Matrixvarianten vertalen of hernoemen

Je kunt matrixkenmerknamen en matrixvarianttitels vertalen of hernoemen. Matrixkenmerknamen zijn een groep varianten, zoals formaat of kleur. Matrixvarianttitels zijn zelf de varianten, zoals een groot formaat of een blauwe kleur.

De stappen om een variant te hernoemen zijn hetzelfde als het vertalen ervan. Om te leren hoe je namen wijzigt, volg je de vertaalstappen in dit artikel.

De voorwaarden en instructies om je eCom-winkel compleet te vertalen, zijn afhankelijk van je gewenste hoofdtaal. Je gewenste hoofdtaal is de algemene taal die je gebruikt om je itemtitels en andere inhoud in je Retail-account in te schrijven.

Gewenste hoofdtaal Artikelen met voorwaarden Vereiste delen om te vertalen
Engels
  1. Talen toevoegen aan eCom
  1. Varianttitels van andere talen
Niet-Engels
  1. De gekoppelde taal verifiëren
  2. Talen toevoegen aan eCom
  1. Matrixkenmerknamen
  2. Varianttitels van de gekoppelde taal
  3. Varianttitels van andere talen

De matrixkenmerknamen vertalen of hernoemen

1. Selecteer Voorraad in je Retail-account.
  2. Selecteer Opties matrix, wat te vinden is onder VOORRAADONDERHOUD.
  3. Selecteer Nieuwe matrix optie
  4. Voer een naam voor de optie in. Hierdoor kun je de optie later identificeren.
  5. Selecteer het aantal opties.
  6. Voer de optienamen in.
  7. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  8. Ga naar Voorraad en selecteer Item zoeken.
  9. Selecteer de ALGEMENE BESCHRIJVING van een matrix.
  10. Kies de nieuwe optienaam van de matrix door het te selecteren uit het menu onder Matrixtype.
  11. Selecteer Wijzigingen opslaan. Herhaal deze stappen voor alle matrices die vertaalde optienamen van de matrix nodig hebben.

Het vertalen of hernoemen van varianttitels van de gekoppelde taal

1. Selecteer Voorraad Matrix in je Retail-account.
  2. Selecteer de ALGEMENE BESCHRIJVING van een matrix.
  3. Bewerk de kenmerkvariant(en)in de tabel rechts in het scherm.
  4. Selecteer Wijzigingen opslaan. Herhaal deze stappen voor alle andere matrices die vertaalde varianten nodig hebben.

Het vertalen of hernoemen van varianttitels van andere talen

Je kunt dit doen voor afzonderlijke producten of door te importeren.

Afzonderlijk

Wanneer je producten afzonderlijk bewerkt, behoud dan de positie en aanwezigheid van de aanhalingstekens, komma(s) en dubbele punten. Die zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je vervolgkeuzemenu‘s worden weergegeven en goed werken. De naamgevingsconventie specificeert de titel, het aantal en de positie van de vervolgkeuzemenu‘s van je kenmerken in je eCom-productpagina: "Kenmerk 1: Variantnaam","Kenmerk 2: Variantnaam",”Kenmerk 3: Variantnaam” Bijvoorbeeld: "Volume: 1,0 liter","Kleur: Blauw".

1. Ga naar Producten in je eCom-beheerder.
  2. Selecteer een producttitel.
  3. Scrol omlaag naar VOORRAAD & VARIANTEN en selecteer een varianttitel.
  4. Kopieer de varianttitel om de volledige naamgevingsconventie te verkrijgen in het eerste standaard taaltabblad.
  5. Selecteer een andere taal of selecteer de knop 'Alle talen'.
  6. Plak de standaardtitel.
  7. Vertaal het kenmerk (bijv.:kleur) en de variantnaam (bijv.:blauw). Zorg ervoor dat je geen komma‘s, aanhalingstekens en puntkomma‘s verwijdert.
  8. Herhaal dit voor alle talen.
  9. Selecteer Opslaan.
  10. Herhaal dit voor alle varianten.

Door import

1. Maak een productexport in Tools > Exports.
  2. Maak een afzonderlijk importbestand dat verschilt van je exportbestand in Google Sheets of andere spreadsheetsoftware. Kopieer deze kolomtitels in je importbestand:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short XX_Title_Long XX_Variant
  3. Dupliceer de laatste drie kolommen net zoveel keer als het aantal talen dat je hebt in je eCom-winkel. Als je bijvoorbeeld 2 talen hebt, zou je het volgende hebben:
    Internal_ID Internal_Variant_ID XX_Title_Short XX_Title_Long XX_Variant XX_Title_Short XX_Title_Long  XX_Title_Short
  4. Vervang de placeholders XX met de taalplaceholders in de taaltabel. Als je bijvoorbeeld English (US) en Nederlands hebt, zou je het volgende hebben:
    Internal_ID Internal_Variant_ID US_Title_Short US_Title_Long US_Variant NL_Title_Short NL_Title_Long NL_Title_Short
  5. Kopieer alle interne ID‘s en producttitels van je productexport en plak ze in je importbestand.
  6. Voeg de vertalingen voor elke taal toe.
  7. Importeer de spreadsheet in Tools > Imports.

Lees Het bewerken van producten door middel van importeren voor algemene instructies.