Betaallinks versturen met Lightspeed Payments

Je kunt met Lightspeed Payments veilig betaallinks e-mailen naar klanten voor online betalingen. Deze functie biedt flexibiliteit voor het beheer van kredietrekeningen, werkorders en speciale orders. Je kunt deze links meesturen met rekeningafschriften of wanneer je om een aanbetaling vraagt.

Het maximumbedrag dat je via een betaalverzoek in een Lightspeed Payments-link kunt vragen is 100.000 in de lokale valuta.

Betaallinks e-mailen bij een rekeningafschrift

Je kunt rekeningafschriften met betaallinks e-mailen naar klanten vanaf de Klantenaccount-pagina.

1. Navigeer naar Klanten > Winkelkredieten.
  2. Klik in de lijst op de naam van de klant naar wie je een factuur wilt e-mailen.
  3. Selecteer in de sectie Rekeningafschrift het datumbereik, de vervaldatum voor de betaling en bewerk het verschuldigde bedrag indien nodig.
  4. Klik op E-mail.

5. Als je je afdrukinstellingen hebt geconfigureerd om facturen in meer dan één taal af te drukken, kies dan een taal voor het afschrift per e-mail.
  6. Bekijk de gegevens in de modal die wordt geopend. Als er een e-mailadres van de klant bekend is, wordt dit automatisch ingevuld. Zo niet, voer dan een e-mailadres in.
  7. Klik op Verzenden.

Wanneer je klanten de e-mail ontvangen, kunnen ze in de e-mail klikken op Online betalen om naar een veilige webportaal te gaan. Zodra de betaling is voltooid, krijgen zowel jij als de klant een e-mail met een betalingsbevestiging.

Betaallinks sturen bij facturen is standaard ingeschakeld. Je kunt deze functie uitschakelen in de instellingen.

1. Navigeer naar Instellingen > Algemene opties.
  2. Klik op het tabblad Facturering.
  3. Vink het vakje naast Standaard betaallink opnemen uit.Retail-R-include-payment-link.png
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt de e-maillinks te allen tijde opnieuw inschakelen door het vakje weer aan te vinken.

Betaallinks sturen bij het verzoeken om een aanbetaling

Je kunt een kassabon met een betaallink e-mailen of printen via het verkoopscherm wanneer je verzoekt om een aanbetaling. De klant kan op de link in de gemailde kassabon klikken of je kunt de URL van de link kopiëren en op een andere manier naar de klant versturen. Klanten worden via de link naar een veilige webportaal gestuurd waarin ze kunnen betalen met een creditcard.

1. Navigeer naar Verkoop > Nieuwe verkoop.
  2. Voeg een klant toe aan de verkoop. Voeg indien nodig items toe.
  3. Klik op Betaling.
  4. Klik op Aanbetaling.

5. Voer het bedrag voor de aanbetaling in dat via de Lightspeed Payments-link betaald moet worden.
  6. Selecteer Betaling op afstand (via betaallink) en klik op Volgende.

7. Kies om de kassabon te e-mailen met een betaallink of print de kassabon met de betaallink en klik op Volgende.

8. Als je de kassabon e-mailt, zal de primaire e-mail voor de klant automatisch worden ingevuld. Bevestig het adres en klik op Verzenden.
  9. Klik op Verkoop voltooien.
  10. Print de kassabon indien nodig. De betaallink zal op de kassabon staan.

Als de klant de e-mail met de kassabon ontvangt, kan deze op Aanbetaling betalen klikken om naar de veilige webportaal te gaan. Zodra de betaling is voltooid krijgen jij en de klant betalingsbevestiging via e-mail.

Een betaallink wordt niet geannuleerd nadat een verkoop wordt geannuleerd. Om de link van een geannuleerde verkoop te annuleren, moet je de betaallink in Financiële diensten verwijderen. Raadpleeg de sectie Betaallinks bekijken voor de instructies.

Betaallinks bekijken

Je kunt alle betaallinks bekijken via Financiële diensten in het Retail POS-account. Ga naar Financiële diensten > Lightspeed Payments en klik op het tabblad Betaallinks.

Hier kun je alle links bekijken en de status volgen.
Je kunt op de aanmaakdatum klikken om details over een link weer te geven.

Betaallinks annuleren

Je wilt wellicht een link deactiveren nadat deze is verzonden. Als de link tijdens een verkoop is aangemaakt, wordt een verkoop niet geannuleerd door het deactiveren van een link.

1. Ga naar Financiële diensten > Lightspeed Payments.
  2. Klik op het tabblad Betaallinks.
  3. Zoek de betaallink en klik op Deactiveren.

Aangepaste kassabonnen bijwerken voor betaallinks

Als je aangepaste printsjablonen gebruikt voor je kassabonnen, zul je het sjabloon moeten aanpassen zodat de betaallinks goed worden weergegeven. Je kunt deze aanpassing doen met het nieuwste printsjabloon of door de code van je huidige sjabloon handmatig aan te passen.

Als je het aangepaste sjabloon niet aanpast voor de betaallinks, zal Retail POS het standaard printsjabloon gebruiken voor gemailde links. De link zal niet worden weergegeven op geprinte bonnen tot de wijzigingen zijn doorgevoerd. Je kunt wel de link van de voltooiingspagina van de verkoop kopiëren en naar je klanten versturen.

Het nieuwste printsjabloon gebruiken

1. Navigeer naar Instellingen > Printsjablonen.
  2. Kopieer en plak de code van het huidige sjabloon in een apart document, zodat je indien nodig je wijzigingen snel terug kunt draaien.
  3. Klik in de database van printsjablonen in Github op de map receipt (kassabon).Retail-R-github.png
  4. Klik op SaleReceipt.tpl. Klik voor een ondersteunde taalvariant op de SaleReceipt met de juiste taalcode.Retail-R-github-sale-receipt.png
  5. Klik in het veld met de code, selecteer alles en kopieer de code.
  6. Ga in Retail POS naar InstellingenPrintsjablonen.Retail-R-customizing-templates-settings-page.png
  7. Plak de code in het veld SaleReceipt.Retail-R-salereceipt-field.png
  8. Als je huidige kassabonsjabloon aangepaste opties bevat, kun je deze weer toevoegen aan het sjabloon.
  9. Klik ergens buiten het veld voor het printsjabloon om je wijzigingen op te slaan.

Handmatig code toevoegen aan het huidige sjabloon

Als je liever het bestaande sjabloon bijwerkt, zijn er specifieke codetoevoegingen nodig om betaallinks zichtbaar te maken op geprinte en gemailde kassabonnen.

Als je het nieuwste printsjabloon uit de database gebruikt, worden de codewijzigingen al toegepast en hoef je dit niet te bewerken.

1. Ga naar Instellingen > Printsjablonen.Retail-R-customizing-templates-settings-page.png
    2. Voeg in de code van je aangepaste kassabon, na de sectie .barcodeContainer het volgende toe:
      .remotePaymentLinkContainer {
      	text-align: center;
      	margin: 1.5em 0;
      }

span.payOnlineTitle {
      	display: block;
      	font-size: 0.8rem;
      	font-weight: bold;
      	margin: 2rem 0 0.25rem;
      	text-transform: uppercase;
      }

svg.payOnlineIcon {
      	height: 1rem;
      	margin-right: 0.25rem;
      	vertical-align: -0.2rem;
      	width: 1rem;
      }

.payButton {
      	background-color: #1844cc;
      	background-image: linear-gradient(#537dec, #2e61de);
      	border: 1px solid #1844cc;
      	border-radius: 0.1875rem;
      	box-shadow: rgba(255, 255, 255, 0.15) 0px 1px 0px 0px inset;
      	color: #fff;
      	display: inline-block;
      	font-size: 1rem;
      	font-weight: 500;
      	line-height: 2rem;
      	margin: 1.5em 0 0;
      	padding: 0.375rem 1.5rem;
      	text-align: center;
      	text-decoration: none;
      	width: 90%;
      }

.payButton:hover {
      	background-color: #2e61de;
      	background-image: linear-gradient(#2e61de, #2e61de);
      }

Je code ziet er ongeveer zo uit:

3. Voeg onder de regel {{ _self.client_workorder_agreement(Sale,_context) }} het volgende toe:

{% if parameters.email %}
      	{{_self.remoteDepositLink(Sale,parameters) }}
      {% endif %}

Je code ziet er ongeveer zo uit:

4. Voeg na het codeblok dat met {% if Sale.completed == 'true' and Sale.SalePayments and not parameters.gift_receipt %} begint en met { %  endif  % } eindigt het volgende toe:

{% if not parameters.email %}
      		{{ _self.remoteDepositLink(Sale,parameters) }}
      {% endif %}

Je code ziet er ongeveer zo uit:

5. Voeg onder de regel {% if options.workorders_as_title and Sale.SaleLines is empty and Sale.Customer.Workorders is defined %} Work Orders het volgende toe:

{% elseif Sale.SaleLines is empty and Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remoteDepositAmount %}
      					Aanbetalingsverzoek op afstand

Je code ziet er ongeveer zo uit:

6. Vervang de regel na {% if options.show_customer_credit_account and Sale.Customer and not parameters.gift_receipt and not store_copy %} met:

{% if Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.creditBalanceOwed > 0 or Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.extraDeposit > 0 %}

Je code ziet er ongeveer zo uit:

7. Voeg na de sectie {% if Sale.Customer.CreditAccount %}het volgende toe:

{{ _self.remoteDepositSummary(Sale,parameters) }}

Je code ziet er ongeveer zo uit:

8. Voeg aan het einde van de sectie {{ _self.remoteDepositSummary(Sale,parameters) }} na de {% endmacro %} het volgende toe:

{% macro remoteDepositLink(Sale,parameters) %}
      {% if Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remotePaymentLinkUrl %}
      {% if parameters.email %}
      <p class="remotePaymentLinkContainer">
      <a href="{{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remotePaymentLinkUrl }}" class="payButton" target="_blank" data-test="remotePaymentLinkUrl">
      Aanbetaling betalen
      </a>
      </p>
      {% else %}
      <p class="remotePaymentLinkContainer">
      <span class="payOnlineTitle">
      <svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 16 16" class="payOnlineIcon">
      <path d="M14 11h1.001a.998.998 0 0 0 .999-.998V2.998A.998.998 0 0 0 15.001 2H4a.998.998 0 0 0-1 .998V4h10.001c.552 0 .999.446.999.998V11z" opacity=".7"></path>
      <path d="M13 7H0V5.998C0 5.447.447 5 .999 5H12c.552 0 .999.446.999.998V7zm0 2v4.002a.998.998 0 0 1-.999.998H1a.998.998 0 0 1-1-.998V9h13z"></path>
      </svg>
      Online betalen
      </span>
      <a href="{{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remotePaymentLinkUrl }}" target="_blank" data-test="remotePaymentLinkUrl">
      {{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remotePaymentLinkUrl }}
      </a>
      </p>
      {% endif %}
      {% endif %}
      {% endmacro %}

{% macro remoteDepositSummary(Sale,parameters) %}
      {% if Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remoteDepositAmount %}
      {% if Sale.SaleLines is not empty %}
      <h1 class="spacer">
      Aanbetalingsverzoek op afstand
      </h1>
      {{ _self.date(Sale) }}
      {% endif %}
      <h2 class="footerSectionTitle">Verzochte betaling</h2>
      <table class="totals">
      <tbody>
      <tr>
      <td width="100%">Aanbetaling rekening: </td>
      <td class="amount" data-test="remoteDepositAmount">{{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.remoteDepositAmount|money }}</td>
      </tr>
      </tbody>
      </table>
      {% endif %}
      {% if Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.creditBalanceOwedAfterPayment > 0 or Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.extraDepositAfterPayment > 0 %}
      <h2 class="footerSectionTitle">Rekening winkel (na betaling)</h2>
      <table class="totals">
      <tbody>
      {% if Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.creditBalanceOwedAfterPayment > 0 %}
      <tr>
      <td width="100%">Openstaand bedrag (na betaling): </td>
      <td class="amount" data-test="creditBalanceOwedAfterPayment">{{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.creditBalanceOwedAfterPayment|money }}</td>
      </tr>
      {% elseif Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.extraDepositAfterPayment > 0 %}
      <tr>
      <td width="100%">In aanbetaling (na betaling): </td>
      <td class="amount" data-test="extraDepositAfterPayment">{{ Sale.Customer.CreditAccount.MetaData.extraDepositAfterPayment|money }}</td>
      </tr>
      {% endif %}
      </tbody>
      </table>
      {% endif %}
      {% if Sale.Customer.MetaData.getAmountToCompleteAllAfterPayment > 0 %}
      <table class="totals">
      <tr class="total">
      <td width="100%">Resterend openstaand bedrag (na betaling): </td>
      <td class="amount" data-test="getAmountToCompleteAllAfterPayment">{{ Sale.Customer.MetaData.getAmountToCompleteAllAfterPayment|money }}</td>
      </tr>
      </table>
      {% endif %}
      {% endmacro %}

Je code ziet er ongeveer zo uit:

Wat nu?

Betaald krijgen met Lightspeed Payments

Ontdek hoe uitbetalingen werken met Lightspeed Payments

Meer informatie

Veelgestelde vragen over Lightspeed Payments

Antwoorden op vragen over Lightspeed Payments