Door het eCom-beheerderspaneel (E-Series) navigeren

In het eCom-beheerderspaneel vind je alle instellingen en bedieningsfuncties van je Lightspeed eCom-account.

Toegang tot het eCom-beheerderspaneel

1. Klik in Retail POS op Retail (R-Series) in het zijpaneel.

Startpagina van Retail POS met Retail (R-Series) in het zijpaneel gemarkeerd.

2. Selecteer eCom (E-Series).

Vervolgkeuzemenu met de optie eCom (E-Series).

Je eCom-account wordt in een nieuw browsertabblad geopend.

Inzicht in het hoofdmenu en de submenu's

Alle navigatie binnen Lightspeed eCom loopt via het hoofd- en de submenu's. Deze staan aan de linkerzijde van het scherm. Als je een sectie in het hoofdmenu selecteert, wordt er een submenu ontvouwd met de beschikbare opties in die categorie.

eCom-dashboard met de muis op Website, waardoor het submenu met Overzicht, Ontwerp, Domein en SEO-opties wordt weergegeven.

Het hoofdmenu bestaat uit drie categorieën: beheer van de winkel, verkoopkanalen en configuratie. Elke categorie is onderverdeeld in secties en submenu's die de verschillende gebieden van eCom vertegenwoordigen, zoals Verkopen, Catalogus en Rapporten.

Als je je muis over een sectie beweegt, krijg je het submenu te zien (indien van toepassing) en kun je een optie selecteren. Klik je op de sectie zelf, dan wordt er een vervolgkeuzesubmenu geopend en wordt standaard de bovenste optie geopend. Als je bijvoorbeeld klikt op Instellingen wordt de optie Algemeen geopend.

Winkelbeheer

Dashboard

In het dashboard zie je in één oogopslag wat er op dat moment in je winkel gebeurt. Wanneer je naar het eCom-beheerderspaneel navigeert, kom je standaard op de dashboardpagina. Vanaf daar kun je naar andere gebieden van eCom navigeren.

Dashboardscherm.

Verkopen

• Bekijk en beheer Bestellingen in je eCom-winkel.
  • Monitor Achtergelaten winkelwagens om klanten te stimuleren om tot aankoop over te gaan.
  • Maak een klantendatabase met Klanten aan.

Verkoopscherm.

Catalogus

Catalogusscherm.

Marketing

• Een Overzicht van beschikbare marketingkansen
  • Gebruik Google Ads om reclame te maken voor je producten.
  • Breng je producten onder de aandacht bij klanten met Facebook Ads.
  • Bied Kortingscoupons om verkopen te genereren.
  • Selecteer Geavanceerde kortingen.
  • Blijf in contact met je klanten middels Nieuwsbrieven.
  • Configureer Geautomatiseerde e-mails om je winkel te stroomlijnen.

Marketingscherm.

Rapporten

De sectie Rapporten is het hart van eCom-analyse. Gebruik ondersteunde plug-ins zoals Google Analytics om diep in je gegevens te duiken en vergaar meer inzicht in je bedrijf.

Rapportenscherm.

Verkoopkanalen

Overzicht

Een overzicht van alle websites, blogs, populaire marktplaatsen en socialemediakanalen waarop je eCom kunt aansluiten en producten en diensten aan je klanten kunt verkopen.

Verkoopkanalenscherm.

Website

• Bekijk een voorbeeldweergave van je website met Overzicht.
  • Gebruik Ontwerp om je site te personaliseren.
  • Koop een aangepast domein en koppel deze zodat klanten je makkelijker kunnen vinden.
  • Configureer SEO-instellingen (zoekmachineoptimalisatie) om te beheren hoe je site met zoekmachines als Google omgaat.

Websitescherm.

Instagram

Verbind je eCom-winkel met Instagram en leer hoe je je producten presenteert en hoe je je doelgroep naar kopers converteert, en bereik miljoenen potentiële klanten.

Instagram-scherm.

Facebook

Verbind je eCom-winkel met Facebook en leer hoe je miljoenen shoppers bereikt en vergroot je klantenbestand.

Facebook-scherm.

TikTok

Profiteer van TikToks exponentiële groei en geef je bedrijf een boost door je eCom-winkel met TikTok For Business te verbinden.

TikTok-scherm.

Andere kanalen

• Breid je Facebook-marketing uit met Facebook Messenger.
  • Plaats je producten daar waar kopers ernaar op zoek zijn met Google Shopping.
  • Met ShopApp® verandert je online winkel in een mobiele app die klanten kunnen downloaden.
  • Vermeld je producten rechtstreeks vanuit je eCom-winkel op eBay.
  • Synchroniseer je eCom-catalogus met Amazon.

Scherm 'Andere kanalen'.

Configuratie

Ontwerp

Pas het uiterlijk van je winkel aan op je bedrijfsbehoeften en maak een ontwerp dat bij je merk past.

Ontwerpscherm.

Betaling

Configureer betaalverwerking met Lightspeed Payments en andere betaalmethodes zodat je klanten altijd kunnen betalen op de manier die hen het beste uitkomt.

Betaalscherm.

Verzending en ophalen

Configureer opties voor verzending, levering en ophaling om in te stellen hoe je je producten bij je klanten wil krijgen.

Scherm 'Verzending en ophalen'.

Instellingen

• Pas je winkelprofiel, regionale instellingen, winkelwagen- en kassa-instellingen en tracking en analyse aan onder Algemeen.
  • Stel in hoe Belastingen in je winkel worden berekend en pas andere relevante instellingen aan.
  • Zorg ervoor dat je aan de Juridische vereisten voor je bedrijf voldoet.
  • Houd jezelf en je klanten op de hoogte met Meldingen.
  • Pas je Factuursjabloon aan.
  • Maak Klantgroepen aan om je klantenbestand te verbeteren
  • Gebruik Producttypen om producten te groeperen.
  • Verhoog de zoekbaarheid van je product met Productfilters.
  • Voeg Aangepaste velden voor afrekenen toe om aanvullende informatie vast te leggen.
  • Beheer de klantervaring met Winkellabelbewerker.

Instellingenscherm.

Apps

• Doorzoek de Appmarkt voor aanvullende eCom-verbeteringen.
  • Beheer de apps die je aan eCom gekoppeld hebt met Mijn apps.
  • Ga verder dan de standaardopties met Ontwikkeling op maat.

Apps-scherm.

Wat nu?

Producten synchroniseren tussen Retail POS (R-Series) en eCom (E-Series)

Synchroniseer producten om ze voor te bereiden voor verkoop in je online winkeletalage.

Meer informatie

Orders afhandelen in eCom (E-Series)

Leer hoe je je online bestellingen voltooit.