Producten van meerdere voorraadlocaties verkopen

Je kunt ervoor zorgen dat producten van al je Retail-locaties worden weergegeven in je eCom-winkel en daar kunnen worden verkocht.

Voorwaarden

Bij nieuwe orders wordt alleen voorraad van je primaire Retail-locatie gebruikt. Als het voorraadniveau van de primaire Retail-locatie onvoldoende is, kan er een verschil optreden. Verschillen worden voorkomen als de voorraad onder nul kan dalen. Een klant bestelt bijvoorbeeld een item van je derde Retail-winkel. Je primaire Retail-locatie heeft deze items niet. Als de order is voltooid, heeft je primaire Retail-locatie het aantal -1. Zorg ervoor dat negatieve voorraad inschakelen is geselecteerd om voorraadproblemen te voorkomen.

Je herkent je primaire Retail-locatie aan de tag Primair in je eCom-beheerder onder Instellingen> Voorraadlocaties. Je corrigeert negatieve voorraad in je primaire Retail-locatie door voorraad te verplaatsen vanaf je andere Retail-locaties. De status Voorraadactie vereist en een waarschuwing in de eCom-order waarschuwen je dat je je voorraad moet aanpassen in je Retail-account. Deze status verschijnt nadat een order is betaald en voordat de order als 'verzonden' is gemarkeerd.

Nadat je wijzigingen aan de instellingen van meerdere locaties hebt aangebracht, zijn ze tijdelijk niet beschikbaar. Als je een wijziging aanbrengt, wordt de voorraad opnieuw berekend. Dit proces kost tijd en mag niet worden onderbroken. Het duurt ongeveer 1 tot 6 uur afhankelijk van de grootte van je voorraad. De synchronisatie is voltooid wanneer deze instellingen beschikbaar zijn.

Instructies

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
  2. Selecteer Voorraadlocaties.
  3. Schakel de schakelaar in voor de gewenste locatie.
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Lees en selecteer Begrepen.

Volgende stappen

Lees hoe je voorraad verplaatst.