Je account configureren

Het configureren van je account is de eerste stap in het instellen van Lightspeed Retail. De eerste keer dat je je aanmeldt bij Lightspeed Retail, verschijnt de wizard Account-instellingen om je te helpen je account snel te configureren. Als je je winkel hebt ingesteld, kun je je accountinstellingen op elk moment wijzigen.

De wizard Account Settings starten

1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Aan de slag.
  2. Geef op de pagina BASICS je bedrijfsgegevens in en klik op Volgende Stap: Productbranches om de instellingen op te slaan.
    OPMERKING: Bij een Multi-Shop-account gelden deze instellingen alleen voor de hoofdwinkel. Als je de basisgegevens voor je andere winkels wilt instellen, raadpleeg je Multi-Store-winkels toevoegen.
  3. Selecteer op de pagina PRODUCTBRANCHES de branches die voor jouw producten van toepassing zijn. Met je selecties voeg je de betreffende leveranciersproductcatalogi aan je account toe voor eenvoudig voorraadbeheer, en de gekoppelde leveranciers aan je lijst met leveranciers.
    OPMERKING: Het selecteren van een fietsbranche ontgrendelt de krachtige integratie van Lightspeed Retail met fietsleveranciers, met een actuele automatische catalogussynchronisatie en speciale orderfuncties. Ga voor meer informatie over de integratie van Lightspeed Retail met fietsleveranciers naar Over integraties van fietsleveranciers.
  4. Klik op Next Steps: Optionele Modules om de instellingen op te slaan.
  5. Selecteer op de pagina OPTIONELE MODULES de modules die relevant zijn voor jouw bedrijf. Je kunt deze instellingen op elk moment aanpassen. Als je geen module selecteert, heb je er geen toegang toe in de Lightspeed Retail-interface. We raden je aan om een module bij twijfel wel toe te voegen.
    • Service: voor het maken en beheren van werkorders voor services, reparaties en andere taakgerelateerde kosten
    • Cadeaubon: voor het gebruik van cadeaubonnen als onderdeel van je verkoopworkflow.
    • Prikklok: voor het beheren van je werknemers door te zorgen dat ze zich aan- en afmelden en hun geklokte uren melden.
  6. Klik op Next Steps: Configuratie van BTW om de instellingen op te slaan.
  7. Schakel op de pagina CONFIGURATIE VAN BTW het selectievakje voor BTW in Lightspeed Retail in.
  8. Geef de Standaard BTW-tarief op voor je producten en klanten. Dit BTW-tarief heet in Lightspeed Retail standaard Sales Tax. Bij de producten heet deze klasse standaard Item.
  9. Als in jouw regio voor arbeid ook BTW geldt, geef je het tarief op in BTW-tarief voor arbeid. Geef voor arbeid zonder BTW een waarde van 0 op. Raadpleeg de regionale belastingwetten voor meer informatie.
  10. Als je een gespecialiseerde BTW-klasse moet maken voor producten of klanten waarvoor verschillende BTW-tarieven gelden, bijvoorbeeld als in jouw regio een lager tarief geldt voor kleding, raadpleeg je BTW-klassen maken.
  11. Klik op Finish Account Setup om je instellingen op te slaan.