Betalingen aan cadeaubonnen toevoegen

Klanten kunnen items en diensten in je winkel afrekenen met een cadeaubon. Waar ze hun cadeaubonnen kunnen inwisselen, in de winkel of online, is afhankelijk van je cadeauboninstellingen. Je klanten hebben ook de mogelijkheid om het gehele aankoopbedrag of een gedeelte ervan met hun cadeaubon te betalen. Om ze zo goed mogelijk te adviseren, kun je de code van de cadeaubon invoeren tijdens de checkout om het actuele saldo van de cadeaubon te bekijken.

Je kunt een verkoop als volgt bij een cadeaubon in rekening brengen:

1. Selecteer in het hoofdmenu Verkoop > Nieuwe verkoop.
  2. Voeg zoals gewoonlijk items en kosten aan de verkoop toe.
  3. Selecteer Betaling > Cadeaubon.
  4. Scan de cadeauboncode of voer deze in en selecteer vervolgens Bevestig. Het huidige saldo op de cadeaubon verschijnt in beeld. Voor het gemak wordt het maximale bedrag dat bij de cadeaubon in rekening kan worden gebracht, automatisch in het veld In rekening te brengen ingevuld.
  5. Selecteer In rekening brengen om het maximale bedrag van de cadeaubon af te schrijven. Vul anders een aangepast bedrag in het veld In rekening te brengen in.
  6. Als er nog saldo over is , kun je de andere betalingen zoals gewoonlijk verwerken.
  7. Selecteer Verkoop voltooien.

De verkoop is nu betaald met de cadeaubon van de klant.