Winkelkrediet gebruiken

Met de betaalmethode winkelkrediet (op iPad kredietaccount) kun je je klanten krediet aanbieden en hun saldo bijhouden. In Noord-Amerika wordt een negatief kredietaccount aangeboden, in Europa is dit minder gebruikelijk. Je kunt het ook andersom gebruiken en dat wordt in Europa vaker gebruikt, een positief kredietaccount. Je stort handmatig geld op de rekening van een klant en dat geld kan gebruikt worden om aankopen te doen.

Klanten die beschikken over een positief winkelkrediet, kunnen met hun klantrekening betalen, totdat ze hun kredietlimiet hebben bereikt. Daarna kunnen ze hun hun klantrekening pas weer gebruiken als ze opnieuw geld op het kredietaccount handmatig storten.

Klanten die beschikken over een negatief winkelkrediet, kunnen met hun klantrekening betalen, totdat ze hun kredietlimiet hebben bereikt. Daarna kunnen ze hun hun klantrekening pas weer gebruiken als ze hun uitstaand saldo hebben vereffend. Klanten voor wie de kredietlimiet is ingesteld op 0, moeten eerst geld storten op hun rekening voordat ze deze kunnen gebruiken om te betalen.

Een positief kredietlimiet voor een klant instellen

1. Klik op het hoofdmenu op Klanten > Klanten.
  2. Klik op de klant voor wie je een rekening wilt maken en klik in het menu links op Winkelkrediet.
  3. Klik op + Nu rekening aanmaken. Let op: vul hier geen bedrag in, want dit is een negatief limiet.
  4. Klik op Kassa (groene knop)
  5. Voeg geen item toe, want je gaat geld storten op de rekening van een klant. Klik op Betaling > klik op Aanbetaling toevoegen (links)
  6. Geef het bedrag voor het positieve kredietlimiet van de klant op en klik op Toevoegen.
  7. Rond de betaling af door de betaalmethode te kiezen en klik op Verkoop voltooien.
  8. Het positieve kredietlimiet kan nu worden gebruikt voor toekomstige items.

Let op: instellen van een positief kredietlimiet kan alleen op de iPad Manager-kant en/of de desktop. Het zien van het krediet van de klant kan gemakkelijk op de iPad POS-kant en dit kan op de iPad Manager-kant en/of de desktop. Voor meer informatie over de iPad kanten POS en Manager, zie Navigeren door de Retail POS-app.

Een negatief kredietlimiet voor een klant instellen

1. Klik op het hoofdmenu op Klanten > Klanten.
  2. Klik op de klant voor wie je een rekening wilt maken en klik in het menu links op Winkelkrediet.
  3. Klik op +Nu rekening aanmaken.
  4. Geef het bedrag voor het negatieve kredietlimiet van de klant op en klik op Opslaan.