Categorieën herschikken (Retail POS (R-Series)/eCom (C-Series)-versie)

Categorieën kunnen worden herschikt in zowel Retail als eCom.

• Herschik categorieën in Retail om de link tussen Retail en eCom te behouden.
  • Herschik categorieën in eCom om andere categoriestructuren tussen systemen te hebben.

Herschikken in je Retail-account

1. Klik in je Retail-account op Voorraad.
  2. Klik op Categorieën onderaan de pagina onder VOORRAADINSTELLINGEN.
  3. Klik op de naam van een categorie om de instellingen te openen.
  4. Klik op de bovenliggende naam of Geen aan de rechterkant van Bovenliggende categorie
  5. Klik op Geen of kies een nieuwe bovenliggende categorie en klik op OK.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Bevestig je wijzigingen in eCom. Open de eCom-backoffice en klik op Producten Categorieën.
    • Als de categoriestructuur in eCom overeenkomt met de structuur in Retail, worden je wijzigingen bevestigd. Ga door met het wijzigen van categorieën in je Retail-account om categoriesynchronisatie en pariteit te behouden.
    • Als je ziet dat je categoriestructuur in eCom niet overeenkomt, lees dan Je eCom-categorieën opnieuw afstemmen voor hulp.

Herschikken in eCom

Door categorieën te herschikken in eCom kan het lastig worden om te achterhalen welke categorieën vanuit Retail zijn gekomen. Omdat het synchroniseren van producten met categorieën doorgaat, is het belangrijk om het bij te houden. Het kan helpen om een persoonlijke opmerking te maken met de originele locatie, de nieuwe locatie en de reden voor de wijziging van de categorie. Als er zich een probleem voordoet, lees dan Je eCom-categorieën opnieuw afstemmen voor hulp.

1. Klik in je eCom-account op Instellingen > Workflow.
  2. Schakel de schakelaar Behoud hoofd- en subcategorieënrelaties bij het toepassen van categorieën aan een product uit.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Klik op Terug naar Instellingen > Producten > Categorieën.
  5. Herschik je categorieën met behulp van een van de methoden die hier uiteengezet zijn.
  6. Wanneer je klaar bent, klik je op Terug naar HomeInstellingen > Workflow.
  7. Schakel de schakelaar Behoud hoofd- en subcategorieënrelaties bij het toepassen van categorieën aan een product in.
  8. Klik op Opslaan.

Uitschakelen - Relatie tussen bovenliggende en onderliggende categorie behouden

Door middel van deze instelling, die standaard is ingeschakeld, volgt eCom het ontwerp van Retail door de volledige categorieënboom toe te wijzen wanneer er een subcategorie aan een product wordt toegewezen. Door een product aan de categorie T-shirt toe te wijzen, wordt deze bijvoorbeeld aan de volledige categorieënboom toegewezen: Kleding > Dames > T-shirt.

Als je deze schakelaar niet uitschakelt, worden alle producten binnen de verplaatste subcategorie aan de volledige categorieënboom toegewezen. Als dit herhaald wordt, kan er zich een groot aantal onnodige categorieën opstapelen. Afhankelijk van de grootte van je voorraad, kan het lang duren om dit op te lossen. Raadpleeg Probleemoplossing voor categorieën in Retail/eCom voor hulp als dit bij jou is gebeurd.