De statistieken Marge, Winst en Kosten van verkochte goederen (KVVG) weergeven

De rapporten Totalen, Lijnen en Marges per lijn geven de statistieken marge, winst en kosten van verkochte goederen (KVVG) weer. Elk rapport geeft de informatie op een andere manier weer en elk met verschillende gebruiken:

Lees voor meer informatie over marge-, winst- en KVVG-voorwaarden: Over prijsconcepten.

Overzicht van alle producten

Voor een overzicht van de marge, winst en KVVG gebruik je het rapport Totalen dat als eerste in de lijst met rapporten staat. Ga naar je Retail-account > Rapporten > Totalen.  Voor elk datumbereik staat onderaan een overzicht van de kosten, winst en marge. Gebruik voor het ophalen van deze informatie dezelfde instructies als in Totale verkoopopbrengst bekijken.

Overzicht van een set van producten

Voor zichtbaarheid in de specificaties van een tijdskader gebruik je de extra filters die het rapport Lijnen biedt. Het lijnenrapport is de tweede in de lijst met rapporten. Ga naar je Retail-account > Rapporten > Lijnen. Het heeft hetzelfde overzicht als het rapport Totalen. Gebruik voor het ophalen van deze informatie dezelfde instructies als in Verkopen filteren op itemcategorie.

Probleemoplossing statistieken per lijn

De marges per lijnenrapport geven de kosten, winst en marge op elke lijn weer. Dit kan zeer handig zijn voor probleemoplossing. Als je naar je algemene winstmarge kijkt en dit lijkt niet te kloppen, worden de volgende stappen aanbevolen:

1. Selecteer Rapporten in je Retail-account.
    Geeft een pijl weer die over de knop Rapporten in het hoofdmenu zweeft.
  2. Selecteer Marge per lijn.
    Geeft een pijl weer die over de vierde link in de lijst met rapporten zweeft.
  3. Stel het tijdskader in op dezelfde periode als het vorige rapport dat je bekeek en klik op Zoeken.
    Geeft een pijl weer die over de datumbereikbalk zweeft, het eerste veld bovenaan alle rapporten.
  4. Sorteer de resultaten door op de kolom Kosten te klikken.
    Geeft een pijl weer die over de kolomkop 'kosten' zweeft, de derde kolom van rechts.
  5. Inspecteer de resultaten in de kolom Kosten op verschillen. Extreem hoge prijzen of prijzen van $0,00 hebben invloed op je marge.
  6. Bewerk de eenheidsprijs van de juiste voorraadpartij door deze instructies te volgen.