Betalen voor een verkoop met een klantrekening

Voordat een klant voor een verkoop kan betalen vanaf zijn of haar rekening, moet deze een rekening hebben. Als de klant nog geen rekening heeft, raadpleeg je Kredietrekeningen voor klanten maken.

1. Koppel bij een actieve verkooptransactie een klant aan de verkooptransactie, voeg artikelen aan de transactie toe en klik op Betaling.
  2. Geef in het veld Account het bedrag op dat je bij de klant in rekening wilt brengen, of klik op Max om alle beschikbare geldmiddelen op de rekening te gebruiken, of alleen maar genoeg voor de verkooptransactie.
  3. Als het ingevoerde bedrag in het veld Account voldoende is voor de verkooptransactie, resulterend in een saldo van 0, voltooi je de verkooptransactie door te klikken op Verkoop voltooien. Als de verkooptransactie niet overeenkomt met het saldo, voeg je het resterend saldo toe aan een andere betaalmethode zoals contant om het saldo op 0 te krijgen en klik je vervolgens op Verkoop voltooien.