Kredietrekeningen van klanten beheren

Kredietrekeningen zijn een geweldige manier om kredietlimieten uit te breiden voor je klanten, zodat ze verkopen kunnen betalen met hun kredietrekening en je verkopen kunt terugbetalen in de vorm van winkeltegoed.

Klantenaccounts bekijken

Je kunt klantenaccounts beheren en bekijken door te navigeren naar KlantenWinkelkredieten. Op deze pagina zie je een lijst met klanten met een kredietrekeningsaldo en klanten die een storting hebben gedaan. Om de account van een klant te bekijken, klik je op de naam in de lijst.

Lijst van klanten met kredietrekeningen.

In de sectie Gegevens winkelkrediet klant kun je de kredietlimiet van de klant bekijken en bewerken en het saldo van de klant bekijken. Om de kredietlimiet te bewerken, klik je op het veld naast Limiet op rekening en voer je een nieuwe waarde in.

Kredietrekening van een klant met de sectie klantgegevens gemarkeerd.

In de sectie Rekeningafschrift kun je een klantfactuur maken en deze direct naar je klant printen of e-mailen. Je kunt het datumbereik en het verschuldigde bedrag wijzigen en een datum invoeren waarop de betaling verschuldigd is. Om een papieren kopie van de factuur af te drukken, klik je op Printen.Sectie voor het maken van facturen met invulvelden en de afdrukknop om een kopie af te drukken.

Om de factuur naar je klant te e-mailen, klik je op Email (E-mailen). Raadpleeg de sectie Een rekeningafschrift e-mailen in dit artikel voor gedetailleerde instructies.

Als je meerdere afdruktalen hebt ingesteld, kun je de gewenste taal selecteren in het dialoogvenster voordat je de factuur print. Om je taalinstellingen voor printen te wijzigen, ga je naar Instellingen > Algemene opties > Printen.

In de sectie Activiteit kun je transacties op datum en bedrag bekijken. Om naar een specifiek datumbereik te zoeken, klik je op het datumveld, selecteer je een bereik op de kalender en klik je op Zoeken.Kredietrekeningsectie met transacties binnen een bepaalde datum.

Een rekeningafschrift e-mailen

Je kunt rekeningafschriften direct vanuit de pagina "Klantenaccount" naar je klanten e-mailen. Als je Lightspeed Payments gebruikt, bevat deze gemailde factuur een link waarmee de klant de factuur kan betalen via een beveiligd portaal.

1. Navigeer naar Klanten > Winkelkredieten.
  2. Klik in de lijst op de naam van de klant naar wie je een factuur wilt e-mailen.
  3. Selecteer in de sectie Rekeningafschrift het datumbereik, de vervaldatum voor de betaling en bewerk het verschuldigde bedrag indien nodig.
  4. Klik op Email (E-mailen).Sectie voor het maken van facturen met invulvelden en de e-mailknop om de factuur naar het e-mailadres van de klant te versturen.
  5. Als je je afdrukinstellingen hebt geconfigureerd om facturen in meer dan één taal af te drukken, kies dan een taal voor het afschrift per e-mail.
  6. Bekijk de gegevens in de modal die wordt geopend. Als er een e-mailadres van de klant bekend is, wordt dit automatisch ingevuld. Zo niet, voer dan een e-mailadres in.
  7. Klik op Send (Versturen).Modal voor het versturen van een factuur per e-mail met een veld om een e-mailadres in te vullen.
  8. Als je Lightspeed Payments gebruikt, kan je klant op de link Pay online (Online betalen) in de e-mail klikken die de klant naar een beveiligd portaal brengt om een online betaling te voltooien. De klant ontvangt vervolgens een ontvangstbevestiging per e-mail voor de administratie.

Het maximum dat je je klant kunt vragen te betalen via de Lightspeed Payments-link is $ 10.000 in je lokale valuta.