Problemen met de synchronisatie van categorieën

Symptomen van een probleem met de synchronisatie van categorieën zijn onder andere:

• Meerdere categorieën met dezelfde naam in eCom.
  • Items die zijn toegevoegd aan categorieën in Retail worden niet in dezelfde categorieën weergegeven in eCom.
  • Een categorie die wordt hernoemd of herschikt in Retail lijkt niet te worden hernoemd of herschikt in eCom.

Het op ongecontroleerde wijze hernoemen of herschikken van je categorieën kan deze symptomen veroorzaken. Dit komt omdat Retail en eCom verschillende categoriestructuren hebben.

Oplossing - Je categorieën opnieuw instellen

Deze stappen voor probleemoplossing vereisen dat je categorieën in drie verschillende lijsten sorteert met de bijbehorende kolommen:

1. Lijst één - De categorieën in Retail die worden gesynchroniseerd.
    • Titel van Retail-categorie
    • URL van Retail-categorie
    • URL van eCom-categorie
  2. Lijst twee - De categorieën in Retail die worden gesynchroniseerd.
    • Titel van Retail-categorie
    • URL van Retail-categorie
  3. Lijst drie - De categorieën in eCom die hernoemd moeten worden.
    • Titel van eCom-categorie
    • URL van eCom-categorie

Testen op verbindingen

1. Wijzig de titel van een categorie in Retail een beetje door een unieke waarde toe te voegen die gemakkelijk te identificeren is. Voeg bijvoorbeeld 1 toe aan het einde van de titel.
  2. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  3. Open je eCom-beheerder en selecteer ProductenCategorieën.
  4. Controleer de categorietitels in eCom en zoek de wijziging op.
    1. Als je de wijziging hebt gevonden, voeg je de categorietitel en de URL van Retail en eCom toe aan Lijst één.
    2. Als je de wijziging niet kunt vinden, voeg je de naam en de URL van de Retail-categorie toe aan Lijst twee.
  5. Als Lijst één nog niet is aangemaakt, herhaal je deze stappen totdat alle Retail-categorieën zijn getest.

Overeenkomende eCom-categorieën hernoemen

1. Open je eCom-beheerder en selecteer Producten > Categorieën.
  2. Voeg elke categorietitel en URL toe aan Lijst drie, tenzij deze in Lijst één wordt vermeld.
  3. Vergelijk de categorietitels in Lijst één en Lijst drie. Controleer op overeenkomende categorietitels.
  4. Als je overeenkomende namen tegenkomt, hernoem de categorietitels dan in eCom, zodat deze precies overeenkomen met de categorietitels in Retail. Als geen enkele naam hetzelfde is, ga dan verder met Gissen en missen.
  5. Test op verbindingen. Als er een verbinding wordt gevonden, zorg dan dat je de categorie uit Lijst drie verwijdert en het categoriepaar aan Lijst één toevoegt. Als er geen verbinding wordt gevonden, geef de eCom-categorie dan zijn originele naam terug.

Gissen en missen

1. Controleer Lijst twee en selecteer een Retail-categorie om te onderzoeken.
  2. Hernoem de eerste categorietitel uit Lijst drie.
  3. Test op verbindingen.
    • Als er een verbinding wordt gevonden, documenteer de categorieën dan in Lijst één en ga verder met de volgende categorie in Lijst twee.
    • Als er geen verbinding wordt gevonden, draai de titelwijziging dan terug. Herhaal stap twee met de volgende categorie uit Lijst drie totdat er een verbinding wordt gevonden.
  4. Controleer Lijst twee en selecteer de volgende Retail-categorie om te onderzoeken.
  5. Herhaal dit proces totdat alle Retail-categorieën in Lijst twee zijn verbonden met eCom-categorieën. De resterende categorietitels in Lijst drie zijn aangemaakt in eCom. Deze worden niet gesynchroniseerd met Retail.