Voorkomen van verlies van eCom (C-Series)-gegevens

Je Retail-account is ontworpen om gegevens naadloos te synchroniseren met eCom. Wanneer je bepaalde informatie in Retail toevoegt of wijzigt, verschijnt deze in eCom.

Niet alle informatie in eCom is echter afkomstig van Retail. In feite is er veel eCom-specifieke informatie die kan worden ingevoerd in de eCom-kant, niet gerelateerd aan je Retail-account. eCom-specifieke inhoud kan beschrijvingen, inhoud, afbeeldingen, eCom-categorieën, verzendingsgewichten en -afmetingen, oude prijzen voor kortingen en SEO-informatie bevatten. Deze informatie kan verloren gaan als er bepaalde wijzigingen worden aangebracht in je Retail-account. Het maken van een back-up van je informatie voordat je deze wijzigingen aanbrengt, is noodzakelijk.

Het maken van een back-up van gegevens

Om gegevensverlies te voorkomen, maak je een back-up van je eCom-gegevens voordat je een wijziging aanbrengt die tot gegevensverlies kan leiden. Volg deze aanwijzingen:

1. Log in op je eCom Back Office en klik op Producten.
  2. Klik op de producttitel die je wilt bewerken met een wijziging in je Retail-account.
  3. Kopieer en bewaar alle informatie die je belangrijk vindt op deze pagina, inclusief:
    • Productnamen
    • Beschrijvingen
    • Inhoud
    • SEO Details
    • Categorieën
    • Afbeeldingen
  4. Scrol naar beneden naar de sectie VOORRAAD EN VARIANTEN en klik op de eerste variant. Kopieer en sla hier alle informatie op die ook belangrijk kan zijn, inclusief:
    • Oude prijs
    • Gewichten en maten
    • Backorder-instellingen
    • Orderlimieten

Acties die gegevensverlies veroorzaken

Over het algemeen gaan gegevens verloren, omdat een wijziging in je Retail-account ervoor zorgt dat het systeem het product uit eCom verwijdert. De volgende acties in je Retail-account zullen een product van eCom verwijderen:

1. Klik op Verwijderen uit eCom wanneer je een product beheert.
  2. Een item samenvoegen - De verkoopgegevens van het samengevoegde item worden bewaard, maar de eCom-versie van het item wordt verwijderd.
  3. Een individueel item toevoegen aan een matrix - Het individuele item wordt weergegeven door een gelijkwaardig eCom-product. Bij toevoeging aan een matrix wordt het originele eCom-product verwijderd, omdat het een variant wordt van een ander eCom-product.