Een lijn op een order gedeeltelijk terugbetalen

Gedeeltelijke terugbetalingen komen voor als je een deel van een lijn in een order moet terugbetalen. Bijvoorbeeld:

• Een order van een klant bevat de volgende drie lijnen:
    • T-shirt - € 20
    • Korte broek - € 50
    • Verzending - € 15
      Stel dat je € 7,50 van de verzendkosten terug moet betalen. In dat geval zou je een gedeeltelijke terugbetaling doen.
  • Een klant heeft online een product met een prijs van € 100 aangeschaft. Omdat de klant in aanmerking kwam voor een korting die online niet beschikbaar was, moet je een terugbetaling van € 20 doen.
  • Een klant heeft een grote hoeveelheid van een bepaald product besteld en je wil graag per item korting voor een bulkbestelling geven. Je doet een gedeeltelijke terugbetaling om de prijs per item te wijzigen.
Wanneer je de volledige waarde van een lijn in een order terugbetaalt, wordt dit niet als een gedeeltelijke terugbetaling beschouwd. Raadpleeg voor meer informatie over hoe je een volledige lijn terugbetaalt ons artikel eCom (C-Series)-orders terugbetalen.
Voor gedeeltelijke terugbetalingen met Lightspeed Payments, raadpleeg je ons artikel Orders terugbetalen voor Lightspeed Payments.

Een order gedeeltelijk terugbetalen:

1. Geef een aangepaste terugbetaling uit via de website van de betaalprovider. Volg hiervoor de stappen in het gedeelte 'een terugbetaling uitgeven' van deze handleiding.
  2. Log in bij je eCom-account.
  3. Navigeer naar Orders.
  4. Klik op de order die je net hebt terugbetaald.
  5. Selecteer Meer > Dupliceren > OK.

Opmerking: vanaf dit punt werk je in de gedupliceerde order.
  6. Klik op Wijzigen naast de lijn die je wilt wijzigen en pas de prijs aan.

7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Omzetten naar order.

9. Klik in het dialoogvenster op Omzetten naar order.
  10. Bevestig dat de nieuwe factuur is aangemaakt door het factuurnummer in de sectie Betaling te noteren en op Markeren als betaald te klikken.
  11. Navigeer naar Orders en klik op de originele order.
  12. Klik op Order annuleren.

Opmerking: je kunt de klant laten weten dat de order geannuleerd is door het selectievakje Klant informeren? aan te klikken.

13. Klik op Order annuleren.