Reserveringen aanmaken

Reserveringen zijn een goede manier om items die je op voorraad hebt te reserveren voor je klanten. Een klant kan bijvoorbeeld simpelweg contact opnemen met een van je locaties om navraag te doen over een item, te vragen of het kan worden gereserveerd en vervolgens naar de winkel komen om het op te halen.

Reserveringen kunnen ook worden toegevoegd via de application programming interface (API) van Lightspeed Retail.

Reserveringen aanmaken

1. Navigeer naar Verkoop > Reservering.

De pagina Verkoop met Reservering uitgelicht.

2. Selecteer de klant.

Lijst met klanten, met + Aan verkoop toewijzen naast elke naam.

3. Gebruik het veld Item om de items te zoeken.
    1. Als meerdere items overeenkomen met je invoer, klik dan op + Toevoegen om het item toe te voegen.
    2. Je kunt meerdere items selecteren door in de selectievakjes te klikken en vervolgens op + Geselecteerde toevoegen te klikken.

Itemzoekpagina met twee aangevinkte items om toe te voegen aan de reservering.

4. Klik op Betaling.

Het betaalscherm.

5. (Optioneel) Als de klant een aanbetaling wil toevoegen, klik dan op Aanbetaling toevoegen.

Het betaalscherm met Aanbetaling toevoegen uitgelicht.

Voer het aanbetalingsbedrag in en klik op Toevoegen.

Pop-upvenster waarin wordt gevraagd om het aanbetalingsbedrag,

6. Klik op Verkoop voltooien.

Het betaalscherm.

Items van een verkoop reserveren

Als je items aan een verkoop hebt toegevoegd en deze aan een reservering wilt toevoegen:

1. Voeg een klant toe aan je verkoop.
  2. Klik op Alles op reserveringen.

Het scherm Verkoop met Alles op reservering uitgelicht.

(Optioneel) Om een individueel item toe te voegen aan een reservering, klik je op het item. In het vervolgkeuzemenu Verplaatsen naar selecteer je Reservering. Klik daarna op Opslaan.

Het scherm Verkoop met een item geselecteerd en het vervolgkeuzemenu Verplaatsen naar weergegeven.

3. Klik op OK.
  4. Klik op Betaling.

Het betaalscherm.

5. (Optioneel) Als de klant een aanbetaling wil toevoegen, klik dan op Aanbetaling toevoegen.

Het betaalscherm met Aanbetaling toevoegen uitgelicht.

Voer het aanbetalingsbedrag in en klik op Toevoegen.

Pop-upvenster waarin wordt gevraagd om het aanbetalingsbedrag,

6. Klik op Verkoop voltooien.

Het betaalscherm.

Betalingen of aanbetalingen toevoegen aan reserveringen

1. Navigeer naar Verkoop > Nieuwe verkoop.

De pagina Verkoop met Nieuwe verkoop uitgelicht.

2. Zoek de reserveringen van een klant op barcode of klantnaam,
    • Als de klant een kassabon of een accountaanbetalingsbon heeft, scan dan de barcode op de kassabon in het veld Item.
    • Je kunt ook een nieuwe verkoop koppelen aan de klant. Het aantal items dat de klant heeft gereserveerd wordt bovenaan de pagina weergegeven.
  3. Klik op Reservering.

Het scherm Verkoop met het tabblad Reservering uitgelicht.

4. Klik op Betaling.

Op het betaalscherm wordt het totaal dat de klant op de account heeft staan weergegeven, indien van toepassing.

Het betaalscherm.

5. (Optioneel) Als de klant een aanbetaling wil toevoegen, klik dan op Aanbetaling toevoegen.

Het betaalscherm met Aanbetaling toevoegen uitgelicht.

Voer het aanbetalingsbedrag in en klik op Toevoegen.

Pop-upvenster waarin wordt gevraagd om het aanbetalingsbedrag,

6. Klik op Verkoop voltooien.

Het betaalscherm.

Reserveringen voltooien

Als je klant in de winkel komt om een reservering op te halen, kun je de transactie voltooien.

1. Navigeer naar Verkoop > Reservering.

De pagina verkoop met Reservering uitgelicht.

2. Selecteer de klant.

Lijst met klanten, met + Aan verkoop toewijzen naast elke naam.

3. Klik op Voltooien naast het item dat de klant wil kopen.

Je kunt ook Alles voltooien selecteren om alle items te selecteren.

Reservering met drie items met Voltooien naast elk item.

4. Je wordt teruggeleid naar het tabblad Verkoop. Voltooi de verkoop zoals je dat bij een gewone verkoop zou doen.

Het tabblad Verkoop met items van een reservering, klaar om betaald te worden.

Wat nu?

Speciale orders aanmaken

Ontdek hoe je een speciale order aanmaakt

Meer informatie

Inkooporders aanmaken

Genereer een inkooporder om je voorraad aan te vullen.