De zichtbaarheid van producten in eCom (C-Series) beheren

Wijzigingen van je items in eCom worden automatisch geüpload naar eCom als het item is gepubliceerd. Er is geen indicatie dat er productgegevens worden geüpload; dat gebeurt op de achtergrond.

Lees het volgende artikel voor meer informatie over:

De zichtbaarheid van producten in eCom aanpassen

Als items worden aangemaakt in Retail en de selectievakjes Publiceren naar eCom zijn geselecteerd, worden ze naar eCom geüpload. Hun online zichtbaarheid is op dat moment standaard ingesteld op verborgen voor je klanten. Pas de zichtbaarheid van je product en de standaard aan in je eCom-backoffice.

Klik hier voor meer informatie over hoe je dit doet.

De effecten van het archiveren in Retail

Als je producten archiveert, beïnvloedt dat alleen de zichtbaarheidsinstelling in eCom.

• Items die zijn gemarkeerd als gearchiveerd in Retail voor de initiële upload naar eCom, worden niet geüpload.
    • Na de initiële upload zorgt het archiveren van een product in Retail ervoor dat de online zichtbaarheid op verborgen wordt gezet.
    • Dit is om te voorkomen dat het item per ongeluk wordt verkocht.
  • Het archiveren van een item in Retail zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van het product op verborgen wordt gezet in eCom.
  • Het dearchiveren van een item in Retail zorgt niet voor een wijziging in de online zichtbaarheidsstatus van het item. Om een product online zichtbaar te maken, moet je de zichtbaarheid in eCom wijzigen.
  • Het opslaan van een item in Retail zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid van het product op verborgen wordt gezet, zelfs als je het zichtbaar had gemaakt in eCom.

De effecten van het verwijderen van items

Het verwijderen van items beïnvloedt de zichtbaarheid in eCom door ze volledig te verwijderen uit je eCom-winkel en de backoffice.

BELANGRIJK: Maak een back-up van de productinformatie in eCom voordat je het item verwijdert, om te voorkomen dat informatie onherroepelijk verloren gaat. Klik hier voor meer informatie.

Items kunnen worden verwijderd door:

Op Verwijderen uit eCom klikken in Retail

Het verwijderen van items is het tegenovergestelde van het publiceren van items. Klik hier voor meer informatie.

Items samenvoegen

De samenvoeg-functie van Retail zorgt ervoor dat twee producten gecombineerd kunnen worden. Door dit proces wordt een product verwijderd (het product dat wordt samengevoegd) en combineert de metadata van dat product met het resterende product (het product dat de samenvoeging initieert). De geschiedenis in Retail wordt overgeschreven, zodat het lijkt alsof het altijd één product is geweest.

eCom verwerkt de samenvoeging van de producten door het product dat wordt samengevoegd met het andere te verwijderen. In tegenstelling tot Retail, worden productgegevens en geschiedenis niet gecombineerd in eCom.

Het laatste item uit een matrix verwijderen

Met Retail kun je alle items uit een matrix verwijderen. Hierdoor blijft het leeg. De matrix kun je vinden in je Retail-account >  Voorraad > Matrix. Als je het laatste item uit een matrix verwijdert in Retail, blijft de matrix op zichzelf wel bestaan.

eCom leest geen lege matrixen als producten. Om je voorraad consistent te houden tussen Retail en eCom, worden alleen items geüpload en gerepresenteerd als producten. Door het laatste item uit een matrix te verwijderen in Retail, verwijdert eCom het product.

Gerelateerde artikelen

• In je Retail-account kun je Archiveren. Voor meer informatie over het archiveren van items in Retail klik je hier.
  • Zichtbaarheid kan worden aangepast in eCom. Voor meer informatie over het zichtbaar maken of verbergen van producten in eCom klik je hier.
  • Verwijderen
  • Matrix-items die gepubliceerd zijn op eCom hebben unieke kenmerken. Voor meer informatie over het beheren van de zichtbaarheid van eCom-producten binnen een matrix klik je hier.
  • Afbeeldingen hebben specifieke synchronisatie- en formatteergegevens die je moet kennen. Klik hier voor meer informatie.
  • Gegevensverlies kan voorkomen tijdens het verwijderen van producten. Klik hier voor meer informatie.