Kassabon-opmerkingen en interne opmerkingen achterlaten

Tijdens het verwerken van een verkoop, een terugbetaling of een werkorder in Retail POS, kun je een kassabon-opmerking of een interne opmerking achterlaten. Kassabon-opmerkingen worden weergegeven op kassabonnen en zijn zichtbaar voor klanten. Het achterlaten van een kassabon-opmerking is een nuttige manier om gedeelde informatie tussen jou en je klant te documenteren.

Bijvoorbeeld: een T-shirt in je winkel is licht beschadigd, maar je klant wil het product nog steeds kopen. Als werknemer kun je dan een beknopte kassabon-opmerking invoeren zoals: "T-shirt beschadigd verkocht".

Volg deze stappen om een kassabon-opmerking achter te laten:

1. Klik op Opmerkingen weergeven. Deze knop is alleen zichtbaar bij verkopen en terugbetalingen (en niet bij werkorders).
  2. Voer je kassabon-opmerking in.
  3. Klik op een willekeurige plek buiten de opmerking om deze op te slaan.

Interne opmerkingen worden dus niet op kassabonnen weergegeven en zijn daarom niet zichtbaar voor klanten. Een interne opmerking achterlaten is een nuttige manier om met werknemers onderling te communiceren.

Als werknemer kun je bijvoorbeeld een interne opmerking invoeren als: "Korting gegeven voor T-shirt vanwege beschadiging".

Door tijdstempels (bijv. Jane (23-01-2020, 16.11 uur)) toe te voegen bij het achterlaten van interne opmerkingen, creëer je bovendien een overzichtelijk logboek waarin te zien is wie de opmerking schreef en wanneer dit gebeurde. Dit is nuttig wanneer je als manager een bepaalde interne opmerking nog even wilt bespreken met een werknemer. Als meerdere medewerkers een voor een opmerkingen aan de verkoop, terugbetaling of werkorder hebben toegevoegd, helpen tijdstempels ook bij het verduidelijken van interne opmerkingen.

Volg deze stappen om een interne opmerking achter te laten:

1. Klik op Opmerkingen weergeven. Deze knop is alleen zichtbaar bij verkopen en terugbetalingen (en niet bij werkorders).
  2. Klik optioneel op Tijdstip toevoegen om een tijdstempel toe te voegen.
  3. Voer je Interne opmerking in.
  4. Klik op een willekeurige plek buiten de opmerking om deze op te slaan.

Volg deze stappen om een kassabon-opmerking of interne opmerking te verwijderen:

1. Markeer de tekst in de opmerking.
  2. Druk op delete op je toetsenbord.
  3. Klik op een willekeurige plek buiten de opmerking om deze op te slaan.

Zodra je een verkoop, terugbetaling of werkorder hebt voltooid, kun je ook kassabon-opmerkingen en interne opmerkingen met terugwerkende kracht toevoegen, bekijken, bewerken of verwijderen.