Installatie van de Star TSP100IIIW

De Star TSP100IIIW-bonprinter maakt draadloos verbinding met je netwerk. Je computer of iPad maakt vervolgens verbinding met de printer via dit netwerk.

Wat heb je nodig?

Om je printer in te stellen, heb je de volgende onderdelen uit je hardwarezending nodig:

Star TSP100IIIW-bonprinter Product_2019_1609_11__1_.jpg
Stroomkabel Product_2019_1600_06__2_.jpg

Papierrol

• Inclusief papierrol voor test
  • Volledige rollen worden apart verkocht

Opmerking: We sturen je een e-mail zodra we de hardware verzenden. Als je nog vragen hebt over je zending, neem dan contact op met de koerier of met Facturering
  • Om een printer in te kunnen stellen, moet je ten eerste Lightspeed Hub op je computer installeren. Lightspeed Hub is een bureaubladapplicatie die je helpt de hardware sneller in te stellen en je door het instellingsproces heen leidt. De app staat ook rechtstreeks in verbinding met Lightspeed Retail POS, waardoor je de hele werkdag over een stabiele verbinding met je hardware beschikt.

Zodra je Lightspeed Hub hebt geïnstalleerd, kun je de printer met een WLAN-verbinding op je computer aansluiten aan de hand van de volgende stappen:

1. De printer verbinden
    2. Een papierrol plaatsen
    3. De printer verbinden met Hub
    4. Een testbon printen

1. De printer verbinden

Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) is de eenvoudigste manier om je printer met je router te verbinden. WPS is een functie waarmee je gemakkelijk WPS-ondersteunde apparaten (zoals je printer) kunt verbinden met een router. Als je router WPS niet ondersteunt, kun je de printer verbinden met behulp van de AP-modus. Deze manier van instellen wordt niet ondersteund. We raden dan ook om in plaats daarvan een router te nemen die WPS ondersteunt of een bonprinter met een ander type verbinding.

Om je printer te verbinden, heb je simpelweg de bijbehorende stroomkabel nodig.

1. Sluit de stroomkabel aan op de printer en een stopcontact.

2. Schakel de printer in.

3. Houd aan de achterkant van de printer de rode PAIR (KOPPEL)-knop ingedrukt totdat het blauwe READY (GEREED)-ledlampje aan de voorkant van de printer begint te knipperen.
    4. Druk op je router op de knop wps_logo_small.png (WPS).
      Opmerking: stap 3 en 4 moeten binnen 30 seconden van elkaar worden uitgevoerd.

Het READY (GEREED)-ledlampje brandt onafgebroken zodra de printer en router met elkaar zijn verbonden.

2. Een papierrol plaatsen

1. Om de klep van de printer te openen, duw je de hendel aan de rechterkant van de klep van je weg en til je de klep omhoog.
    2. Plaats de papierrol in de volgende richting. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak en opgerold blijft.

3. Trek het papier voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    4. Duw de klep naar beneden om de hendel vast te klikken.

Het IP-adres van de printer wordt geprint ter bevestiging dat de printer met het netwerk is verbonden.

3. De printer verbinden met Hub

Controleer of je computer met hetzelfde netwerk is verbonden als de printer voordat je de printer met Hub verbindt. Voor hulp bij het verbinden met je netwerk op een computer, kun je de helpcentra van Apple en Windows raadplegen.

1. Open Lightspeed Hub op je computer.
    2. Selecteer onder Bonprinter Verbinden.
      Opmerking: Je kunt maar één printer tegelijk met Hub verbinden. Om een nieuwe printer te verbinden, selecteer je Dit apparaat vergeten om de verbinding van de printer dat op dit moment is verbonden te verbreken.
    3. Selecteer Ethernet of wifi.
    4. Selecteer Printers zoeken. Je printer wordt na een paar seconden in de lijst weergegeven als Gereed. Als dit niet het geval is, controleer dan of de printer is aangesloten op een voedingsbron en of je computer met hetzelfde netwerk is verbonden als de printer.
    5. Selecteer Verbinden naast de printer.
      Opmerking: Weet je niet zeker welke printer van jou is? Selecteer Printtest uitvoeren naast de printer. Als alternatief kun je het serienummer van de printer checken op de sticker aan de onderkant.

Je printer wordt nu in Hub en Retail POS weergegeven als Gereed.

4. Een testbon printen

De snelste manier om een testbon te printen vind je onder Instellingen Locaties. Als alternatief kun je de kassabon van een voltooide verkoop printen vanuit het Totalen-rapport. Als je geen toegang hebt tot instellingen of rapporten, kun je een testbon printen door een verkoop te doen en deze achteraf (evt. door een manager) teniet te doen.

1. Ga in Retail POS naar Instellingen > Locaties.
    2. Selecteer Aanpassen naast je locatie.
    3. In het submenu selecteer je Configuratie van kassabon.
    4. Selecteer vervolgens Afdrukvoorbeeld.

De printer zal nu een testbon printen. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

• Je kunt de printer aan de hand van de volgende stappen met een WLAN-verbinding op een iPad aansluiten:

1. De printer verbinden
    2. Een papierrol plaatsen
    3. De printer toevoegen aan Retail POS
    4. Een testbon printen

1. De printer verbinden

Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) is de eenvoudigste manier om je printer met je router te verbinden. WPS is een functie waarmee je gemakkelijk WPS-ondersteunde apparaten (zoals je printer) kunt verbinden met een router. Als je router WPS niet ondersteunt, kun je de printer verbinden met behulp van de AP-modus. Deze manier van instellen wordt niet ondersteund. We raden dan ook om in plaats daarvan een router te nemen die WPS ondersteunt of een bonprinter met een ander type verbinding.

Om je printer te verbinden, heb je simpelweg de bijbehorende stroomkabel nodig.

1. Sluit de stroomkabel aan op de printer en een stopcontact.

2. Schakel de printer in.

3. Houd aan de achterkant van de printer de rode PAIR (KOPPEL)-knop ingedrukt totdat het blauwe READY (GEREED)-ledlampje aan de voorkant van de printer begint te knipperen.
    4. Druk op je router op de knop wps_logo_small.png (WPS).
      Opmerking: stap 3 en 4 moeten binnen 30 seconden van elkaar worden uitgevoerd.

Het READY (GEREED)-ledlampje brandt onafgebroken zodra de printer en router met elkaar zijn verbonden.

2. Een papierrol plaatsen

1. Om de klep van de printer te openen, duw je de hendel aan de rechterkant van de klep van je weg en til je de klep omhoog.
    2. Plaats de papierrol in de volgende richting. Zorg er daarbij voor dat de papierrol strak en opgerold blijft.

3. Trek het papier voorbij de snijder aan de voorkant van de printer.
    4. Duw de klep naar beneden om de hendel vast te klikken.

Het IP-adres van de printer wordt geprint ter bevestiging dat de printer met het netwerk is verbonden.

3. De printer toevoegen aan Retail POS

Controleer of je iPad met hetzelfde netwerk is verbonden als de printer voordat je de printer aan Retail POS toevoegt.

Zodra je iPad en printer met hetzelfde netwerk zijn verbonden, wordt er in Retail POS een lijst met alle printers in je netwerk weergegeven. Vervolgens kun je de printer eenvoudig toevoegen vanuit het scherm Profiel. Als je bonprinter niet in de lijst staat, kun je deze handmatig toevoegen door het IP-adres van de printer in te voeren.

Een printer toevoegen uit een lijst met printers in je netwerk

1. Open Retail POS op je iPad.
    2. Tik op het scherm Profiel onder Apparaten op Bonprinter.

3. Tik op Printer toevoegen.

4. Tik onder Printers op je netwerk op je Star TSP143IIIW-printer. Het kan enkele seconden duren voordat je printer verschijnt.

5. Schakel optioneel Automatisch kassabon printen in als je wilt dat kassabonnen automatisch worden geprint wanneer je een verkoop of een terugbetaling voltooit. Laat de optie uitgeschakeld als je kassabonnen liever handmatig print.
    6. Tik op Gereed. Je printer wordt als Verbonden weergegeven op het scherm Profiel.

Een printer handmatig toevoegen

1. Open Retail POS op je iPad.
    2. Tik op het scherm Profiel onder Apparaten op Bonprinter.

3. Tik op Printer toevoegen.

4. Tik op Star TSP100 Series.

5. Voer de naam en het IP-adres in van je printer en tik op Toevoegen.

6. Schakel optioneel Automatisch kassabon printen in als je wilt dat kassabonnen automatisch worden geprint wanneer je een verkoop of een terugbetaling voltooit. Laat de optie uitgeschakeld als je kassabonnen liever handmatig print.
    7. Tik op Gereed. Je printer wordt als Verbonden weergegeven op het scherm Profiel.

4. Een testbon printen

1. Tik op het scherm Verkoop op een voltooide verkoop.
    2. Tik op het paneel Details op Kassabon printen > Kassabon printen.

De printer zal nu een testbon printen. Hieruit zal blijken of de printer met Retail POS is verbonden en gereed is voor gebruik.

Wat nu?

Heb je een geldlade? Lees hier hoe je deze verbindt met een bonprinter.