Sms-marketing

Winkeliers in de regio Noord-Amerika hebben mogelijkerwijs geen toegang tot sms-marketing. Daarom raden we aan dat winkeliers in deze regio e-mailmarketing gebruiken om met hun klanten te communiceren.

Een van de grootste voordelen van Lightspeed Loyalty is de mogelijkheid om rechtstreeks met je klanten te communiceren via onze marketingtools. Met de module E-mailmarketing kun je grotere berichten versturen, met in het oog springende afbeeldingen en punten of eenmalige beloningen aan je e-mails toevoegen. Er is echter geen alternatief voor de directheid van een tekstbericht (sms). Met Sms-marketing kun je een kort bericht opstellen en specifieke doelgroepen bereiken door te selecteren naar welke Groepen van klanten je het bericht wilt sturen.

Zorg ervoor dat je de richtlijnen voor bedrijven in de Verenigde Staten of Canada begrijpt voordat je gebruikmaakt van sms-communicatie in Lightspeed Loyalty.

Een marketing-sms versturen

Om te beginnen:

1. klik op Sms-marketing > Een marketing-sms versturen.
  2. geef tot 300 tekens in het veld Bericht in.
  3. specificeer naar welke Groepen van klanten je dit bericht wilt verzenden. Opmerking: als je dit veld leeg laat, zal het bericht naar al je klanten worden verzonden.
  4. klik op Sms Verzenden.
  5. klik op Bevestigen.

Het bericht zal worden verzonden naar iedere klant die lid is van een van de gespecificeerde Groepen.

Neem contact op met je Account Manager om tekstberichten op te nemen in je abonnement. Als je een bericht opstelt en dit verstuurt naar een gebruikersgroep met 100 leden, zal dit tellen als 100 verzonden tekstberichten (1 voor iedere gebruiker). De sectie Tips op de pagina Sms Versturen houdt bij hoeveel tekstberichten je al verzonden hebt en hoeveel je er deze maand nog kunt verzenden. Je kunt dus snel berekenen of je nog een gebruikersgroep aan een lijst voor te verzenden berichten kunt toevoegen.

Sms-geschiedenis

Lightspeed Loyalty zal een logbestand bijhouden van ieder tekstbericht dat je naar je klanten verzonden hebt. Je kunt dit logbestand bekijken onder Sms-marketing > Sms-geschiedenis.

Richtlijnen voor bedrijven in Canada of de Verenigde Staten

Niet-toegestane bedrijven

Hoewel Lightspeed bedrijven de mogelijkheid biedt om zowel geautomatiseerde als marketing-sms-communicatie te sturen, zijn er bepaalde richtlijnen voor het gebruik van deze functies die de rechten van Canadese of Amerikaanse bedrijven beperken.

In de VS moet een bedrijf zich aan de Messaging Principles and Best Practices van de CTIA houden, wat betekent dat het niet toegestaan is om sms-communicatie te gebruiken als het bedrijf tabak, e-sigaretten, CBD, cannabis, marihuana, vuurwapens of producten voor volwassenen verkoopt.

In Canada moet een bedrijf zich aan de federale regelgeving (Cannabis Act, Tobacco & Vaping Products Act, Firearms Act, etc.) houden, wat betekent dat het niet toegestaan is om sms-communicatie te gebruiken als het bedrijf tabak, e-sigaretten, CBD, cannabis, marihuana,  vuurwapens, alcoholische producten of producten voor volwassenen verkoopt.

Mobiele providers nemen de naleving hiervan serieus. Vanaf 22 april 2022 wordt alle sms-communicatie voor niet-toegestane bedrijven uitgeschakeld. Als je per ongeluk de sms-uitschakeling hebt gemist en je berichten blijft verzenden, kan dit leiden tot ernstige financiële sancties.  Je bedrijf is verantwoordelijk voor alle claims die tegen Lightspeed worden ingediend als gevolg van het voorgezette gebruik van de sms-functies.

Alternatieve oplossing

Onze e-mailmarketingfunctie blijft beschikbaar om verder te communiceren met je klanten op het Lightspeed Loyalty-platform. Ook zullen alle geautomatiseerde meldingen naar je klanten worden verzonden via hun opgegeven e-mailadres.

Het is belangrijk dat je tijdens het klantinschrijvingsproces van Lightspeed Retail het e-mailadres van je klant verzamelt. Zo weet je zeker dat Lightspeed Loyalty de e-mail-ID ontvangt en dat je via e-mail op de juiste manier met je klanten kunt blijven communiceren.

Niet-toegestane inhoud

Naast de niet-toegestane bedrijven (en gelieerde producten), hoor je geen links te verzenden die zijn verkort met gedeelde openbare URL-verkorters, zoals Bit.ly of TinyURL. In het beleid van providers wordt het gebruik van gedeelde openbare URL-verkorters ontmoedigd en staat dat je URL-verkorter zowel bedrijfseigen moet zijn als de juiste merknaam moet hebben. Als je een verkorte URL in je bericht wilt gebruiken, bevelen we aan een speciale korte domeinnaam te gebruiken.