Belastingklassen instellen

Als sommige van je items worden belast met een ander btw-tarief dan je omzetbelasting, kun je daar belastingklassen voor toevoegen onder Instellingen Btw-klassen. Als we doorgaan met de metafoor van de dossierkast van het artikel Omzetbelasting instellen, kun je belastingklassen zien als mappen in de lade van je winkel. Door bepaalde items toe te wijzen aan een belastingklasse, komen ze in een map terecht en worden ze belast met het juiste btw-tarief wanneer je ze verkoopt aan je klanten. Je kunt items van tevoren toewijzen aan een belastingklasse of ter plekke tijdens een verkoop. We bespreken hoe je dit moet doen in de secties VoorraadImporteren en Verkooppunt.

Bijv. als kleding is vrijgesteld van btw in je winkel, worden de items die zijn toegewezen aan de belastingklasse Kleding belast met 0% in plaats van met 8,875%.

Een belastingklasse toevoegen

1. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen Btw-klassen.
  2. Klik op + Nieuwe btw-klasse.
  3. Voer een klassenaam in.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
  5. Klik vanuit het hoofdmenu op Instellingen > Btw op verkopen.
  6. Klik op de omzetbelasting van je winkel.
  7. Selecteer vanuit het vervolgkeuzemenu Btw-klasse de belastingklasse die je hebt aangemaakt.
  8. Voer in het veld Klasse btw-tarief het btw-tarief in van je belastingklasse.
  9. Klik op + Nieuw tarief toevoegen.