Een Zebra CS6080-barcodescanner instellen

De Zebra CS6080-barcodescanner maakt verbinding met je iPad via bluetooth en stelt je in staat je items draadloos te scannen. Hij is compatibel met 1D- en 2D-barcodes.

Opmerking: Het Zebra CS6080-model met nummer CS6080 SR40004VZWW is niet compatibel met MFi (ontworpen voor iOS) en werkt dus niet op iOS-apparaten.

Om de Zebra CS6080-barcodescanner in te stellen, moet je:

1. Je barcodescanner koppelen aan je iPad
  2. Je barcodescanner testen

Opmerking: Als het scannen van de barcodes in deze configuratie rechtstreeks vanaf het scherm van je iPad niet werkt, probeer dan dit Help-artikel af te drukken en in plaats daarvan de afgedrukte kopie van de barcodes te scannen. Zorg er dan voor dat je de codes niet uitrekt bij het afdrukken, want dan kunnen ze niet worden gescand. De barcodes zijn ook beschikbaar in de CS6080 Quick Start Guide (alleen in het Engels) van Zebra die bij je barcodescanner is geleverd.

Wat je nodig hebt

Zodra je barcodescanner per post aankomt, moet je het volgende uit de doos halen om hem in te stellen:

• Zebra CS6080-barcodescanner
  • Batterij (vooraf geplaatst)
  • Micro-USB-kabel
  • Oplader (type Qi)

De CS6080 Quick Start Guide en CS6080 Scanner Product Reference Guide (alleen in het Engels) van Zebra zijn ook handig om in de winkel te hebben als je een afdruk van de barcodes van Zebra wil die in de Help-artikelen staan. Je kunt deze ook raadplegen voor uitgebreidere informatie over de CS6080-barcodescanner.

Opmerking: Je ontvangt een e-mail in je Postvak IN zodra je hardware is verzonden. Als je nog vragen hebt over je zending, neem dan contact op met de transporteur of neem contact op met Facturering.

Voordat je begint

Voordat je de barcodescanner voor het eerst in de winkel gebruikt, moet de batterij volledig zijn opgeladen.

1. Verbind het ene uiteinde van de micro-USB-kabel met de micro-USB-poort van de oplader.
  2. Verbind het andere uiteinde van de micro-USB-kabel met een voedingsbron. We raden je aan een poort aan de achterkant of onderkant van je bonprinter óf het laadblok van je iPad te gebruiken.
  3. Plaats je barcodescanner op de oplader.

Het ledlampje op de barcodescanner zal oranje knipperen wanneer deze oplaadt. Als hij volledig is opgeladen, wordt het ledlampje groen. Als je de scanner van de oplader haalt en de scanknop (...) drie seconden ingedrukt houdt, wordt het ledlampje ook groen.

1. Je barcodescanner koppelen aan je iPad

1. Druk op de scantoets  (...) om je barcodescanner in te schakelen.

2. Je barcodescanner is standaard ingesteld op de modus HID-toetsenbord. Als je je barcodescanner en toetsenbord tegelijkertijd wilt gebruiken in de Retail POS-app, moet je deze instellen op de modus Bluetooth MFi_SSI. Om dat te doen, scan je de onderstaande barcode direct van het scherm van je iPad. De barcodescanner piept en het bluetooth-ledlampje begint blauw te knipperen.

3. Klik op je iPad op Instellingen Bluetooth.
  4. Schakel in het Bluetooth-deelscherm de Bluetooth-schakelaar in.

5. Klik in ANDERE APPARATEN op je barcodescanner. Zodra het koppelingsproces is voltooid, wordt je barcodescanner weergegeven als Verbonden bij MIJN APPARATEN. Het bluetooth-ledlampje wordt ook blauw.

2. Je barcodescanner testen

Nu je barcodescanner is gekoppeld met je iPad, kun je hem testen door een item in de Retail POS-app te scannen.

1. Open de Retail POS-app. Je barcodescanner wordt bovenaan het scherm weergegeven als Verbonden. Hij wordt ook weergegeven op het Profielscherm onder Apparaten.

2. Tik in het Profielscherm op Nieuwe verkoop.testsale_newsale.png
  3. Scan een item dat je in je voorraad hebt. Als je geen item in je voorraad hebt, maak er dan direct een aan. Tik hiervoor op Nieuw item maken. Voer vervolgens een standaardprijs in, scan de barcode van het item in een van de ID-velden en tik op Aanmaken. Om er absoluut zeker van te zijn dat je barcodescanner werkt, scan je het item opnieuw nadat je het hebt aangemaakt.

OpmerkingScan de onderstaande barcode als je onderdeel uitmaakt van ons RACS-initiatief. Er verschijnt een item met de naam "Lightspeed Test T-Shirt".

Je zou nu items moeten kunnen scannen met je barcodescanner.

Hulp nodig?

Als de bovenstaande installatie niet werkt, raadpleeg je het volgende artikel: Probleemoplossing voor de Zebra CS6080-barcodescanner