Boekhoudingsinstellingen instellen

Onder Instellingen Algemene opties, heb je de keuze tussen twee inkoopprijsmethoden voor je boekhouding:

1. Gemiddelde inkoopprijs:
  2. First in first out-inkoopprijs (FIFO)

De inkoopprijsmethode die je selecteert, bepaalt de kostenberekeningen die je account maakt voor het voorraadaantal en je verkochte items (kosten van verkochte goederen) Omdat de resultaten van deze kostenberekeningen betrokken zijn bij veel andere berekeningen in je account (bijv. marges, opmaak en winst) zal de inkoopprijsmethode die je selecteert, invloed hebben op je rapporten. Om deze reden bevelen we je aan om eerst je inkoopprijsmethode te bevestigen voordat je je items gaat toevoegen en verkopen. Als je niet goed weet welke inkoopprijsmethode je moet selecteren, bevelen we je daarnaast aan om dit verder te bespreken met je boekhouder, zodat je Lightspeed Retail-account is afgestemd.