeelding verwijderen gebruiken om een afbeelding te verwijderen of op Markeren als Uitgelicht om deze de uitgelichte afbeelding te maken.

OPMERKING: Je kunt de afbeeldingen rechtsklikken of slepen en neerzetten om de bestanden op je computer op te slaan.

6. Klik links bovenin op het pictogram Sluiten om terug te keren naar de werkorder.

Limiet voor uploaden afbeeldingen:

Je kunt maximaal 12 afbeeldingen per werkorder toevoegen en in totaal 25.000 afbeeldingen of 100 GB van afbeeldingsgegevens aan je account toevoegen, welke limiet dan ook als eerste wordt bereikt. Zodra je 75% van een van deze twee limieten hebt bereikt, ontvang je een melding in de sectie voor het uploaden van afbeeldingen van de werkorder.

OPMERKING: Neem contact op met ons Support team om je limiet voor het uploaden van afbeeldingen op te waarderen en de benodigde module toe te voegen.