Je items met serienummer inventariseren via inkooporders

Je kunt met behulp van serienummers eenvoudig specifieke items volgen tijdens hun retailtraject. Met serienummers kun je registreren wanneer een item is ontvangen, verkocht, gerepareerd of terugbetaald. Om het inventarisatieproces te vergemakkelijken, kunnen items met serienummer met één druk op de knop rechtstreeks aan je voorraad worden toegevoegd via inkooporders.

Volg hiervoor deze stappen:

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Voorraad > Inkooporders.
  2. Kies je inkooporder.
  3. Klik naast het item met serienummer dat je aan je voorraad wilt toevoegen op de knop S/N (serienummer). SN-button_.jpg
  4. Het modale venster voor serienummers verschijnt. In dit modale venster kun je je serienummers typen of scannen. De ontvangstdatum wordt automatisch bijgewerkt zodra je serienummers aan je voorraad zijn toegevoegd.

Opmerking: Dit modale venster maakt gedeeltelijke invoer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het invoeren van de serienummers van je inkooporder, maar wordt daarbij onderbroken door een klant of werknemer. De ingevoerde informatie wordt automatisch opgeslagen. Je kunt later terugkomen om de resterende hoeveelheid in te voeren zonder dat er informatie verloren gaat. Zodra je items aan je voorraad zijn toegevoegd, kunnen ze niet meer worden gewijzigd via het modale venster.

5. Sluit het modale venster zodra je serienummers zijn ingevoerd. Je wordt teruggebracht naar je inkooporder.

6. Klik op Ontvangen items toevoegen aan voorraad om de hoeveelheid aan je voorraad toe te voegen. add-received-inventory-button.png

Je items met serienummer zijn nu onderdeel van je voorraad.

Raadpleeg Over voorraad voor meer informatie.