Labels printen

Lightspeed Retail biedt een gestroomlijnd proces voor het printen van labels waarmee je aangepaste labels individueel kunt printen of tijdens het verwerken van een inkooporder of overdracht. Je kunt ook een labelwachtrij beheren om labels in batches te printen.

Over labels

Labels bevatten standaard belangrijke informatie over een item, maar kunnen worden aangepast aan je behoeften.

• Prijs.
  • Beschrijving.
  • Systeem-ID-barcode.
  • Winkelnaam (alleen vermeld op standaardlabels van 2,00 x 1,00 inch of 5,08 cm x 2,54 cm en groter).

Labelgrootten

Je kunt drie standaard- en één sierradenlabel afdrukken met ondersteunde labelprinters:

Standaardlabels

Grootten (in inches en cm):

• 2.25" x 1.25" of 5.71 cm x 3.17 cm
  • 2.00" x 1.00" of 5.08 cm x 2.54 cm
  • 1.25" x 1.00" of 3.17 cm x 2.54 cm

Sieradenlabels

Grootten (in inches en cm):

• 2.20" x 0.50" of 5.59 cm x 1.27 cm

Labels printen vanuit een item zoeken

1. Navigeer naar Voorraad > Item zoeken en zoek het item op waarvoor je een label wilt printen.
  2. Klik op het labelpictogram naast een item of klik op de naam van een item en vervolgens op Label printen.

Pagina Item zoeken, knop om snel een label uit te printen gemarkeerd

3. Klik op Select label size (Labelgrootte selecteren) en kies een labelgrootte.
  4. Klik op Printen.

Als de geprinte labels niet goed zijn uitgelijnd, kun je de marges aanpassen door op de knoppen + en - onder Adjust label margins (Labelmarges aanpassen) te klikken.

Labels printen vanuit inkooporders

Labels kunnen op verschillende manieren worden geprint tijdens het verwerken van een inkooporder.

• Ontvangen items worden ook automatisch toegevoegd aan de labelwachtrij bij Voorraad > Labels printen.
  • Met de knop Printen > Alle labels worden alle labels van de items in een order geprint. Het aantal labels dat wordt geprint is afhankelijk van het orderaantal voor het item op de inkooporder.
  • Met de knop Printen > Received Labels (Ontvangen labels) worden de labels geprint van de items van de aankoop die zijn aangemerkt als Ontvangen. Het aantal labels dat wordt geprint is afhankelijk van de ontvangen hoeveelheid van elk item.

Details inkooporder, opties voor label printen gemarkeerd

• Met de knop Printen naast de naam van een item wordt het label van dat item geprint. Er verschijnt een venster voor het printen van labels, waarin je kunt aanpassen hoeveel labels er worden geprint.

Sectie Inkooporders, met de knop Printen gemarkeerd

1. Navigeer naar VoorraadInkooporders.
  2. Selecteer een inkooporder door op de ID of status te klikken.
  3. Gebruik de knop Printen > Alle labels of Received Labels (Ontvangen labels) om meerdere labels tegelijk te printen. Je kunt ook individuele labels printen voor items.
  4. Klik op Select label size (Labelgrootte selecteren) en kies een labelgrootte.
  5. Klik op Printen.

Venster Label printen, printinstellingen worden weergegeven

Als de geprinte labels niet goed zijn uitgelijnd, kun je de marges aanpassen door op de knoppen + en - onder Adjust label margins (Labelmarges aanpassen) te klikken.

Labels printen vanuit een overdracht

Gebruik de knop Labels printen in Transfers om labels efficiënt te printen.

1. Navigeer naar VoorraadTransfers.
  2. Selecteer een overdracht door op het ID -nummer te klikken.
  3. Klik op de knop Labels printen.
    • Als de status van de overdracht Wordt verwerkt is, worden voor alle items labels geprint.
    • Als de status van de overdracht Ontvangen is, worden de labels geprint in overeenstemming met het aantal dat van elk item is ontvangen.

Details Voorraadtransfer, knop Labels printen gemarkeerd

4. Klik op Select label size (Labelgrootte selecteren) en kies een labelgrootte.
  5. Klik op Printen.

Venster Label printen, printinstellingen worden weergegeven

Als de geprinte labels niet goed zijn uitgelijnd, kun je de marges aanpassen door op de knoppen + en - onder Adjust label margins (Labelmarges aanpassen) te klikken.

De labelwachtrij gebruiken

Als je een nieuw item aanmaakt of voorraad ontvangt van een inkooporder, worden er automatisch labels toegevoegd aan de labelwachtrij. Label kunnen ook individueel of met de tool voor item-import aan de labelwachtrij worden toegevoegd.

Afzonderlijke labels toevoegen

Om labels toe te voegen vanuit voorraad zoeken:

1. Navigeer naar Voorraad > Item zoeken.
  2. Beweeg de muis over het labelpictogram links van de naam van het item dat je wilt toevoegen aan de labelwachtrij en klik op de knop +.

Pagina Item zoeken, knop voor snel labels toevoegen aan printwachtrij gemarkeerd

Om een label toe te voegen vanaf een productpagina:

1. Navigeer naar Voorraad > Item zoeken.
  2. Klik op het item om de productpagina weer te geven.
  3. Selecteer Label toevoegen.

Pagina productdetails, knop Label toevoegen gemarkeerd

Labels toevoegen vanuit geïmporteerde items

1. Voltooi de item-import zodat de status ervan Klaar is.
  2. Navigeer naar VoorraadItems importeren.
  3. Selecteer de item-import in kwestie.
  4. Klik op Labels van items met voorraad toevoegen aan printwachtrij.

Details voltooide item-import, knop Labels van items met voorraad toevoegen aan printwachtrij gemarkeerd

Printen vanuit de labelwachtrij

1. Navigeer naar Voorraad > Labels printen om de labelwachtrij te bekijken.
  2. Verifieer of het aantal kopieën voor elk label juist is.
  3. Om individuele labels te printen, klik je op het printpictogram links van de namen van de items. Om alle labels in de wachtrij te printen, klik je op Alles printen.

Voorbeeld labelwachtrij, knoppen Alles printen en Printen gemarkeerd

4. Klik op Select label size (Labelgrootte selecteren) en kies een labelgrootte.
  5. Klik op Printen.

Venster label printen, printinstellingen worden weergegeven

Als de geprinte labels niet goed zijn uitgelijnd, kun je de marges aanpassen door op de knoppen + en - onder Adjust label margins (Labelmarges aanpassen) te klikken.

De labelwachtrij opschonen

Labels die zijn geprint krijgen de status Geprint in de wachtrij. Door de labelwachtrij op te schonen, kun je beter zien welke batch labels daarna zal worden geprint.

• Om geprinte labels te verwijderen, selecteer je Afgedrukte wissen.
  • Je kunt de labelwachtrij leegmaken door op Alles wissen te klikken.
  • Om individuele labels te verwijderen, klik je op het verwijderpictogram naast de naam van het item.

Pagina Labelwachtrij, met de knoppen Afgedrukte wissen, Alles wissen en verwijderpictogrammen gemarkeerd

Wat nu?

Labels aanpassen

Pas labels aan en print de aangepaste labels.

Meer informatie

Ondersteunde hardware

Ondersteunde printers, scanners en terminals.