Werknemersgegevens beheren

Werknemersrecords kunnen worden bijgewerkt, geëxporteerd, gearchiveerd of verwijderd op basis van je behoeften. Lightspeed Retail geeft je directe toegang tot alles wat je nodig hebt om de privacywetgeving na te leven.

Werknemersgegevens wijzigen

In Lightspeed Retail kun je eenvoudig je werknemersgegevens wijzigen om te voldoen aan privacyverzoeken van werknemers.

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.

De pagina Instellingen, waarbij de knop Configuratie van werknemers is uitgelicht.

2. Gebruik optioneel de beschikbare velden en klik op Zoeken om je resultaten te verfijnen.
  3. Klik op de naam van de werknemer van wie je de gegevens wilt wijzigen.

Lijst met werknemers.

4. In de sectie Gegevens wijzig je de persoonsgegevens van je werknemer in de gevraagde velden.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

De pagina Werknemer, waarbij de knop Wijzigingen opslaan is uitgelicht.

De persoonsgegevens van je werknemer zijn nu officieel gewijzigd in je Retail-account.

Als je een eCom-winkel hebt die is gekoppeld aan je Retail-voorraad, moet je ook de gegevens van je werknemer in je eCom-winkel wijzigen. Ook als je je Retail-account hebt geïntegreerd met een van onze partners, moet je rechtstreeks contact opnemen met de partner om te horen welke gegevens zij hebben en je wijzigingsverzoek te voltooien.

Werknemersgegevens exporteren

In Lightspeed Retail kun je je werknemersgegevens exporteren om bulkupdates uit te voeren, te voldoen aan privacyverzoeken en een offline back-up aan te maken.

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.
  2. Gebruik optioneel de beschikbare velden en klik op Zoeken om je resultaten te verfijnen.
  3. Klik op Exporteren.

Lijst met werknemers, waarbij de knop Exporteren is uitgelicht.

Er wordt een CSV-bestand met je werknemersgegevens naar je computer gedownload.

Als je deze informatie deelt met een specifieke werknemer, raden we je aan om te controleren of je alle persoonsgegevens hebt verwijderd die niet op die werknemer betrekking hebben voordat je toegang geeft tot het CSV-bestand.

Als je een eCom-winkel hebt die is gekoppeld aan je Retail-voorraad, moet je ook de gegevens van je werknemer in je eCom-winkel exporteren. Ook als je je Retail-account hebt geïntegreerd met een van onze partners, moet je rechtstreeks contact opnemen met de partner om te horen welke gegevens zij hebben en je verzoek te voltooien.

Een werknemer archiveren

Aangezien de werknemerslimiet van je Retail-account is gebaseerd op je Lightspeed Retail-abonnement, kan het handig zijn om oude werknemers te archiveren zodat je die plekken aan nieuwe werknemers toe kan wijzen.

Je kunt het archiveren van een werknemer ook ongedaan maken.

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.
  2. Typ optioneel de naam van je werknemer in het veld Werknemers en/of selecteer een rol in het vervolgkeuzemenu Alle rollen en klik vervolgens op Zoeken.
  3. Klik op de naam van je werknemer.
  4. Klik op Archiveren.

Lijst van werknemers, waarbij de knop Archiveren is uitgelicht.

5. Klik op OK.

De gearchiveerde werknemer kan niet meer inloggen, inklokken, de kassa ontgrendelen of verkopen voltooien.

Een gearchiveerde werknemer zoeken

1. Selecteer vanuit het hoofdmenu Instellingen > Configuratie van werknemers.
  2. Klik op het selectievakje Gearchiveerd weergeven.

Lijst met werknemers, waarbij het selectievakje Gearchiveerd weergeven is uitgelicht.

3. Klik op Zoeken.

Gearchiveerde werknemers zijn nu zichtbaar in je werknemerslijst, ze zijn grijs gemarkeerd.

Een werknemer de-archiveren

1. Zoek de werknemer aan de hand van de stappen die hierboven onder Een gearchiveerde werknemer zoeken zijn beschreven.
  2. Klik op de naam van de werknemer.
  3. Klik op Dearchiveren.

Lijst van werknemers, waarbij de knop Dearchiveren is uitgelicht.

4. Klik op OK.

Het account van de werknemer is nu weer zichtbaar in je werknemerslijst. De werknemer kan inloggen, inklokken, kassa's ontgrendelen en verkopen voltooien.

Werknemersgegevens verwijderen

Je kunt werknemersgegevens verwijderen om te voldoen aan privacyverzoeken van werknemers. Je hebt de volgende werknemersrechten nodig om deze functie in te schakelen:

• Instellingen - Basis
  • Instellingen - Configuratie van werknemers
  • Instellingen - Werknemersaccount verwijderen

Als een werknemer eenmaal verwijderd is, kan dit niet ongedaan gemaakt worden.

Voordat je de gegevens van een werknemer verwijdert, raden we je aan om het volgende te doen:

• Bevestig de identiteit van je werknemer voordat je zijn privacyverzoeken voltooit.
  • Identificeer alle mogelijke redenen waarom je, als eigenaar van een Retail-account, sommige persoonsgegevens die je werknemer wil verwijderen, moet bewaren (bijvoorbeeld om belastingtechnische, wettelijke of betalingsverwerkings-/terugboekingsredenen).

De gegevens van een werknemer verwijderen:

1. Volg de bovenstaande stappen voor Een werknemer archiveren.
  2. Klik op Account verwijderen.

Lijst van werknemers, waarbij de knop Account verwijderen is uitgelicht.

3. Er verschijnt een waarschuwing dat door het verwijderen van een werknemersprofiel alle links waar de klant aan gekoppeld is worden verwijderd, de profielpagina van de werknemer wordt verwijderd en alle activiteiten die aan de werknemer gekoppeld zijn met een geanonimiseerde identificatie worden bewaard. Het verwijderen van een werknemer kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je de waarschuwing hebt gelezen en begrepen, vink dan het selectievakje aan.

Pop-upwaarschuwing over de gevolgen van het verwijderen van het account.

4. Klik op Dit account verwijderen.
  5. Klik op Terug naar werknemersconfiguratie.

Pop-up met de optie om terug te gaan naar de pagina Configuratie van werknemers.

Het werknemersaccount wordt officieel verwijderd uit je werknemerslijst en geanonimiseerd in je hele Retail-account.

Als je een eCom-winkel hebt die is gekoppeld aan je Retail-voorraad, moet je ook de gegevens van je werknemer in je eCom-winkel verwijderen. Ook als je je Retail-account hebt geïntegreerd met een van onze partners, moet je rechtstreeks contact opnemen met de partner om te horen welke gegevens zij hebben en de verwijdering voltooien.

Wat nu?

Inloggegevens en toegangsinstellingen instellen

Stel inloggegevens in voor je werknemers.

Meer informatie

Werknemersrollen en -toegang instellen

Groepeer en beperk toegangsniveaus in je account.