Verkopen van meerdere locaties beheren

Als je bedrijf meerdere locaties heeft, kun je verkopen van de ene naar de andere locatie verplaatsen. Je kunt dus een verkoop starten of speciale orders of reserveringen aannemen op één locatie en die verkopen vervolgens op een andere locatie voltooien. Je kunt de voorraad aanpassen voor de winkel waar je de verkoop hebt voltooid. Zo houd je je administratie op orde.

Verkopen verplaatsen

1. Volg de stappen in het artikel Een verkoop doen om een nieuwe verkoop aan te maken, maar verwerk de betaling niet.
  2. Schakel over naar locatie B en ga naar Verkopen.
  3. Zoek naar de verkoop waarmee je wilt doorgaan op locatie B. Je vindt deze in de lijst onder Recente activiteit.

Bij verkopen in deze lijst zie je de locatie staan waar de verkoop voor het laatst is bijgewerkt. Ook kun je naast het verkoopnummer zien welke gebruiker de verkoop voor het laatst heeft bijgewerkt.

4. Klik op het winkelwagenpictogram naast de verkoop om door te gaan naar het verkoopscherm.
    Sale screen with recent activity section highlighted.
  5. Er verschijnt een pop-upvenster, waarin wordt gevraagd voor welke locatie je de voorraad wilt verminderen. Voor een nauwkeurige administratie raden we aan dat je de voorraad verwijdert van de locatie waarop de verkoop wordt afgehandeld.
    Pop-up explaining where inventory will be deducted from.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Laat de klant betalen en voltooi de verkoop zoals gebruikelijk.

Reserveringen en speciale orders verplaatsen

Het komt voor dat een klant een reservering of speciale order plaatst op één locatie, maar dat de bestelling op een andere locatie wordt afgehandeld. In zulke gevallen kun je de verkoop afhandelen en voorraad verwijderen op de locatie waar de verkoop is voltooid.

1. Volg de stappen om een reservering of speciale order aan te maken. Je vindt gedetailleerde instructies in de artikelen Reserveringen maken of Een speciale order maken.
  2. Laat de reservering of speciale order staan en schakel over naar locatie B.
  3. Ga naar Verkopen en zoek in de lijst Recente activiteit de verkoop op die je wilt afhandelen op locatie B.

Bij verkopen in deze lijst zie je de locatie staan waar de verkoop voor het laatst is bijgewerkt. Ook kun je naast het verkoopnummer zien welke gebruiker de verkoop voor het laatst heeft bijgewerkt.

4. Klik op het winkelwagenpictogram naast de verkoop om door te gaan naar het verkoopscherm.
    Sale screen with recent activity section highlighted.
  5. Klik op het tabblad Reservering of Speciale order en klik dan op Voltooien om de items naar een verkoop te verplaatsen.
  6. Er verschijnt een pop-upvenster, waarin wordt gevraagd voor welke locatie je de voorraad wilt verminderen. Voor een nauwkeurige administratie raden we aan dat je de voorraad verwijdert van de locatie waarop de verkoop wordt afgehandeld.
    Pop-up explaining where inventory will be deducted from.`
  7. Klik op Bevestigen.
  8. Laat de klant betalen en voltooi de verkoop zoals gebruikelijk.